Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

30. kesäkuuta 2016

Poni ratsuna!

Ajelin tänään porkkanatuliaisten kanssa moikkaamaan Ponia, ekaa kertaa muuton jälkeen, jos silmänturpoamisepisodia ei oteta mukaan!
Ruuna voi erittäin hyvin kesäkodissaan, ruuna on tyytyväinen puhumattakaan ihmisistä, joilla Poni nyt kesän ajan on käytössä. Mahtava kesätyöpaikka siis, pakko todeta tämä taas!


Varustettiin Poni ja suunnattiin kentälle, mä pääsin nyt ekaa kertaa katsomaan tämän kaksikon menoa. Ja hyvältähän se näytti!
Poni kuuntelee reipasta ratsastajaansa hienosti, ja vaikka kentän laidalla ollut yksi hirrmuisen pelottava puomi vähän ruunaa jännittikin, ratsasti Elviira ruunan hienosti puomia katsomaan. Näitä pieniä ja taitavia ratsastajia ei löydy joka oksalta, joten Elkku on todellinen löytö Ponille!Poni sai taas valtavia kehuja osakseen, siitä miten se on niiin kiltti ja ongelmaton tapaus. Pesullekin oli ruuna päässyt! Maastossakin on kaikki sujunut ongelmitta, ja vain kerran on Elviira tippunut Ponilta. On muuten varmaan ensimmäinen ratsastaja, joka ruunalta tippuu?! En ainakaan yhtäkkiä muista, että sieltä olisi ketään ennenaikojaan maastoutunut. Tippumistilanteessa Elviira oli ratsastanut Ponilla ilman satulaa, kun ruuna oli säikähtänyt jotain ja heittänyt uukkarin. Ei tuolta onneksi korkealta tipahda!Laukka nousee vasempaan kierrokseen valtavan hienosti käynnistä ja pelkällä pohkeella. Oikeaan kierrokseen nostot ja laukka ylipäätään on vähän vaikeita (helposti nostaa kärryjenkin edessä aina vasemman laukan), ja helposti tulee väärä laukka. Hienoja pätkiä tuli kuitenkin myös oikeaa laukkaa, mutta yhtään järkevää kuvaa ei omistaja saanut napattua.
Parit kavaletit on ratsukko myös aijemmin ylittänyt, sekä puomeja menneet. Tasapainoa ei sen kummemmille esteille ratsain vielä löydy, mutta eiköhän nuo kesän aikana kerkiä jonkin verran hyppäämäänkin :-)


Ponille kuuluu siis vain hyvää, ja tämä omistaja voi jatkaa rentoa kesäänsä hyvillä mielin tietäen, että ruuna on ehdottoman hyvässä hoidossa!

6 kommenttia

 1. Voi miten pätevän näköinen pari! Upea Poni <3

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanan näköinen pari, kehittyvät varmasti vielä kesän aikana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin uskon :) ratsukon olis tarkotus jotkut pienet estekisatkin käydä kääntymässä, saas nähä!

   Poista
 3. Vaude mikä pikkuratsu! Melkoinen löytö tosiaan tuollainen pikkuratsastaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Pieniä ratsastajia sais kyllä olla enemmän, mä olen superonnellinen tähän meidän tilanteeseen, että Ponille sellainen löytyi!

   Poista