Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

7. elokuuta 2015

Perjantai on Poneilupäivä

Kuten viime postauksessa mainitsinkin, tuli tänään käytyä taas Ponia katsomassa. Viime viikollakin olin perjantaina siellä suunnilla, siitä otsikko ;-)

Tänään ohjelmaan kuului irtohypytystä, kun aijemmilla kerroilla ollaan käyty kruisailemassa pitkin poikin Poni kärryjen edessä ja musta tamma hinauksessa. Aloiteltiin siis kujan rakentamisella, meillä oli puomi, ristikko, pysty ja viimeiseksi okseri. 
Aloitettiin innokkaalla parivuotiaalla, Fiinalla. Jokaisen ponin kohdalla välejä sai rukata uusiksi, joten meidän ajatus käyttää Fiinaa "koeponina" ei oikein onnistunut. Fiina hyppi tosi hienosti, ja väläytteli meille ihan megaupeaa ravia! Voi jestas, miten voi pienestä ponista irrota liikettä! Taisin pari kertaa unohtua tuijottamaan suu auki, kun yksi leijailee. 

Fiinan jälkeen kujaan tuli loikkimaan Poni, josta ei sitten sitä liikettä ihan niin paljon irronnutkaan.. Mutta suotakoon se tälle!Poni oli aluksi vähän löysä, luultavasti päivän lämpötiloista johtuen. Esteiden ulkopuolella ruuna jaksoi kyllä rallitella pariin kertaan, ja sujuvasti lensi takajalatkin pariin otteeseen, mutta ei kai sitä nyt aina jaksa esteitä hyppiä! Muistutettiin Ponia ruokakiposta, joka oli varmuuden vuoksi mukana, ja johan rupesi löytymään ruunastakin vauhtia! Näiden ruunien kanssa ruoka toimii aina hyvänä motivaation tuojana! :-D Parit hyvät, reippaat hypyt vielä kujaan, ja sitten Poni pääsi loppukäyntien jälkeen viileään talliin lepäilemään. Ponin jälkeen kentälle tuli vielä Pounin laidunkaveri Eero väläyttelemään sekin ihan mieletöntä ravia! 
Okseri taisi olla korkeudeltaan n. 50cm (ehkä max 55cm?), pysty ehkä neljänkymmenen sentin tienoilla. Hyvin meni hyppelyt kaikilta poneilta! Kuja jätettiin paikoilleen, joten saa nähdä mitä seuraavalla kerralla keksitään tehdä, lähdetäänkö ajamaan vai tehdäänkö kentällä jotain!

Loppuun vielä yllämainitsemani Fiina (Canna's Finally) 2v ja tamman ravinäyte, sekä Poni 6v ja ruunan ravinäyte. On niissä vähän... eroja? Alimpana ravaa sitten taas Ponin laidunkaveri, Eero 3v (Canna's Erland). Ponilla on aika laadukasta seuraa ollut tänä kesänä, Eerohan on kantakirjattu I palkinnolla, jos vaikka Eero opettaisi Ponillekin, että miten pienet, suloiset shetlanninponit juoksevat kauniisti? Toivossa on hyvä elää, eikö? ;-)
3 kommenttia

 1. Munkin ponin ravi näyttää tuon Fiinan ravilta!(ja liikkeitä onkin kehuttu aina näyttelyssä) Ehkä se sunkin poni vielä oppii;) Hypyt ainakin sujuu paremmin ku meillä...

  Kiva postaus ja hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kaikki! kyseisellä kasvattajalla on kyllä upeita poneja :)

  VastaaPoista
 3. Ylempi Ano, nonii, löytyy siis sunkin ponilta kunnolla liikettä! :D mä vähän veikkaan ettei Poni opi tommoseks liitelijäks, mut eipä tuo haittaa :)

  Ano2, jep, niin on! :) upeita kaikki!

  Kiitos molemmille kommenteista!

  VastaaPoista