Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

18. heinäkuuta 2016

Paras esittäjä

Eilen oli ohjelmassa shetlanninponien rotunäyttely, tällä kertaa otin suunnaksi Ikaalisen heti aamusta. Minosta tai tallin muitakaan shetlantilaisia ei näissä kinkereissä nähty, mutta menin varta vasten pelipaikalle esittämään yhtä hienoa ruunaa - ja onneksi meninkin!

Näyttelypaikka oli "vanha tuttu", viime kesänä käytiin samaisessa paikassa Hippoksen näyttelyssä kääntymässä, haettiin silloin Minokselle nuorten ponien ykköspalkinto, ja Minoksen tallikaveri Rosen kantakirjattiin ykkösellä.
Vasta vähän ennen Anjalan hevostilaa rupesi jännitys nostamaan päätään, sanoinkin "Rampen"  (Junibackens Ramazzotti) omistajalle, että oman kanssa on ihan yks ja se sama että miten sujuu ja miten saan ponin näytettyä, mutta muiden ponien kanssa haluaisin joka kerralla onnistua. Jännitänkin muiden ponien esittämistä paljon enemmän, mitä tuon oman juniorin!

Rampe oli varsin ihastuttava, musta 4v ruuna. Vähän oli asiaa oreille ja tammoille, mutta erittäin hyväkäytöksinen nuori ruuna oli tämä!

Rampen kanssa kehässä oli kolme muuta ruunaa, tuomarina oli suomalainen Heidi Sihvo. Tarkasti Heidi katsoi jokaisen ponin rakenteen, hampaat kuin liikkeetkin. Kovasti jännitti niin omistajaa kehän laidalla, kuin esittäjääkin ponin narun päässä, mutta niin siinä kävi, että Rampe voitti luokkansa, sai ykköspalkinnon ja oli paras ruuna! Pyörähdettiin champion kehässä myös, mutta Champion ori/ruuna tittelin vei tällä kertaa luokkansa voittanut ori.


Jäätiin odottelemaan BIS-kehää kaikessa rauhassa, onneksi oli hyvä sää! Juttelin Rampen huoltojoukoille, että haluaisin joskus voittaa Paras esittäjä palkinnon, ja että kun sen saan, voin joskus sitten kuolla onnellisena kun tavoite on saavutettu.
Hyvillä mielin lähdettiin kohti BIS-kehää päivän päätteeksi, ja taisi meillä kaikilla (mulla, omistajalla ja huoltojoukolla) olla mahtavat ilmeet, kun meidät jätettiin kahden muun ponin kanssa kolmeksi viimeiseksi pariksi kehään kävelemään.

Jännitti ihan hulluna, kun näytettiin vielä liikkeet yksitellen, ja tultiin kaartoon odottamaan palkitsemista.
BIS1 oli nuori, hieno tamma, BIS2 musta jalostusori joten Rampe oli upeasti BIS3! Päivän kruunasi ehdottomasti vielä se, että mulle ojennettiin se kauan himoitsemani Paras esittäjä -pokaali. Oli hymy herkässä, voin kertoa :-) vieläkin hymyilyttää kovin koko eilinen mahtavan hieno näyttelypäivä! Reilu parin tunnin ajomatka kotiin sujui varsin hyvissä fiiliksissä, sanotaan niin, että jos olisi peltipoliisi välähtänyt, olisivat poliisit saattaneet ihmetellä että mikäs sitä kuskia nyt noin oikein hymyilyttää!?

Voi vitsit, mitäköhän sitä seuraavaksi tavoittelisi, kun tämä yksi tavoite on saavutettu? Olen ollut kyllä ihan uskomattoman etuoikeutettu, kun olen saanut esittää toinen toistaan upeampia poneja virallisissa tsempaloissa, kiitokset teille jotka tiedätte kyllä keitä olette! Ilman näitä poneja ja niiden mukana tuomaa harjoittelua en olisi tätä pystiä saanut eilen kotiin kantaa.

Rampen eilispäivän upea näyttelysaalis!

6 kommenttia

 1. Onnittelut jälleen hienosta menestyksestä ja erityisesti tietty tavoitteen saavuttamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttelyt on kivoja, mutta vielä kivempia niistä tekee sen jos pärjää!

   Poista
 2. Onnea onnea! Meidän eka rotuponinäyttely jäi väliin kaviokuumeen takia :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Voi ei, harmi :( kovasti paranemisia sinne teidän suunalle pienelle!

   Poista