Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

3. huhtikuuta 2013

Edistysaskel ajo-opetuksessa



Päätettiin ottaa uusi askel Safin koulutuksessa tänään varsan toisen omistajan kanssa - Melex vetohevoseksi maastoon ja minä varsaa ohjasajaen!
Ja sujui taas kuin vanhalta tekijältä, ratti, jarrut ja kaasu toimivat paremmin kuin koskaan ennen, tamma kuunteli hyvin eteenpäin pyyntöjäni, ymmärsi niin äänen kuin ohjatkin, ja ymmärsi että haluan varsan kävelevän tien reunassa. Tuli taas parit autotkin vastaan, parilla ensimmäisellä kerralla tulin tamman viereen kävelemään, mutta kun käveltiin kotiopäin, ja tuli kaksi, hyvin hidastavaa autoa taas vastaan, sai tamma kävellä ilman apuihmistä autojen ohi. Melexkin oli siinä vaiheessa minun perässä kävelemässä, joten tamma johdatti meidät pelottavien autojen ohi, eikä ollut mitään ongelmaa!
Kännykkäkuva
Onnistumisen fiilis oli lenkin jälkeen aika sanoinkuvaamaton, kuten voitte varmaan uskoa. Enää en stressaa sitä, että saadaanko me varsasta liikenne- ja maastovarma, vaan lähinnä sitä, että saadaanko me tuo oppimaan siihen, että yksinkin on ihan okei lähteä sinne maastoon. Kokeiltiin pari kertaa niin, että Safi käveli edellä, Melex suurinpiirtein minun kohdallani. Vähän alkoi tamma heti himmailemaan ja ehdotteli kääntymistä, mutta reippaasti kun pyysin eteen, niin meni ihan okei. Varsinkin kotiin päin ei ollut ongelmaa, vaikka Safi kävelikin ensimmäisenä.

Otettiin myös parit ravipätkät, kun Melex oli päässyt meitä sen verran pakoon. Vähän tahmeasti lähti ravi liikkeelle, mutta parin toiston jälkeen tamma muistikin, että mitä se maiskuttaminen tässä asiayhteydessä taas tarkoittaa. Pari kertaa tuli kyllä laukkakin sieltä, ja ei piru vie, miten rauhallinen ja hidas laukka tuolla on! Melexin kanssa kun on tottunut siihen, että jos laukataan, niin laukataan kovaa.
Sohvisahvi on myös vihdoin aloittanut karvanvaihdon, ja alta tulee ihan vaaleaa karvaa! Ylläolevassa kuvassa tamman pylly on vain kovin pölyinen, mutta näkee siitä myös, että vaaleaa karvaa sieltä alta tulee. Saa nähdä että miten kimo tämä meidän pouni on jo nyt tulevana kesänä!

Kävin koiran kanssa tänään tunnin lenkin metsässä koulun jälkeen, ja voi että tuo rakastaa lumessa pyörimistä. Ylläolevassa kuvassa on menossa raju ravistelu, lumessa pyörimisen jälkeen tottakai!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti