Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

31. heinäkuuta 2015

Ponin pikakuulumiset
Tänään taas vapaapäivän kunniaksi tuli aamupäivällä lähdettyä Ponia moikkaamaan! Kerta viikkoon on tällä hetkellä aika vakio, mitä tulee käytyä Ponia katsomassa ja liikuttamassa. Matkaa on tosiaan sen verran, että työpäivinä ei tule sinne asti lähdettyä.
Tuttuun tapaan ensin käytiin taas tallinomistajan kanssa lenkillä, Ponilla oli kärryt perässä, ja ruunan hinauksessa tuli samainen musta tamma, kuin mitä viime viikolla. Käytiin n. 45minuutin lenkki, sisältäen alku- ja loppukäynnit ja piiitkät pätkät ravia. Hyvin Poni jaksoi, ei tullut edes hiki! Ilmakin oli toki viileämpi, mitä viikko sitten, jolloin Poni oli lenkin jälkeen päätään myöten hikinen.

Poni ja tämän laidunkaveri Eero saivat kuitenkin lenkin jälkeen jäädä karsinaan lepäilemään, Poni otti tästä ainakin kaiken irti, ja oli niiin väsyneen näköistä ponia karsinassa torkkuessaan! Mitattiin Seijan kanssa myös Poni, kun tuli jutuiksi, miten eri mallisia tämä ja Eero ovatkaan. Tulokseksi tuli 98cm ja 100cm, tehtiin kompromissi ja päätettiin, että Poni olkoon täten 99cm korkea! Hurjaa, mä olen kuvitellut sen olevan korkeampi!

Ponitouhujen jälkeen auttelin yhden tosi kauniin tamman pesussa, ja kohta jo huomasinkin piteleväni astutettavana olevaa tammaa :-D kokemus sekin, mikäs siinä! Kaksi tammaa astutettiin nyt, mä pitelin molempia ja annoin osaavimpien tuoda oriit :-D

Viikon päästä olen nyt taas alustavasti suunnitellut ajelevani tuonne tallille, silloin olisi ehkä ohjelmassa irtohypytystä! Tiistaina Poni pääsee pedikyyriin, kaviot vuollaan nyt vain, myöhemmin sitten Miltsin kanssa samalle tallille muuttaessaan saa rautaa takaisin alleen.
Elokuu on jo ihan nurkan takana, eli nyt saa jo varmaan ihan luvalla rueta jännittämään ja menettämään yöunia KV-näyttelyn takia...? Pari viikkoa enää!!

2 kommenttia

 1. Jei enään pari viikkoa! KV-näyttelyä kyllä odotetaan täälläkin!!
  Mikä ori oli kyseessä? Toivottavasti tulee tammat tiineeks!

  Kiva postaus:)

  VastaaPoista
 2. Ano, jep, kammottavan nopeasti aika mennyt, kun justhan sinne loppu ilmoaikakin! :D voi apua, kaks viikkoa...
  Itseasiassa oli kaks eri oria :) en huomannu kysästä saako nimiä sanoa, joten ei niistä sen enempää! Toivotaan joo, että tulee tammat tiineeksi!!
  Kiitoksia :)

  VastaaPoista