Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

1. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen maneesi(eväs)retki

Ei meillä kyllä mitään eväitä ollut, vaikka mun puolesta kyllä olisi voinut - lähdin töistä melkein suoraan tallille, josta tulin kotiin kahdeksan maissa, ja olin syönyt viimeksi töissä puoli 12 aikaan, joten nälkä oli hirrrmuisen karmivan kamala. Harmi vaan, että kun pääsin kotiin, ei mun tehnyt enää mieli mitään, koska sain itselleni jostain pahan olon aikaan ja nyt toivon sormet ja hampaat ja varpaat ristissä, etten tule kipeäksi, ja pääsen torstaina inssiin!! Ok, jos siihen itse maneesireissuun...

Tosiaan, pakattiin Mikkolasta tänään 4 enemmän tai vähemmän karvaista karvamopoa pariin traileriin (Liinu, Nasu, Poppi ja Poni) ja huristeltiin ehkä aboutiarallaa n. 10km päähän maneesille, jonka olemassaolon olen tiennyt, mutta koskaan en ole siellä käynytkään. Olin vähän skeptinen, että kuka rakentaa maneesin keskelle metsää, mutta paikka olikin ihan törkeän hieno (minäkin haluan sitten joskus oman vanhan, valko-punaisen navettarakennuksen)!

Otettiin Poppi ja Poni (kaveruksista eniten karvaisimmat) trailerista pois, Liinu ja Nasu jäivät odottelemaan omaa vuoroon toiseen traileriin. Valjastin Ponin traikkuun sidottuna, ja käveltiin sitten maneesille. Paikan omat hevoset olivat nuorukaisesta ihan hirrrmuisen mielenkiintoisia, mutta olin hirveä ja me käveltiin suoraan maneesiin.
Olin aluksi ajatellut, etten ota Ponin kärryjä mukaan, kun se ei kuitenkaan jaksa niitä kauaa vetää, mutta ruuna yllättikin minut positiivisesti jaksaen aika kivasti kärryillä maneesissa! Käynnissä rullailtiin taas oikein mukavasti, mutta ravi oli oikein kiva, ja laukatkin nousivat jo melkein äänestä. On se ihana <3

Pakko muuten sanoa, että Ponin maha saattaa näyttää joissain kuvissa asteen verran liian isolta, mutta voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että se johtuu Ponin karvoista. Ruunalla on mahan alla (ja mahan sivuilla) hirmupitkät karvat vielä, ja yläkropastaan se on pudottanut karvaa jo kivasti. Kylkiluut kuitenkin tuntuvat ruunalta hyvin, joten nou hätä! Lihasten ja kunnon kasvatus projekti on tiedossa kesällä :--) ainakin luulen niin......

Ajeltiin Ponin kanssa siinä jonnin aikaa, ja Mikkolan omistaja ratsasteli samalla Popilla. Mä kävin viemässä Ponin traileriin odottelemaan (Poppikin seurasi pian perästä), kun Liinu ja Nasu pääsivät maneesiin. Oli sinne myös ilmestynyt pieni estekuja sillä aikaa, kun olin touhuamassa Ponin kanssa.

Irtohypytettiin ensin Liinu ja sitten pääsi Nasu juoksentelemaan. Tamma pelästyi suuresti esteen jälkeen piehtaroivaa Ponia, että piti lähteä paikalta kyllä niiin reippaassa vauhdissa että!
Poni oli siis reilut puolituntia trailerissa odottelemassa omaa vuoroaan, jonka jälkeen se siis haettiin taas maneesiin riekkumaan. Ruuna pääsi heti irti, ja siitä se riemu vasta repesi!


Jätkä veti kauheeta pierupukkirallia maneesia ympäri, että ihmiset vain nauroivat tälle - raukka, kun ei oteta tosissaan! Näyttää vaan lievästi huvittavalle, kun mäyräkoirankokoinen, karvainen karvamopo painaa tuhatta ja sataa maneesia päästä päähän. Eksyi tuo välillä itse kujaankin, tosin yleensä väärästä suunnasta, tai keskeltä vähän oikaisten..


Muutamat hypyt onnistuivatkin kivasti, ja kun Ponin sai kujaan (oikeasta suunnasta) eikä se mennyt lankojen ali, ruuna hyppäsi oikein kevyesti esteen yli. Kesällä päästään hypyttämään taas vähän enemmän, kun kenttä on loistokunnossa, ja tallin oma estekalusto on sulanut lumen alta esiin :-D


Siivottiin estekalusto pois maneesista, katsottiin muutenkin että paikka on siisti jälkeemme sekä maksettiin vuokramaksu, pakattiin ponit autoon, ja lähdettiin kohti tallia! Oli kyllä mahtavan kiva reissu :-)

Takakorkea pyörylä. Joka jopa hikosi tänään jonkun verran!
Kuvat © Anna T., Anna P., ja Tiina M., älä kopioi!

5 kommenttia

  1. Missä ihmeessä siellä moinen (maneesi siis) on :0

    VastaaPoista
  2. Emili, öööh miten selittäisin :--D nousiaisten ja lemun rajalla suurinpiirtein? oikeasti siellä ihan korven keskellä, pitää mennä tyyliin kärrypolkua. no ei nyt ihan mutta joo, mutkikasta hiekkatietä pitkin pitää körötellä sinne.

    VastaaPoista
  3. Mistä hitosta te sinne ajoitte jos te jotain pikkutietä jouduitte menemää :o
    Olettaen että on sama maneesi kyseessä ko mitä me käytetää nii ei sinne kyl pikkutietä tartte ajella :D Ainoo pikkutie on pihatie XD ja entiiä kui korven keskel ko kustavintiel on semmone ööö 1-2km :D enemmä korves me asutaa :D

    VastaaPoista
  4. Moi, olitteko Granbergeilla? T. Mia

    VastaaPoista