Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

14. heinäkuuta 2015

Ponia morottamassa

Viimeisen lomaviikon (elokuussa vielä onneksi yksi, ja lokakuussa sitten vielä Islanninreissun takia toinen mokoma!) kunniaksi ajelin tänään taas Ponia moikkaamaan, olihan viimeisestä morottamisreissusta aikaa jo viikko. Ponista kuulen kuulumisia lähes jokapäivä, joten suuren suuri ikävä ei kerkeä tulla, ja kun tiedän ruunan olevan mitä parhaimmassa hoidossa! Mikäs sen siellä lomaillessa :-)

Pari päivää sitten pojat (Poni ja Eero) olivat päässeet uuteen laidunlohkoon, ja tottahan toki tästä oli riemu revennyt. Ponilla oli keittänyt riemu vähän yli, ruuna oli nimittäin jatkanut yksinään spurttailua, vinkumista ja pukittelua siinä kohtaa, kun Eero oli lopettanut juoksemisen, ja keskittynyt syömiseen. Mikäs siinä, hyvä kun on kivaa!

Ponille tipahti postiin viime viikolla mustat, käytetyt meksikolaiset suitset. Uusia olen metsästänyt, mutten ole raaskinut näistä maksaa viittääkymppiä, kun käyttö näissä suitsissa on kuitenkin aika satunnaista. Mutta nyt on Ponilla ratsusuitset! Eihän mustan satulan kanssa voi ruskeita suitsia käyttää, eihän? Suitsia testailtiin tänään ennen kävelylenkille lähtöä, sopivat päähän aika kivasti! Mitä nyt leukaremmi on 30cm liian pitkä, kuten aina.


Kovin on ruuna omaan silmään hassun näköinen mustien suitsien kanssa, tottunut kun noihin ruskeisiin ja vielä ilman turparemmiä! Ehkä näihinkin oma silmä tottuu, kivan näköiset kun ovat, niin ei luulisi kovin vaikeaa olevan.
Suitsitestailujen jälkeen lähdettiin tallin omistajan ja vuotiaan tammavarsan kanssa talutuslenkille, mentiin sama lenkki, mitä viikko sitten ajaen. Poni sai toimia Glorian bodyguardina, ja hienosti hoiti homman kotiin! Mitä nyt linnut olivat vähän rautahermoisen ruunankin mielestä pelottavia, kun yhtäkkiä lähtivät turvan edestä lentoon ;-)

Lenkiltä tullessamme nappasin kameran ja kuvailtiin poneja, kameran eteen pääsivät maitovarsojen lisäksi yksi- ja kaksivuotiaat tammat. Tosin blogin puolelle laitan näistä hurmurimaitovarsoista nyt kuvia, varsakuumeen takaamiseksi!

Canna's Hocus ja Canna's Hasselhoff


Varsakuume taattu, eikö?! ;-)

4 kommenttia

 1. Jee, löysit ne meksikolaiset. :) Meillä lähes samanlaiset, mutta niissä on ihme ja kumma leukaremmi jopa vähän nafti!

  Ja varsakuume on aina kiva, mutta kummasti se unohtuu uhmaikäisen orivarsan hampaita väistellessä.... ;) Ei kai, aika luttania noista meidänkin pedoista on tullut! :D

  VastaaPoista
 2. SD-team, joo, maksoin hurjat 5€ facen kirpparilta! :D tosi hyvän tuntusta nahkaa!! Oho, kumma noi teiän suitset, tuntuu et näissä ponikokosissa leukkaremmi roikkuu aina polvissa!

  Haha, joo hampaita väistellessä se varsakuume varmaan vähän tasottuu kieltämättä :D Hocus on kyllä paha kun tulee heti luo tolla pandanaamallaan, ei sille voi olla lässyttämättä!

  VastaaPoista
 3. Ponille sopii hyvin noi meksikolaiset :) Ihania varsoja :3

  VastaaPoista
 4. Anna, mustakin! vähän on kyllä hassun näkönen vielä kun en ole tosiaan tottunut, mutta eiköhän sitäkin kerkeä sit ajan kanssa! niin on, varsat on kyllä niiin sulosia!

  VastaaPoista