Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

13. marraskuuta 2014

Voi jehna tätä söpöyden määrää

Minos toista päivää tallilla! Työpäivä meni ressaillessa, että tappaako Poniperkele varsan ja saako se syödäkseen ynnämuuta ynnämuuta. Aadan vuokraaja heitti varsan heinäkasaan kuitenkin lisää heinää päivällä ja katsoi että orille on vettä, niin saatoin vähän hengähtää. Töiden jälkeen äkkiä kotiin ja kaasu pohjassa tallille!

Tallilla adoptioäiskä Aada hengaili varsan kanssa, Tara kävi myös varsaa vähän haistelemassa. Aada ja Minos ovat kyllä suloinen pari, kummatkin hörisee toisilleen, ja Aada suojelee varsaa edes hiukan ilkeältä isoveljeltä (= Ponilta).

Vara-äiskä ja pikkujätkä
Kymmenen minuutin suostuttelun jälkeen sain Miloun kiinni, päästi heti alkujaan paremmin lähelle, kuin eilen. Pikkuhiljaa kun tuo tuosta kotiutuu, niin kiinniottaminenkin helpottuu! Myöhemmin tänään kun revin heinäpaalista heinää Miltsille, tuli varsa siihen viereen syömään, vaikka tarhatädit Aada ja Safi söivät toisella kasalla.

Näytin Miloulle nyt vesiastiat, ja vesi maistuikin hyvin. Käveltiin pihalla pari kierrosta, Epe-koira vähän jännitti aluksi, ja kun Epe tajusi, että tää onkin uus poni, sai se parit hepulikohtaukset, ja säntäili edestakaisin. Näitä kohtauksia Minos aluksi vähän säikähteli, mutta aika nopeasti oli sen oloinen, että pitäis päästä kans ton kanssa leikkimään!
Rohkeasti orivarsa käveli mun vierellä pitkin pihaa. Taluttelureissun jälkeen pysähdyttiin harjauspuomille, jossa käden kanssa kävin varsan läpi päästä jalkoihin. Ehjältä tuntui! Kävin näyttämässä vielä pihaton varsalle ja pihaton vesiastian. Aada tulikin pihattoon meidän perässä huolesta soikeana, ja kova höriseminen oli molemmilla! Yhtään ei Milo pelännyt tulla pihattoon, ja muoviliuskatkin olivat täysin ok. On se rohkia! Vatsakin oli tänään jo täysin normaali.


Mites Ponin kanssa sitten? Aavistuksen paremmin, vaikka jahtaa silti edelleen. Väitän, että parissa viikossa varsa kyykyttää Ponnya jo aika reippaasti ;-)


Ja jottei menisi ihan Milon hehkuttamiseksi, hehkutetaan nyt tuota toista junioria, nimittäin Safia!
Ohjasajoin tammaa pitkästä aikaa kentällä, tänään koitettiin saada vähän tölttiä pyynnöstä. Tahtia löytyi, ja hyvin tuli muutamia askeleitakin tölttiä! Mitään hirveän korkealiikkeistä tölttiä tuo ei vielä  mene, mutta on tajunnut jujun ;-)

2 kommenttia

  1. Paljonko minolla on säkää ja ikää tällä hetkellä? Meinaatko pitää orina? :)

    VastaaPoista
  2. Jaa-a, empä osaa sanoa, että paljonko on säkää :D varmaan n. 90cm? ikää on 6kk ja pari päivää päälle. Ruunataan ensi vuoden syksynä :)

    VastaaPoista