Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

19. elokuuta 2012

Melex 27.09.2010


Etsiessäni Selssistä toista kuvaa tuohon sivulle, löysin rakennekuvia Melexistä ja Selssistä, jotka on otettu 27.9.2010, melkein kaksi vuotta sitten siis.
Järkytyin hyvällä tavalla huomatessani, miten tuhdissa (kyllä) kunnossa Melex oli tuolloin. Pappa on näissä kuvissa 23 vuotias.

Viime talvena Melex laihtui aika reippaasti, ja se olikin pääsyy, että Melex ja Selssi (suoraan laihdutuskuurilta) pääsivät tänä kesänä melkein kahdeksi kuukaudeksi laitumelle, Melex ensimmäiseen kertaan yli 10 vuoteen. Ja kyllähän tuo on lihonut, pojat saavat laidunlomailla vielä kaksi viikkoa, sormet ja varpaat ristiin, että Melex saisi jonkun lihomisvimman! Omistajan kanssa puhuttiin eilen, kun oltiin Melexillä ajamassa, että ruunalle ruetaan syöttämään talvella viherrehua, joka imeytyy paremmin, ja ehkei tämä silloin laihdu niin paljoa.

Hirveästi tämä ei loimia tarvi, edes kovalla pakkasella, kunhan turkki on kuiva eikä taivaalta tule kauheasti mitään, mutta siitä huolimatta suunnittelimme loimittavamme Melexiä tänä talvena vähän ylimääräistä, ettei sitten kulu hirveästi energiaa siihen lämpimänä pysymiseen. Niinkuin viimetalvena, myös tänätalvena Melex saa reilusti heinää, hevoset saattavat olla vapaalla heinällä talven, tai ainakin niin että nokan edessä on melkein kokoajan heinäkasa, ja sitten karsinaan itse olen ainakin illalla pistänyt Melexille reilun kasan heinää.


Ensi kesä saattaa olla Melexin viimeinen, riippuen tästä tulevasta talvesta. Omistaja (niinkuin itsekin) haluaa päästää pojan pois, ennekuin vanhuus vie voiton. Onhan tuo jo ihan kunnioitettavassa iässä, ruuna täyttää seuraavaksi 26 vuotta.
Ruunan lopetus tulee olemaan kova paikka, Melexiä olen hoitanut 6 vuotta, mutta vielä kovempi paikka ruunan lopetus on varmasti omistajalle, onhan Melex ollut samalla omistajalla yli 15 vuotta.
Lännenratsastusopettajani juuri ehkä reilu kuukausi sitten kehui sitä, että Melex on pysynyt samalla omistajalla, eikä ole lähtenyt kiertoon.

Toivottavasti ruunan rupukka lihoo vielä kahden viikon aikana reippahasti, eikä talvella laihdu kaikkea pois, ettei ensi kesä olisi vielä ruunan viimeinen! Tämä hevonen ollut varmasti yksi elämäni kirkkaimista tähdistä, kummempia Melex ei osaa, mutta opettanut minulle kuitenkin enemmän kuin muut hevoset yhteensä. Vastuu hevosesta kahtena päivänä viikossa oli kova juttu 12 kesäiselle tytöntyllerölle silloin vuonna 2006 ;-)


Hienoin lämppärin rutku, ikinä, varmasti

5 kommenttia

  1. Ei muuten tulisi mieleen noiden kuvien perusteella arvata herran rotua lämppäriksi, on kyllä hieno vaari! :)

    VastaaPoista
  2. Jaana, heh joo ylimmässä kuvassa kuvakulma kusettaa, Melex näyttää jytkymmältä kuin mitä oikeasti onkaan :--D
    mutta kiitos! tuo on minun supervaari<3

    VastaaPoista
  3. Oho, kylläpä on tosiaan eroa noiden kahden kuvan välillä :D

    VastaaPoista
  4. jemina, sama kuvausreissu, eri kuvakulma ;-)

    VastaaPoista
  5. Hahah, hupsista :DD sokea lukija täällä.

    VastaaPoista