Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. huhtikuuta 2013

Erikoispostaus: laamojen ruokavaliot

Laamat ovat sitten tässä asiayhteydessä Melex, Selssi ja Safi. Kuvailin tänään pikaisesti hevosten rehut läpi, ajatuksena kirjoittaa hevosten menut tänne kera kuvien. Napsaisin kuvat vain äkkiä, kun kameran akkuvalo rupesi hälyttävästi vilkkumaan, mutta kai niistä vähän selvää saa?

Valpperin hevoslauma syö Marstalin rehuja. Koko lauma saa Force -kivennäistä, Melex n. 1/2 desiä, Selssi ja Safi vähän alle puoli desiä (laitan menut kokonaisuudessaan tekstin alaosaan).

Melex saa seniorina Senior Plus mysliä litran verran päivässä, ja kyseinen mysli maistuukin ruunalle hyvin.


Lisäksi Melex saa päivässä puoli litraa Haferfrei mysliä, sekä Selssi myös silloin tällöin kourallisen verran tätä mysliä, jotta ruunan omat ruuat uppoisivat vähän paremmin.


Puhkurihevosina Melex ja Selssi saavat Sinfonie -mysliä. Selssistä huomasi viime talvena myslin piristävän vaikutuksen, ruuna kaipasi kunnon liikuntaa, ja jos poni ei päässyt kunnolla juoksemaan, alkoi pöllöily, joka tuli esiin parhaiten sillä, että tämä saattoi lähteä kotiinpäin yhtäkkiä kauheassa laukassa. Selssi saa Sinfonieta desin päivässä, ja Melex kolmisen desiä.

Laadun riemunvoitto!
Sahvisohvipahvi saa puoli litraa Isl Robutmysliä, ja jos Selssin ruuan joukkoon ei heitetä sekaan vähän Haferfreita, heitetään sinne sekaan vähän issikkarehua. Safille tämä kyseinen mysli maistuu hyvin.
Myslien lisäksi Melex, Selssi ja Safi saavat biotiinia ja valkosipulia ruuan joukkoon. Melex rupeaa lähiviikkojen aikana syömään Old timer -yrttiseosta, kun voitin Horsefairissa Wendalsyrttien arvonnan, josta sain valita sitten vapaavalinnaisen tuotteen, niin Melexille päätin sitten ottaa tuota.

Laamojen menut kokonaisuudessaan:

Melex
1l Senior Plus
½l Haferfrei
3dl Sinfonie
½dl Force
1mitta valkosipuli
1mitta biotiini

Selssi
1dl Sinfonie
(½dl Haferfrei/Isl)
1/3dl Force
1mitta valkosipuli
1mitta biotiini

Safi
½l Isl robutmysli
1/3dl Force
1mitta valkosipuli
1mitta biotiini

Koska tallilla (lähinnä viikonloppuisin ehkä) saattaa käydä pari ihmistä eri aikaan päivästä, niin me merkataan nykyään pieneen liitutauluun, kun rehut on annettu. Näin ei tule sekaantumisia, eikä hevoset saa montaa kertaa päivässä väkirehuja. Valpperissahan on hevosilla vapaa heinä, joten siitä ei tarvitse huolta kantaa.

4 kommenttia

  1. Mistä ostatte Marstallin rehut? :)

    VastaaPoista
  2. Marjut, Mikkolan tallinomistaja Tiina tilaa siltä maahantuojalta(/joltain hemmolta) ja hakee sitten ne sieltä sen tyypin varastosta/mihin ne rehut tulee. Rehut saa hakea sitten Mikkolasta(Maskun ja Nousiaisten rajalta). Kannattaa ottaa yhteyttä Tiinaan jos kiinnostaa tilata (:

    VastaaPoista
  3. Onko marstallin rehut kalliita? :) onko heillä jotain kotisivua?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ööh joku 20-30e taitaa olla noi myslit, iso säkki forcea maksaa kai joku viitisenkymppiä? on niillä sivut, kuuklailemalla löytyy, en voi nyt ettii ku kännykällä netissä :--)

      Poista