Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

19. elokuuta 2015

Ponin kesälook




























Poni sai tänään uuden, upean kesälookin! Aluksi klipattiin se Seijan kanssa puoliksi, nauraa räkätettiin upealle jäljelle (eh...) ja oltiin molemmat sitä mieltä, että onneksi Poni ei käy missään ihmisten ilmoilla! Tuli meinaan sen näköistä klippausjälkeä että! Ei taida meikäläisen ammatti mennä vaihtoon, musta ei ammatillista poninklippaajaa saa! :-D
Meidän piti klipata myös persuksiin hieno tähti, mutta se sitten kuitenkin unohtui. Ehkä ihan hyvä, ei siitä ehkä ihan tähteä olisi kuitenkaan tullut, ja lopputulos olisi varmasti ollut jotain ympyrää muistuttavaa. Mutta nyt on Ponilla ainakin mukavan viileää! Aikamoinen karva tuolla kyllä on. Välillä koirantrimmauskone leikkasi hyvinkin helposti ruunan paksua karvaa, mutta kyljissä kyllä huomasi, missä kohtaa olivat viime kevättalvella tehdyt ilmastointiaukot. Niiden kohdalla karva oli meinaan paljon paksumpaa, eikä kone leikannut siitä kohtaa helposti.

Klippauksen jälkeen otettiin voipaketti (mä ostin pessimistinä kilon verran voita, oikeasti sitä ei mennyt kuin tuosta yhdestä pakkauksesta alle puolet... mut olis voinu mennä paljon enemmänkin!) käyttöön, ja hierottiin pihkaisiin kohtiin reilulla kädellä voita. Poni oli kirjaimellisesti rasvaletti! Annettiin voin pehmittää pihkaa hetki, ja suunattiin pihalle pesulle. Ruuna on ottanut laidunlomasta ihan kaiken irti, lomaillut oikein kunnolla! Ja sen oli kyllä näköinenkin!

Mahakarvoille morot! Klippaus onnistui pienellä, hiljaisella
koneella hienosti ilman rauhoitusta.
Aikamoisen likaista vettä ruunasta lähti! Hienosti olen saanut tuon totutettua pesuunkin, kolme vuotta sitten Poniin tutustuessani hyppi se oikein kunnolla pystyyn, jos yritti letkulla ponia pestä. Mutta nyt onnistui päänkin kastaminen suoraan letkulla ilman mitään ongelmia! Sitä ihmettelin eniten, ajattelin että olisi siinä kohtaa tehnyt jotain, mutta ei! Niin pal hianoste oli ruuna koko pesuoperaation ajan.

Pesun jälkeen vielä tallin kautta suihkaisemaan jouhiin selvitysainetta ja sitten ottamaan ruunasta hieno rakennekuva! Poni ei olisi millään jaksanut seistä, vaan yritti kokoajan kääntyä katsomaan minua, kun kökin kuvaa ottamassa. Mutta tuli siitä jotain! Ruuna sai kunnon näyttelypesun, mutta on jo varmaan ihan yhtä likaisen harmaa, kun pääsi laitumelle kuivattelun jälkeen takaisin.

Lopputulos!
Oikean kyljen klippasin itse, sen on näköinenkin! Mutta ajaa asiansa ilmastointiaukkona loistavasti ;-)
Tämän postauksen kuvat ovat puhelinlaatua, kun en jaksanut kameraa raahata mukanani tällä kertaa.

2 kommenttia

  1. Mahtava blogi, johon harvoin tulee kuitenkaan kommentoitua (liekö tää itseasiassa eka kerta..) Ihan uusi juttu oli itselle tuo pihkan peseminen voilla, mutta jäi kyllä kiinnostamaan. Miksi, miten, milloin ja mihin tarkoitukseen tuommoista keinoa voi käyttää?

    Sain omaan blogiin Liebster Awards -haasteen, johon tän blogin parin muun tän hetken suosikin kanssa linkkasin, jos kiinnostaa niin käy ihmeessä kurkkaamassa :)

    http://ponitytonpilvilinnnatt.blogspot.fi/2015/08/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Elli, kiitos kommentista ja kehuista! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, koskee myös kommentointia ;-)
    Joo, mäkin kuulin nyt vasta voin kanssa pesemisestä! Pihkaan se siis ainakin tehoaa, lähtee tosi tehokkaasti pihka sen kanssa irti. Hierotaan siis ihan runsaalla kädellä voita pihkaisiin kohtiin, annetaan vaikuttaa hetki ja pestään sitten runsaalla saippualla huolellisesti pois. Puhdasta tulloo! Kuulemma joku ikivanha Marttojen vinkki.

    Mä käyn vilkaisemassa! :)

    VastaaPoista