Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. elokuuta 2015

Leppoisaa laidunelämää

Rankan töissä vietetyn (kolme iltavuoroa putkeen ei oo mun juttu!) alkuviikon jälkeen oli taas kiva tänään huristella tallille pikkumustaa moikkaamaan!
Hippoksen kehää silmälläpitäen kävin hakemassa varsan laitumelta talliin, ja harjanvartta siinä ruunan molemmin puolin kopsuttelin maahan ja käytin selässäkin. Samalla syöttäen leipää! Ajatuksena siis, ettei tämä herkkäsielu saisi mitään härslaakia tiistain mittaustilanteessa. Nyt ei Minos reagoinut tähän mitenkään, leivän loputtua palkinnoksi riittivät loistavasti korvan takaa rapsuttelut, samalla, kun harjanvarsi lepäsi sään päällä. Etuhuuli venyi venymistään, mahto kutittaa! Kovin kauaa meidän harjoitukset eivät kestäneet, toistan tämän vielä pari kertaa ennen tiistaita, heräsin (tähänkin) vähän liian myöhään, mutta kyllä tässä vielä kerkiää!

Harjailun ja mittaukseen totuttelun jälkeen nappasin kamerarepun selkään ja tallustettiin takaisin laitumelle, tällä kertaa narun päässä oli huomattavasti reippaampi kaveri, mitä tallille päin tullessa! Mietin siinä irtoavaa kesäkarvaa harjaillessani, että mulla on aika kiva vuotias varsa! Lähtee yksin laitumelta pois muiden jäädessä sinne, maastoon lähdetään yksin ilman ongelmia, ja tallissakin ollaan niin isoa poikaa ihan rauhassa, vaikka muita kavereita ei sisällä olekaan!

Tarkoituksenani oli tälläkin kertaa kun kameraa ulkoilutin nappaista jotain massasta poikkeavaa, mutta kun perässä viipottaa vuotias ja parin kuukauden ikäinen tammavarsa rapsutuksia kerjäämästä, ei kuvien otosta meinaa tulla yhtään mitään. Eikä tullut siis tälläkään kertaa.
Tarkkana ku porkkana, korvakorukin eksynyt matkaan mukaan!

Minos on onnistunut loistavasti jokaisen ponin kesätavoitteessa; hommaa kunnon kesämaha! Onneksi osa tuosta pyöreydestä on "laidunpöhötystä", joka laskeutuu aika nopeasti, kun ovat sisällä parit yöt ennen näyttelyitä. On muuten tämä kääpiö hieman pesun tarpeessa, sen verran on likakerrosta joka puolella ponia päällä! Viikonloppuna pääsee taas onneksi pesulle :-)

Ei kai siinä, huomenna auton nokka taas kohti Euraa, luvassa Ponin ja Eeron irtohypytystä!

4 kommenttia

 1. Hienoja kuvia!
  Kiva kun sulla kiva vuotias! meillä super kiva varsa joka on kyllä niin kaikki käy tyyppiä sujuu lastaukset, kavion vuolut, näyttelysä ollaan ihan kiltisti ja maasto kävelyillä kävellään reippasti pelkäämättä autoja, räksyttäviä koiria yms. Perinyt varmaan emältänsa joka myös fiksu tamma! Mutta kyllä varsasta vauhtiakin lyötyy ja se aina jaksaa viihdyttää pukkihyppelyillä laitumella:D

  VastaaPoista
 2. Ano, kiitoksia! Sun varsa kuulostaa aika lailla samalta, mitä Minos! :) hirmu herkkis tää on vaan luonteeltaan, mut käytöstavat löytyy!

  VastaaPoista
 3. Ihanat noi ruskeat "kiharat" Minoksella harjassa :D

  VastaaPoista