Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

11. elokuuta 2012

Kissanpentuja, jalkojen nostoa ja klippauskoneen hurinaa


Ponin ja Liinun (+ varsan + Dianan + kaikkien) tallille muutti alkuviikosta kaksi ihanaa oranssia kissanpentua, Pilli ja Pulla! Pojat tulivat tallikissoiksi suuuren jyrsijämäärän vuoksi, ja pennut tulivat Melexin ja Selssin tallilta.


Pilli
 Pilli on pojista ehdottomasti rohkeampi, uteliaampi ja paksumpi. Ja tummempi, kuin Pulla. Pojat erottaa toisistaan värin ja käytöksen puolesta; Pullalla on rinnassa ja etutassuissa valkoista, Pillillä ei. Pilli rupeaa huutamaan heti, kun veikka katoaa näköpiiristä pyörimään toisen karsinan heinäkasaan. Siinä missä Pilli tutkii talliympäristöä sisältä uteliaana, Pulla huutaa kuin syötävä jos veikka ei ole 20 sentin päässä. Jos se siitä kun vähän kasvaa :-D


Pilli edessä, Pulla takana
 Pojat ovat hengailleet tällä hetkellä tyhjässä karsinassa, pikkuhiljaa pentuja opetetaan olemaan ulkona, mutta karsinasta on kova tunku ulos, on sieltä jo pari kertaa karattukin ;-)

Varsa, jonka nimeä en vielä teille paljasta, mutta jolla poikaa jo paljon kutsutaan, kasvaa kuin rikkaruoho, näin kasvattajan sanoin :-D Poika on kasvanut hirrmuisesti kahdessa viikossa, jätkähän on ihan valtava jo! Ja kovin utelias, niin utelias että jos juttu ei ollutkaan tarpeeksi laimea, pitää Liinun taakse juosta ja lujaa! Tarhassa uskaltaa jo jäädä toiseen päähän, kun Liinu syö toisessa päässä heinää. Tosin, siinä saa hyvän syyn päästellä kunnolla, kun pitää äkkiä päästä äitin luokse.


Nykyään hevoslapsi uskaltaa ulkonakin jo tulla haistelemaan ja olemaan silitettävänä, tosin äkkiä kanssa lähtee karkuun. Tänään kun rapsuttelin Liinun kutisevaa häntää ja harjaa, tuli varsa siihen kanssa ihmettelemään. Kova on poika maistelemaan paitaa ja kättä, pitää vaan olla kovana, että ei, vanhempana ei sitten ehkä ole kiva, kun kovapäinen oripoika vetää paidasta. Varsa on vielä minun onneksi pitänyt molemmat siniset silmänsä, toivon todella, että ne sillä pysyisivätkin koko ikänsä.
Tänään nostelin varsan jalat ensimmäistä kertaa ylös, tosin yhtä takajalkaa en nostanut, mutta molemmat etuset ja oikean takasen. Hevoslapsi oli hienosti, ei varmaan edes tajunnut koko tilannetta :-D

Poni pääsi eilen perjantaina vihdoin ja viimein talviturkistaan kokonaan, kun ponin omistaja ja minä sen klippasimme. Oli mukula taas niin hienosti, sai klipata kaikkialta, ja tälle se oli ihan okei.


Klippaus tapahtui kahdessa osassa (+ monet pienet tauot). Poni näytti suurinpiirtein samalta, kuin ylhäällä olevassa kuvassa ensimmäisen klippaussession jälkeen. Mukula saikin sitten olla reilun tunnin pihalla, kun kyllästyi seisomaan, ja etupää oli hetkittäin turhankin kevyt, joten ajattelin lopettaa ennen suurempia hyppelyitä.
Lopputulos oli siisti, kaksi kertaa pienempi Poni!


Harmi vain, ettei Ponia enää tässä vaiheessa kiinnostanut kovin poseerata :-D nyt sitten kehtaa mennä 26. päivä mätsäröimään, Melexkin tulee mukaan, jos saataisiin vaikka toinen senioripalkinto, pappa kun on nyt paremmassa (lue: lihavammassa mutta lihasköyhemmässä) kunnossa, kuin viime kesänä.


ps. blogia vaivaa lukijakato. hmm.

4 kommenttia

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ihania noi kisut :)
    Hitsit,toi Poni on muuten aikas hyvännäkönen ;)

    http://rosajaressu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Rosa, on :--) ja kyllä, Poni on tällähetkellä munkin mieleen, ois vaan pitänyt klipata se aikasemmin :D

    Sofia, voi kyllä, aika tappopuuhaa tää tallilla käynti tällähetkellä, kun siellä vaan vilisee noita eläinlapsosia :3

    VastaaPoista