Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

23. maaliskuuta 2016

Vastauspostaus

Kysyttävää teillä oli vain kahdella lukijalla, mutta kun kysymyksiä tuli silti aimo annos, joten tässä (osaan) vastaukset! :-)

Miten päädyit Poni- nimeen?
Poni oli edelliselle omistajalleen tullessaan kutsumänimeltään Pasi (virallinen nimi on Puutarhan Basilica). Ruunan nimi vaihtui samana päivänä, kun se edelliselle omistajalleen saapui, ja sopiihan tuo Poni nimi sille kuin turpa päähän :-)

Minkä ikäinen Poni on? Entä Minos?
Poni kääntyi tänä vuonna seitemänvuotiaaksi, ja Minos kaksivuotiaaksi.

Oletko tyytyväinen blogiisi ja sen ulkoasuun?
Mun mielestä tämä minun pieni poniblogini on ihan mun näköinen. Postaustahtiin en ole kovin tyytyväinen, mutten jaksa siitä mitään stressiäkään ottaa - päivitän silloin, kun on päivitettävää ja ennen kaikkea aikaa. Hyvälaatuiset kuvat innostavat myös kirjoittamaan postauksia! Ulkoasuun olen hyvin, hyvin tyytyväinen, ja siitä kaikki kiitos kuullu Graphiques GW:lle!

Oletko tyytyväinen blogisi lukijakuntaan?
Vaikka aina toitotetaan, että blogia kirjoitetaan vaan itselle, mutta voin varmasti jokaikisen bloggaajan puolesta sanoa, että (positiiviset) kommentit lämmittävät aina mieltä ja innostavat kirjoittamaan! Tänne minunkin blogin puolelle on viime aikoina sadellut ihan kivasti kommentteja, kiitos siitä teille!

Missä sosiaalisissa medioissa olet?
Itse olen Facebookissa, ja blogi löytyy bloggerin lisäksi bloglovinista, sekä instagramista. Snapchatin tein yövuoron pimeinä tunteina, jotta saatiin työparin kanssa nauraa vedet silmissä niille... maskeille? Sinne en ole kuitenkaan mitään julkaissut, enkä edes muista nimimerkkiäni siellä. Suoraansanottuna koko snäpin idea on mennyt multa vähän ohi!

Minkä ikäinen olet?
Lokakuussa olisi tarkoitus täyttää 22. vuotta!

Miksi juuri Minos?
En ollut oikeastaan ostoaikeissa, kun Minosta ruettiin mulle kauppaamaan. Mä vinguin puhelimessa meidän nykyiselle tallinomistajalle, kun Poni ei pääse virallisiin näyttelyihin, ja haluaisin niiiin kovin käydä virallisissa rotukehissä. Tallinomistaja tiesi, että Canna's tallilla olisi just passeli musta orivarsa myynnissä. Mentiin parin päivän päästä katsomaan, ja kovaahan se kolahti. Pari päivää mietin ihan muodon vuoksi, mutta peli oli menetetty siinä kohtaa, kun tuon pienen mustan varsan laitumella näin!

Miksi juuri Poni?
Hoidin Ponia 1,5vuotta ennen kuin se siirtyi minun nimiini. Olin joskus puolitosissani edelliselle omistajalle sanonut, että ostan tän sulta joskus pois, kun ruuna tuntui alusta asti niin kovin omalta. Niin vaan kävi sekin unelma toteen, nopeammin mitä osasinkaan odottaa :-)

Paras blogi, jota luet?
Muuliprojekti, ihan ehdottomasti! Tätä parempaa ei ole!

Harrastatko ratsastusta vai hevosia?
Kahden metrin kokoisen ponin omistajana olisi varmaan turha sanoa, että ratsastusta, saati sitten hevosia ;-) Poneja harrastan! Näissä on sitä jotain, tarpeeksi pilkettä silmäkulmassa, mutta tarvittaessa näidenkin kanssa pystyy harrastamaaan "kunnolla"!

Minkä tasoinen ratsastaja olet?
Viime viikolla multa kysyttiin tätä samaa, ja kun kerroin olevani noin HeC tasoinen, totesi opettaja tunnin jälkeen, että kyllä sä enemmän olet. En tosiaan osaa sanoa, en ole enää vuosiin ratsastanut pidempää kuin viikkoa osaavassa ohjauksessa! Hyvä perusistunta mulla silti kuulemma on, eikä toivoakaan ole kuulemma ihan menetetty!

Milloin ratsastit viimeksi?
Noin viikon päivät sitten, irtotunnilla kera kaverini!

Kauanko olet omistanut Ponin? Entä Minoksen?
Poni on keikkunut omistuksessani noin 2,5 vuotta. Minos taas noin 1,5 vuotta. :-)

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia on Minokselle ja/tai Ponille?
Jos puhutaan vaan tästä vuodesta, niin Minos olisi tarkoitus "sisäänajaa" ajolle. Sisältäen siis ohjasajon ja kärryyn totuttamisen niin, että ajo onnistuu kärryiltä käynnissä ja ehkä myös ravissa. Taluttaja sallitaan! Minoksen kanssa ollaan myös alustavien suunnitelmien mukaan menossa syksyllä Laatuponikisoihin.
Ponin kanssa olisi tänä vuonna suunnitelmissa ehkä uskaltautua ohjasajoluokkaan kilpailemaan!

Onko Poni puhdas shetlanninponi?
On, se ei vaan polveudu jalostusohjesäännön mukaan, eikä täten saa ravi- eikä näyttelyoikeuksia. Ponin emä on Ella, isä on Pihlajamäen Graystoke ja emänisä on Emux. Isänisä taas on Valentine II.

Onko sinulla muita eläimiä?
Yksi 7v airedalenterrieri Capo tuossa mukana keikkuu! Capo on meidän toisen airiksen, Mamman, pentu. Herra Kaapelilla on 12 sisarusta, samasta pentueesta kaikki :-)

Ovatko ruunat parhaita?
Jaa-a..... Safi oli tamma ja hirmuisen kiva tamma olikin! Ruunat ovat ehkä simppeleitä, turha vinkuminen ja kiljuminen jää käytöksestä pois!

Miksi juuri omasi ovat ruunia?
Poni oli jo ruunattu edelliselle omistajalle saapuessaan, joten siihen nyt ei ole paljon mitään sanavaltaa, eikä sitä kyllä olisi ollut mitään järkeä orina pitääkään. Sama homma Minoksen kanssa, senkään varsat eivät olisivat kaikkia kilpailuoikeuksia saaneet, vaikka Minos itse olisi oripäivillä käynytkin.

Haluaisitko lisää poneja?
Mikä ettei! Haaveissa olisi vielä joskus omistaa eestinhevonen tai islanninhevonen. Aika näyttää!

Pidätkö enemmän poneista vai hevosista?
Riippuu ihan siitä eläimestä itsestään! Jos olisin itselleni jotain ratsastettavaa katsomassa, niin katselisin ehkä isoja poneja. Mä olen niin tottunut näihin kääpiöihin, että kaikki metriä korkeammat näyttää ihan järkyttävän suurilta ;-)

Kiitoksia kysymysten lähettäjille, ja pahoittelut laiskuudestani, ettei tähän ainuttakaan kuvaa eksynyt!

6 kommenttia

 1. Ahahaha :D ihmettelin taas kun on kävijöitä blogissa ja jäljet johtivat sylttytehtaalle :D Kiitos mainostuksesta :)

  Mehän ollaan samiksia kun sulla on Poni ja mulla on Muuli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvös! :D

   Haha, totta, totta :D on meillä kyllä ihan nimiensä näköiset elukat!

   Poista
 2. Ihania vastauksia, pakko sanoa, etten oo nähny kenenkään vastaavan yhtä hyvin ja kattavasti! Vaikka kuvia ei ollutkaan, ei se kylä haitannut ollenkaan ❤

  VastaaPoista
 3. Hei, mä unohdin silloin kysyä, mutta kysyn nyt: Miksi juuri shetlanninponi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. jaa-a! :D Poni kolahti luonteensa vuoksi (ja ok, söpöytensä) silloin kolmivuotiaana ja se nyt sattui olemaan shettis.. :D Ponin myötä innostuin shettisnäyttelyistä, joten toinen shetlantilainen oli oiva jatke tälle :)

   Poista