Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

28. helmikuuta 2016

Ohjasajoa kaksin kappalein

Sain tänään apukäsiä ruunien kuvaamiseen tallille mukaan, kun nappasin Marjutin reitin varrelta kyytiin. Mitään selvää suunnitelmaa meillä ei ollut, mutta kivoja perusräpsyjä saatiin silti aikaiseksi!

Tarhasta tuli ekana vastaan tuttuun tapaan Minos, joten pikkumusta pääsi ensin kuvattavaksi. Näyttelyriimu päähän ja etsimään sopivaa kuvauspaikkaa! Ruunalla oli tänään kovinkin kevyt etupää,  joten kuvaamisesta ei meinannut oikein tulla mitään, kun ruuna joko loikki ilmaan tai säntäili jokaiseen ilmansuuntaan samanaikaisesti. 
Kiva se kun on kivaa, mä jäin vähän pohtimaan Vaskiossa esiintynytta "ruunamaisuutta", mutta tänään oli Minos käytökseltään ihan sitä tuttua ja turvallista Miltsiä! Sopivan kevyet jalat ja mieli siis ;-)

Tais uus lempikuvakin tulla otettua! On se vaan niiin kaunis <3

Kovin kauaa ei siis Minosta kiusattu kameran edessä, vaan palattiin talliin ja varustin ruunan Ponin valjailla. Luvassa oli siis toinen ohjasajokerta!


Marjut oli riimunarun päässä edessä, kun mä ohjasajoin takaa. Pari kertaa käveltiin piha päästä päähän, jonka jälkeen kierrettiin pieni lenkki, joka kesti mietintätaukoineen alle 10min. Minos oli rento koko ohjasajon ajan, pysähdykset ja liikkeellelähdöt sujuivat taas ilman taluttajan apua! Sen sijaan pelkkä kävely eteenpäin oli välillä vähän hiipimistä, kun vähän vielä jännittää kävellä yksin edellä. Ja niin saakin! Onhan tuo vasta kaksivuotias, sekä kyseessä oli tosiaan vasta toinen ohjasajokerta. 
En kyllä usko, että me kauhean montaa kertaa tarvitaan taluttajan kanssa, ennenkuin ohjasajo rupeaa toimimaan ihan kaksistaankin. On se fiksu pieni poni!Pikkumustan jälkeen napattiin isovalkoinen tarhasta mukaan. Poni on hangannut harjaansa tarhassa olevaan puuhun, jota on koitettu suojella tervaamalla sitä. Ruunan harja onkin nyt sitten mukavan tervainen ja tahmea, eikä sitä saa edes harjattua kunnolla auki. Mennään sitten likasella harjalla niin pitkälle kevääseen, että tuon tarkenee pestä!
Tervaisesta harjasta johtuen Poni sai hienon nutturan otsalleen, ensin meinattiin myös letittää muu harja, mutta todettiin se aika äkkiä mahdottomaksi tehtäväksi. Mutta oli vaan pätevän näköinen ruuna kun oli otsaharja nutturalla!


Tässä yritetään väistää vasemmalle, kuskilla on ainakin hauskaa!
Ponin kanssa suunnattiin laitumelle ohjasajon merkeissä, Marjut halusi nähdä meidän "temput". Parastamme ei näytetty tänään, mutta koskas sitä silloin, kun on kuvaaja matkassa mukana? ;-) Pyörittiin kuitenkin ympyröillä ja väistäteltiin hiukan niin ravissa kuin käynnissäkin molempiin suuntiin, simmoista perusjuttua mitä tehdään aina!


Hirmuisen paksun näköinen on Poni näissä kuvissa, mutta voin hyvällä omallatunnolla sanoa sen johtuvan talvikarvasta!
Käväisi Marjutkin ruunan ohjaksissa, ja sai hänkin hienot väistöäskeleet kumpaankin suuntaan! Sai Poni myös koittaa hiukan avotaivutusta (vai sulkua? Ei voi muistaa enää!), ja hienosti ruuna äkkäsi senkin. Oli maireen näköistä ponia kun sai kovasti kehuja!

Hirmuisen söpö eläin! Ja ihanan tervaiset korvatkin :-)
Kiitoksia Marjutille hyvästä seurasta ja kuvaamisesta!!

4 kommenttia

 1. On noi teiän ponit vaan niin ylisöpöjä, ettei mitään rajaa! Itse olen ihastunut tuohon pikkumustaan...:) Tää postauskin oli oikeesti tosi kiva, mahtavia kuvia! Sun blogista tulee kyllä aina ihan järjettömän hyvälle tuulelle;)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kehuista! :) Minos on varsin hurmaava otus!

   Poista
 2. Voi karvakasat :D Sun pitää niin saapua treenaamaan ohjasajoa B:nkin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mä oon niiin tottunut tohon yhteen ohjasajettavaan, etten mä muita oikeen ees osaa ohjasajaa :D

   Poista