Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. lokakuuta 2012

Talvifiiliksiä

Tänne sateli pari päivää sitten ensilumi, ja eilenkin sitä tuli mukavasti lisää. Kävin Mikkolassa liikutamassa Ponin kivassa lumisateessa, ja omistajan kanssa sovittiin, että pistetään Liinu ja Onni kuvaussession ajaksi kentälle, sitten kun se tyhjenee.
No, eikö se lumisade yltynyt sitten sen verran, että hyvä jos eteensä näki? Onni loikki kuin cityjänis joka on päässyt takaisin metsään, ja Liinu käveli perässä isoa ympyrää. Ja meikä yrittää epätoivoisesti tarkentaa loikkivaan varsaan tiheässä lumisateessa.

Joo, ei oikein tullut kuvaamisesta mitään, joten luovutin sen suhteen, ja säädin kameran videokuvaus asentoon. Orista parit videot ja äkkiä sisälle lämmitelemään sormia lämpimän veden alle! Onni on videossa muuten tasan 3kk, hirmunopeaa aika menee, kohtahan tämä lähtee jo varsapihattoonkin! Apua. Se varmaan kasvaa hirrrrmuisen paljon tuon minun työssäopin aikana.




Toivottavasti saatte videosta vähän edes selvää varsan kasvusta :--) toivottavasti huomenna olisi parempi onni kuvaamisen suhteen!

Tänään oli tarkoitus mennä yhdessä Ässän omistajan kanssa hevosilla viereiselle sänkipellolle, mutta kun minä dementikkona unohdin kypärän äidin luo, avaimia mulla ei tietenkään ole mukana, eikä siellä ketään kotona, niin suunnitelmat vähän muuttuivat. Mun oli tarkotus ottaa Melex narun päähän mukaan, ja kuvailla Ässää ja tämän omistajaa. Olin kyllä sitä mieltä pääni sisällä, että voisin mennä Melexillä ilman kypärää, mutta kun Ässän omistajan kanssa puhuttiin, että nyt on käynyt niiin paljon hevosten kanssa parin viimeviikon sisällä, ettei viitti riskeerata, Melex kuitenkin liukastuisi tai kaatuisi tai pelästyisi jotain hirveä niin paljon, että  mä tippuisin ja mun pää halkeaisi.

Tallilla kuitenkin kun tarvoin hevosten tarhassa kurassa ja lumessa, ja yritin juosta Selssiä karkuun, kun se vaan juoksi mun perässä eikä kuvaamisesta tullut mitään, päätin ottaa Selssin liinan päähän pellolle kun se oli niin energinen. Selssi on nykyään talvisin aika reipas, johtuu varmasti siitä, kun hengitys kulkee tosi kivasti kun on viileämpi ja lunta maassa. Tänäänkään poni ei yskinyt kertaakaan! Toki  jos pakkasta on -30'C niin silloin otuksen hengitys on taas aika tiukassa (eikä silloin normaalisti kyllä mitään tehdäkkään. Syödään ehkä vähän porkkanaa).



Selssille heitin päähän Melexille mun ostaman viiden euron naruriimun, se oli vielä tallilta lähtiessä ihan ehjä ja normaalin muotoinen.
Pellolla vedettyjen pukkilaukkakohtausten, vedän itseni irti -kohtausten, uhittelukohtausten ja ties minkä kaikkien kohtausten jälkeen naruriimu oli menettänyt vähän muotoaan. Hyvä kun päässä pysyi :-D joo, sen siitä saa kun ostaa viidellä euron naruriimun.. Avasin sitten tallilla riimun melkein kaikki solmut, Melex saa siitä itselleen cordeon.

Melexin vain harjailin hyvin, ja menin touhuamaan sen kanssa pikkutarhaan piiitkästä aikaa maastakäsin. Ruuna ei aluksi meinannut lähteä seurailemaan mua vapaana, hetken päästä tuli kyllä hienosti perässä, ja pysähtyi silloin kuin minäkin.
Melexille on tehnyt ihan valtavan hyvää tuo, että se sai olla kesän laitumella. Se saa aina syksyisin ja keväisin karvanlähtöaikaan B-vitamiinikuurin, mutta mun mielestä sen karva ei ole ikinä näinä 6 vuoden aikana ollut näin hyvässä kunnossa. Ei ole kyllä mitään tietoa, voiko yksi kesä laitumella vaikuttaa näin nopeasti karvan laatuun (ja kun pojat menivät sinne laitumelle kuitenkin vasta heinäkuun alussa), vai kuvittelenko vain.

Kuvatodisteita ei nyt kyllä Melexin karvanlaadusta ole muttamutta :-D
Alla vielä Ässän ratsastuskuvia :--)




Näyttää ihan ponilta tässä :--D

Kyllä koipi nousee :-)


7 kommenttia

  1. Ihania kuvia! Tossa vielä pieni haaste :D

    http://blog-whereveryougo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. nää kuvat on aivan upeita!! liityin lukijaksi:)

    http://ponipotkualapista.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. noi kaksi ensimmäistä kuvaa ässästä on tosi hienoja, ja hevonen on upea! :D aivan ihanat valkeat sukat, ja ässä on hienossa kunnossa (: ja toi satulahuopa, nam!

    VastaaPoista
  4. sait muuten tällasen liebster blog jutun, en tainnu muistaa heti sanoa :D

    http://judiponi.blogspot.fi/2012/11/liebster-blog.html

    VastaaPoista
  5. Eikä, ihana blogi! Miksen tähän ole ennen törmännyt?! Onneksi nyt nuorten nurkalta löysin tämän, sait uuden lukijan ! :)

    Kiva jos vilkaisisit blogiani www.munomatosisoma.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. Kiitän kehuista! :-) ja pahoitteluni myöhäisestä vastauksesta, en Englannissa jaksanut vaivautua :-D

    vilkaisen linkitetyt blogit läpi (:

    VastaaPoista