Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

11. heinäkuuta 2015

Shetlanninponien rotynäyttely, Mynämäki

Huh, pitkä näyttelypäivä takana, vaikka läänirajojen sisäpuolella pysyttiinkin! Nyt vähän väsyttää!

Tänään oli siis Minoksen toiset näyttelyt, lähdin aamulla reissuun varmana siitä, että ollaan luokan viimeisiä, koska 1- ja 2vuotiaiden oriiden ja ruunien luokat jouduttiin yhdistämään, koska 1vuotiaita ei ollut kuin yksi, eli Minos. Näin ollen meitä vastassa oli nyt kaksi 2vuotiasta oria.

Toisin kuitenkin kävi, pikkumusta käyttäytyi hienosti ja näytti liikeetkin kivasti! Mä vaan niin tykkään tuosta ponista, ihan mahtava tyyppi!

Miltsi sai siis IIp., oli luokkavoittaja, paras nuori ori (!!!) ja reserve champion. Ei oikein meinannut upota kaaliin tämäkään näyttelymenestys!


Lennossa vaihto seuraavaan esitettävään, nimittäin Minoksen kaveriin Penniin. Penni käyttäytyi hienosti, ja neitiponinen sai IIp. Tuomari naureskeli, että on karvaisia nuoria naisia, kun 1v tammaluokassa lähes jokaisella tammalla oli kunnon jouhet, niin myös Pennillä!

Vuotiaiden jälkeen oli pieni tauko, jonka jälkeen oli luvassa maitovarsat. Miltsin tallilta mukana oli porukan pienin, nimittäin Tintti! Tintti esiintyi myös hienosti, itse juoksin siis Tintin emän Rosenin narun päässä, kun Rosenin omistaja piti Tinttiä liinassa. Tintin tulos upeasti IIp., luokkavoittaja, paras tammavarsa ja reserve champion varsa!Eniten jännittämäni koitos oli vielä edessä - Rosenin esittäminen varsallisten tammojen kehässä! Meni kuitenkin taas paremmin kuin uskalsin unelmoida, sillä Rosen sai Ip., oli luokkavoittaja ja champion tamma. Hetken odottelun jälkeen lähdettiin Rosenin ja Tintin kanssa BIS-kehään ja tittidiii!!! Kuka arvaa?! Rosen vei koko potin ollessaan BIS I !!
Huh, että voi ihminen olla iloinen! Meni koko reissu ihan tosi hyvin!


Mä lisäilen Rosenista, Pennistä ja Tintistä (jahka omistajalta luvan kysyn) muutamat kuvat myös tänne blogin puolelle, sen verran kauniita tammoja kaikki kolme! Miltsistäkin tulee varmaan lisää kuvia jossain kohtaan, kunhan niitä saan. Näistä kolmesta upeasta kuvasta suuri kiitos kuuluu Jaana Vuolalle!

Pikkumusta-Minoksen arvostelu, tuomari Marianna Paavolainen:
Hyvin kehittynyt, hyvä rotuleima. Ryhdikäs. Hieman alasliittyvä kaula. Lihaksikas runko. Lyhyehkö, pyöreä lautanen. Suorat liikkeet. Energinen käynti. Kevyt ravi, saisi olla irtonaisempaa. Hyvässä kunnossa.

Mä olen niiiiin iloinen just tällä hetkellä! :-)

Puhelinlaatuinen palkintoporsastelu!
Vasemmalla IIp., keskellä res. ch. nuori, oikealla luokkavoitto,
paras nuori ori -pokaali.


4 kommenttia

 1. Nyt sit shoppailee sitä palkintokaappia! Onnea!

  VastaaPoista
 2. Teillä meni kyllä upeasti! Onnea hurjasti!!!
  Oltiin kans näyttelyssä ja tamma sai Ip. Ja varsa IIp.
  Meillä varsa käyttäyty tosi hienosti ja esitti ravia eikä sitä kaikkea muuta :) (en oo varmaan koskaan nähny sen ravaavan kotona)
  Mynämäki taitaa olla meijän onnen paikka kun sieltä tullu aina(kolme kertaa) ykkönen! Ja heti ku lähettiin kerran muualle niin IIp.:D

  VastaaPoista
 3. Heips. Oliko teillä oma kuvaaja kun näin nopeasti sait kuvat. Mahtaakohan kuvia olla muista poneista? Voitko laittaa yhteystietoja, jotta voin kysyä myös kuvia ponistani.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille onnentoivotuksista! :) Palkintokaappia ei vielä löydy, mutta jos tähän tahtiin jatketaan Minoksen kanssa, niin kohta simmonenkin täytyy hommata!

  Ano1, teilläkin mennyt hienosti, onnittelut myös sinne teille! :) Teidän varsa on siis kunnolla tsempannut kehässä! :D noniin, teidät näkee siis ensivuonna uudestaan Myniksessä! ;)

  Ano2, Jaana Vuola otti muhun yhteyttä ite facessa ja lähetti noi kuvat pyytämättä :-) kannattaa kysästä häneltä! Hötölään varmaan rupeaa lähipäivien aikana tulemaan kuvaajien sivustojen linkkejä, sen verran monta kuvaajaa oli paikalla.

  VastaaPoista