Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

13. tammikuuta 2016

Onnea on kimo PoniHerranjestas kun tuli Ponistakin likaisen näkönen, kun tuli vähän lunta maahan! Klipattu etuosa näyttää vielä suurinpiirtein valkoiselta, mutta muuten koko ruunan kroppa onkin sekoitus harmaata ja ruskeaa. Mukaanlukien pää! Ponin ruokavalio muuttui tuossa vajaa kuukausi sitten, eikä ruuna syökään tällä hetkellä muuta kuin Greenmixpuuroa, johon heitetään sekaan kivennäiset ja biotiini karvan ja kavioiden hyvinvointiin. Kuurina muka-valkoinen ruuna syö nyt putelin verran maitohappobakteeria, ruunan vatsa oli vähän vaivaisen oloinen, mutta ruokavaliomuutoksella on vatsa pysynyt nyt ihan ensiluokkaisen hyvänä!
Periaatteessa ruuna ei siis syö nyt muuta kuin heinää ja kivennäistä, joka tuntuu riittävän ainakin tällä liikunalla varsin hyvin. Jos tilanne näyttää muuttuvan johonkin, otetaan ruokintaan lisäksi Minokselta valkuaispitoista Breeder-rehua, sekä tarvittaessa lisäksi jotain energiapitoisempaa. Nyt on ainakin ruunassa tarpeeksi virtaa ihan tälläkin menulla!

Menun takia, joka siis koostuu Ponin mielestä erittäin hyvästä puurosta, on koko ruunan naamakin ihan likaisen näköinen. Vähemmästäkin, kun täytyyhän se puurokuppi nyt puhdistaa niin hyvin, ettei vaan jäisi yhtään puuroa hukkaan mentäväksi! Tallinomistaja onkin kertonut, että aikaisemmalla ruokavaliolla Poni yritti aina mennä Minoksen ruokakupille (joka koostuu Black horsen Breederistä ja Basicistä, sekä biotiinista, kivennäisestä ja sinkistä), mutta nyt vanhemmalla ruunalla on kova kiire omalle kupilleen. Meiltä siis suuret plussat Black Horsen Greenmixille, maistuu! Minoskin saa puuroa n. desin verran, kun meinasi ruokakateus ruunien kesken kasvaa turhan isoksi, mutta nyt on pikkumustakin tyytyväinen! Vatsan hyvinvointia ajatellen saa siis pikkuruunakin puuroa, vaikkei siinä mitään ongelmaa olekaan ollut.Mulla on vielä lomaa töistä tämä viikko melkein kokonaa, sunnuntaina pörhellän iltavuoroon parin viikon loman jälkeen. Poni onkin siis tällä viikolla päässyt liikkumisen makuun - maanantaina ralliteltiin ympäri laidunta kaasu kiinni hirttäen, eilen tiistaina käytiin kevyt ajohölkkälenkki pienen tauon jälkeen ja tänään keskiviikkona päästin ruunan taas laitumelle pörheltämään. Vauhtia ei ollut niin kovasti mitä maanantaina, mutta ihan kiitettävää vauhtia painoi ruuna nytkin menemään!

Huomenna olisi tarkoitus taas valjastaa Pasi-Poni kärryjen eteen. Ponilla on nyt ensimmäistä kertaa ikinä hokkikenkien lisäksi joka jalassa tilsakumit, joten edes tilsat eivät voi meidän menoa estää!
Ponilla onkin ollut ihan huippuhyvä työmotivaatio nyt, korvat höröllä painaa menemään metsäteitä kevyttä hölkkää. Ei tule heti  hirveä hiki, kun on talvitakkia vähän leikelty kevyempään muotoon!
Poni tarhaakin nyt vähän varmuuden vuoksi joko Minokselta lainattu 70g monsterisadetakki päällään, tai kovemmilla pakkasilla oma Globuksen 100g high neck - sadetakki päällään. Vaikka klipattu alue ei ole suuri, pelkään että tuo vetää itsensä ihan jumiin edestä. Varmasti tuo pärjäisi tyynellä kelillä (pikku)pakkasessa ilmankin lisäsuojaa, mutta täällä meidän tienoilla on tuuli ollut viime aikoina aikamoinen. Eikä tuo nyt näytä järin kärsivältä monsteritakki päällään, joten menkööt!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti