Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

5. lokakuuta 2012

Koira- ja Selssimäisyyksiä

Pitkästä aikaa tuon minun koirankin kuulumisia!
Mamse kävi tuossa kolmisen viikkoa sitten piiitkästä aikaa trimmaajalla, ja joutui samalla sitten laihdutuskuurille. Olihan tuolle vähän noita kiloja tullut, viime eläinlääkärikäynnillä (pissatulehdus) koira painoi 28 kiloa, ja sitä edellisellä (pari - kolme vuotta sitten) Mamse painoi sen 25 kiloa. Airisnartun normaalipaino huitelee siinä 25kilon paikkeilla, eli pari kiloa ylimääräistä tuolla on.

Ruokamerkki vaihtui Profinen senioriruokaan, joka on pääsääntöisesti maistunut tuolle lohiöljyn ja nivelöljyn kanssa oikein mainiosti, mitänyt viikon kestänyt valeraskaus on vienyt vähän ruokahalua pois. Ennen ei ole tällä koiralla näin selkeää valeraskautta ollut kuin nyt, tiedä sitten, voiko tuo ruokamerkin vaihto ja trimmaus (joka kesti 3,5h) jotenkin vaikuttaa stressitasoon, ja sitä kautta valeraskauteen.. Tiedä sitten! Viikko sitten tuolle ei maistunut edes raaka jauheliha, mutta nyt syödään taas raksuja.


Viimeviikon perjantaista tämän viikon puoliväliin tuo lähinnä tosiaan vain nukkui ja kantoi possuleluaan pentunaan ympäri kämppää. Ja nukkui vähän lisää. Ja tuli yöllä minun viereeni nukkumaan, mitä ei ole kyllä ikinä ennen tehnyt. Vielä on vähän valeraskautta neitokaisella päällä, meinaan viimeyönäkin tämä kipusi viereeni nukkumaan. Vanhuuden höperö pentukuumeilija! Tosiaan, Mamsen pennut täyttivät 10.9. jo kolme vuotta, justhan tuo poksahti iison mahansa kanssa tuoden maailmaan 13 uutta airista (sekä yhden enkeliairiksen, joka syntyi kuolleena).


Tänään raahasin tuolle naapurikunnan Mustista ja Mirristä Amerikkalaisen jalkapallon näköisen tennispallon, joka vinkuu, ja mihin tuo otus on nyt ihan totaalisen rakastunut. Ylläolevassa kuvassa tuijotetaan tiiviisti palloa, joka otettiin mukaan iltalenkille, ja jota sitten heiteltiin märällä pellolla otsalampun varassa seurauksena se, ettei pallo vingu ainakaan hetkeen kunnolla, kun kastui sen verran pahasti :-D jos se sitten taas huomen aamulla vinkuisi kunnolla!

Mun Englanninreissu lähestyy päivä päivältä (lähtö 4.11), ja vähän kauhistuttaa olla erossa tuosta otuksesta se 5 viikkoa. Jos siellä Briteissä ois sitten joku toinen Airis, jonka voisin adoptoida itselleni viideksi viikoksi (sekä joku kivan sukulinjan omaava pentu, jonka voisin salakuljettaa Suomeen..), ettei ihan hirmuista koiraikävää tulisi! Perheessä jossa asun, on kissa, muttakun on niiiin henkeen ja vereen koiraihmisiä, että tuntuu varmaan vähän tyhjältä, kun ei ole yhtä terrieriä jaloissa pyörimässä.. Noo, jos siihen tottuisi!


Toinen, myös (ikuinen)laihdutuskuurilainen Selssi sai tiistaina ensimmäistä kertaa LG't päähänsä, ja sopi kuin valetut!
Kävin reilun puolentunnin ajolenkin märällä sänkipellolla, käveltiin kyllä vain, mutta sekin oli ihan riittävää huonokuntoiselle, paksulle ponille, jolla on kuitenkin se aika paha puhkuri. Edettiin ihan kivan reipasta käyntiä pellolla, kunnes Selssi bongasi tiellä toisen hevosen. Siitä se riemu vasta repesi!
Heti alkoi hirrveä puhina ja tuhina ja piti yrittää kääntyä takaisin tulosuuntaan ja peruutella ojaan, eikä millään ois voinut kävellä sinne minne aluksi oli tarkoitus. Sitten kun sain tahtoni läpi ja Selssi alistui kohtaloonsa, oli mun pakko pistää poni ravaamaan, ja tuli kyllä niin hienoa ravia ponilta, joka on ihan pörheenä toisesta hevosesta! Sitten vaan rupes hengitys tökkimään sen verran, että piti siirtää käyntiin takaisin.
Käytiin sitten vielä tiellä kääntymässä yhden sillan kohdalla, ja otettiin vielä kotiinpäin yksi ravi- ja laukkapätkä. Selssi ois kyllä niiiin mahtava harrastusotus, ellei sillä olisi tota puhkuria! Raivostuttaa tollaiset ihmiset, jonka takia Selssillekin tuo puhkuri on tullut.. rraaaah, noh, pitää nyt pärjätä tämän kanssa, onneksi tuolla otuksella on niin paljoa pilkettä silmäkulmassa, että yksi pieni (... pieni) puhkuri ei hirveästi vauhtia hidasta!

Sunnuntaina muuten agiliidellään hevosten kanssa Mikkolassa! Itse menen sinne liitelemään Ponin ja 20vuotiaan suokkiruunan kanssa. Kiva kokeilla tätä hevostenkin agilityä! :--)

Oli muuten hirmuvaikeaa keksiä tälläistä yleistä löpinää sisältävälle postaukselle kunnon otsikkoa.. Ehkä se nyt menee noinkin? :-D

2 kommenttia

  1. Ihmiset sanoo, että valeraskaudet helpottais vähentämällä ruokaa -voisko Mamsin kauhee valeraskaus johtua nyt tosta ylimääräsestä energiasta = rasvasta = läskistä? :D
    Cllsi on niin söpö, tui. :3

    VastaaPoista
  2. nokun se saa nyt niinkun vähemmän ruokaa kun yleensä :--D kun toi on simmonen, että syö lähinnä sillonku sillä on nälkä = vanhan ruokamerkin kanssa tehtiin niin, että kupissa oli oikeastaan kokoajan ruokaa, ja nyt tota profineä se saa aamuin illoin 260g + öljyt kerran päivässä, mutta hmm, en tiedä :-D
    voi kyllä olla mahdollista, että tuo painon nousu vaikuttaa siihen vähäsen.
    PaksuSelssi kiittää!

    VastaaPoista