Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

1. maaliskuuta 2016

Minoksen palkinnot

Koska viimevuoden näyttelyt sujuivat Minoksen osalta paremmin kuin varmasti kukaan osasi odottaa, ja kun kyseessä oli oman ponin kanssa ensimmäinen vietetty näyttelykesä, on nuo ruunan ansaitsemat ruusukkeet ja pokaali ihan valtavan hienoja muistoja allekirjoittaneelle! tulipa pitkä virke.. 
Tässä postauksessa siis ihastellaan ruunan voittamia ruusukkeita! Näiden ruusukkeiden lisäksi hyllyn päältä löytyy 2palk. ruusuke x2 sekä KV-näyttelyn osallistujaruusuke. Sekä yksi pokaali, josta ei nyt tullut napattua kuvaa. Pokaali saatiin, kun ruuna oli Mynämäellä paras nuori ori.


Ekana Hippoksen näyttelystä napattu I-palkinto! Minos sai mm. tyypistä 8,5, ylälinjasta 8, käyntiliikkeistä 8,5 ja ravista 8.


Meidän ekoista rotunäyttelyistä napattu I-palkinto hollantilaiselta tuomarilta. Olin aika ylpeä!


Tämäkin ruusuke on Minoksen ensimmäisistä näyttelyistä, Turun ponikarnevaalista siis. Hollantilainen Molenkamp laittoi meidät ryhmävoittajiksi!


Todellinen yllätys tuli kuitenkin, kun Molenkamp viittoi meidät mukaan luokkavoittajakehään. Saatiin tämä "special prize", jonka merkityksen tajusin vasta kehän ulkopuolella, kun adoptiokasvattaja ja tallinomistaja sitä vähän mulle avasivat. Ulkomaisilla tuomareilla on usein tapana tuoda kotimaastaan muutama ruusuke, jonka he halutessaan voivat antaa sille ponille, josta he pitävät erityisesti. Minoksen kanssa Stal Stepelo -ruusukkeen sai kyseisessä näyttelyssä poni, joka oli päivän päätteeksi BIS1! Tämä on näistä ruusukkeista oma lemppari, eikä suotta!
Arvostettu palkinto, joka odottaa pääsyään seinälle kehyksiin (kuten myös nahkainen varsariimu).


Mynämäen näyttelyssä Minos sai II-palkinnon, mutta oli luokkavoittaja, paras nuori ori sekä reserve champion nuori. Ylläoleva ruusuke on saatu olemalla luokkavoittaja!


Toinen lemppareista, joskin yksi häntäsakara(?) onkin vähän vääntynyt - Mynämäeltä saatu reserve champion nuori -ruusuke. Mitä enemmän kerroksia ja sakaroita ja ties mitä, sen hienompi ruusuke!


Viime kesän viimeinen näyttely meidän osaltamme päättyi sekin mieluiseen lopputulokseen, Minos oli luokassaan (1-3v mustat ruunat) toinen (luokassa yhteensä neljä ponia), sekä sai kultaa, eli toisinsanoen I-palkinnon!

Miksä ruusuke on eniten lukijoiden mieleen? Muita, jotka ovat yhtä innoissaan saamistaan ruusukkeista?! ;-)

Pst! Linkkivinkki, Minoksen adoptiokasvattajilla, eli Canna's tallilla on myynnissä eri ikäisiä shetlanninponitammoja ja -oreja! Jos etsit esimerkiksi tulevan kesän näyttelyihin harrastuskaveria, kannattaa tsekata Canna's tallin tarjonta! Suurella lämmöllä suosittelen!

6 kommenttia

 1. Tuo Special Prize oli kyllä aika ihanan näköinen:) Minos on saanut muuten tosi paljon palkintoja, poni taitaa olla todella laadukas. Iskin jo silmäni siihen, onko tuo myytävänä;) No ei vais, saat pitää ponisi, sovit sille hyvin!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hieno! Siellä ne jakoi Hollannin oripäivillä samannäköisiä ruusukkeita :) Viime näyttely"kausi" meni meidän osalta tosi kivasti, saa nähdä miten tämän vuoden näyttelyt sujuvat. Heh, kumpikaan ruunista ei ole myynnissä ;-)

   Poista
 2. Hienoja ruusukkeita ovat kaikki ja hieno on ne voittanut ponikin! Ne on kaikki niin erilaisia verrattuna toisiinsa ja erityisesti verrattuna ns. tavallisiin ratsastuskilpailuista saataviin värivaihtoehtoihin, joten kaikkein hienointa on vaikea valita.
  Kyllä sitä pitää itsekin myöntää, että kaikki Vihrun kanssa voitetut ruusukkeet roikkuu seinälle tehdyssä vaijerivirityksessä kiinni. On siellä myös Elviirankin voittama sinivalkoinen ruusuke maitovarsanäyttelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, "tavalliset" ruusukkeet ovat aika pliisuja näihin verrattuna! :D
   On näillä palkinnoilla ylipäätään aika paljon arvoa, vaikkei niillä loppupeleissä niin paljon väliä olekaan :) oman kasvatin ykköspalkinto tuntuu varmasti hienolta!

   Poista
 3. Hienojahan nuo on kaikki! Special-palkinnon ruusukkeen keskusta on minusta kuitenkin se kaikkein hienoin. :)
  Nuo ruusukkeiden hännät on muuten näppärä suoristaa hiusten suoristusraudalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, niinkö! :D Täytyykin koittaa seuraavan kerran, kun hiuksia suoristelen. Kiitti vinkistä!

   Poista