Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

24. marraskuuta 2015

Pilkku ja Fiina

Eli Canna's Franco ja Canna's Finally, ihanat parivuotiaat cannaslaiset nuoret ponit! Olen käynyt nyt kuluvan syksyn aikana pariin kolmeen otteeseen Eurassa auttamassa ponien ajokoulutuksessa, tänään oli taas sitä ohjelmassa. Palautuu taas hyvin mieleen ajokoulutuksen eri vaiheet, Safin ajokoulutuksesta kun on jo parisen vuotta aikaa, ja ensi vuonna tähän aikaan se on Minoksenkin kanssa ajankohtaista.

Canna's Franco eli Pilkku
Ennen kuin lyötiin nuorisolle kärryt perään käytiin laitumella niitä vähän kuvaamassa, niin kovin komea keli kun oli osunut kerrankin kohdalle! Pilkku pääsi ensimmäisenä kameran linssin eteen kuvattavaksi, oriista kun ei uusia kuvia oikein ole. Pilkku olikin helppo kuvattava, poni kun juoksi kiltisti vähän joka puolella laidunlohkoa vaihdellen ravin ja laukan välillä. Ja tottakai oli pakko parit poseerauskuvat ottaa!

Pilkku
Otettiin Pilkku ensimmäisenä kärryjen eteen, Seija oli liinan päässä riimussa kiinni, ja minä hyppäsin parin sadan metrin jälkeen kärryjen kyytiin. Pilkku oli alusta asti niin rento ja reipas oppilas! Viime kerralla mustuainen vähän jännitti, varsinkin kääntymisiä kun aisat ottivat kylkiin kiinni, mutta tänään Pilkku ei välittänyt aisoista tuon taivaallista!
Näiden nuorten kanssa on helppoa, silloin kun sujuu hyvin, montaa onnistunutta kertaa ei tarvitse alle, että poni tajuaa ettei tässä ole mitään ongelmaa. Viime kerralla pidettiin Pilkun koulutusaika lyhyenä (mikä on ehdottoman tärkeää nuorten hevosten ja ponien kanssa!), mutta mielekkäänä. Seijan kanssa puhuttiin, että ei se määrä toistoissa, vaan se, miten ne kerrat ovat sujuneet. Jotkut herkkikset tarvitsevat vähän enemmän aikaa, ja sitten on niitä itsevarmoja poneja, joille asia on melkein heti ok.

Pilkku esitteli hienoa raviaan!
Fiilikset Pilkun opetuskerran jälkeen olivat ihan loistavia varmasti kaikilla osapuolilla! Kotiinpäin tultiin jo niin, että Pilkku käveli ryhmän ensimmäisenä, kun Seija jättäytyi kärryjen kohdalle kävelemään. Seuraavalla kerralla sujuu jo varmasti todella hyvin, kun tämäkin kerta sai Pilkulle vain hyvää kokemusta alle.

Toisena parivuotiaana ponina meillä oli myös aijemmilta kerroilta tuttu Fiina. Fiina on hirmu symppis tamma, joka toimii ikäisekseen poniksi ajossa todella hyvin. Fiinan kanssa mentiin sänkipellolle pyörimään, harjoiteltiin kääntymisiä, eikä tämäkään poni sanonut aisoista mitään. Otettiin myös pienet ravipätkät sänkipellolla ilman Seijan ja liinan henkistä tukea. Fiina toimi hienosti tässäkin, vähän tuntui ihmettelevän, että oikeastiko saan ravata?! Viime kerralla kokeiltiin ravia tiellä vielä liinan päässä, ja silloinkin sujui tamman kanssa kaikki oikein hyvin.

Canna's Finally eli Fiina
Molempien nuorten kanssa meni siis taas ajo-opetus aivan nappiin! Katsotaan miten sujuu ensikerralla, tämän kertaisen jälkeen en kyllä usko että on silloinkaan mitään ongelmaa :-) mä niin tykkään touhuta näiden nuorten kanssa, mahtavia tyyppejä!

3 kommenttia

 1. Voi ei, miten suloisia poneja! <3

  VastaaPoista
 2. "Näiden nuorten kanssa on helppoa, silloin kun sujuu hyvin, montaa onnistunutta kertaa ei tarvitse alle, että poni tajuaa ettei tässä ole mitään ongelmaa."

  Tämä lause on niin täyttä asiaa! Samaa olen miettinyt tässä vuoden verran kun oman nuorukaisen kanssa olen puuhaillut. Paljon helpompi nuorelle on opettaa asioita kuin vanhalle! :D

  Suloisia poneja! <3

  VastaaPoista
 3. Anu, eikös, eikös! :)

  Anniina, jep, nuorten kanssa maltti on valttia :) vanhalle, tai hevoselle jolla on jokin huono kokemus, on äärimmäisen vaikeaa ja hidasta opettaa uutta/vanhaa asiaa (esim ajo, jos hevonen saanut siinä jonkunlaisen paniikkikohtauksen). Nuorelle taas, jolla vain hyviä kokemuksia alla, työ käy yleensä ihan leikiten :)

  Pilkku ja Fiina ovat! :)

  VastaaPoista