Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

9. huhtikuuta 2013

Rakas päiväkirja..

Meikä pääsi torstaina inssistä läpi - ensimmäisellä kerralla! 8) nyt voin huristella ilosesti yksikseni tallille niin porukoidenkaan ei tarvi kuskailla ympäriinsä.

Sunnuntaina kävin aamulla pikaisesti Mikkolassa, heitin hevoset ulos, siivosin karsinat ja pihaton, tein hevosten ruuat ja laiton ämpäreihin vedet valmiiksi ulkokarsinoita varten. Poninkin vain harjasin, kun oli kiirus kotiin ja siskon lapsen ristijäisiin.

Eilen kävin Valpperissa, Safi pääsi harjoittelemaan liinassa oloa, Ässä tuli omistajansa kanssa mukaan pellolle vähän vetoavuksi. Sohville pistin jalkaan Melexin neopreeni suojat, jotka olivat varsulle turhan isot, mutta tulipahan ainakin testattua, että full koko on tuolle suojissa liika iso!
Käynnissä lapsonen osasi suht hienosti mennä pienellä ympyrällä, isommalla ympyrällä mentiin sitten Ässän vieressä/takana/edessä. Vähän Safi juoksentelikin, joko Ässän vieressä kun tämä käveli, tai sitten ruunaa kiinni. Kauaa en antanut mennä Ässän vieressä, ettei lapsu aivan väsy, kun ei tuolla mitään kuntoa tai lihaksia ole.

Maanantaina myös harjasin Selssin ja Melexin huolellisesti läpi, sekä hoidin Selssin kavion (siinä on siis reippaan kokoinen halkeama, jota pidetään puhtaana ja tervataan). Vettä tuli myös kanniskeltua pihattoon.

Tänään siivoilin hevosten heinäkasan paikan läpi, haravoin märkiä heiniä kasaan ja lappasin lantaa lantalaan. Huomenna täytyy pyörittää uusi heinäpaali tarhaan, sen verran sinne vielä jäi, että lauma pärjää huomiseen asti.
Safin myös harjasin perusteellisesti läpi tänään, kumisuolla hieroin koko ponin läpi, kun eilen tuli tarvottua siellä pellolla. Oltiin pitkästä aikaa katoksessa seisomassa, ja Selssi piti seuraa ja ärsytti varsaa. Ja toisin päin, totta kai.


Yrityksenä oli myös ottaa Safista edustava kuva. Joo, ei kyllä ihan onnistunut, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Joko laamavarsa söi narua, tai laamaili korvat luimussa. Eikä millään pistänyt korvia höröön, vaikka heitin hanskoja (päin Selssiä kylläkin vahingossa) tai kilistin avaimia.

En höristä >:||||

Olin hirveä ponin omistaja, enkä tänään katsonut Sohvin kavioita, syystä että halusin kummallekin jäävän hyvän mielen harjauskerrasta, ja kun meille tuo kavioiden katsominen on vähän hankalaa. Lapsonen käyttäytyi muuten oikein mallikelpoisesti. Huomatkaa muuten, kuinka paljon issiponi on vaalentunut nyt jo!

Huomenna olisi tiedossa lauman kengitys ja vuolu!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti