Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

23. marraskuuta 2014

Miltsin kuulumisia

Kävin tänään hypersuperpikaa tallilla ennen iltavuoroa pyörittämässä laumalle heinäpaalin, kotoa nappasin kameran mukaan, kun pitihän Milosta nyt ensilumikuvia saada. Mitään tuo ei riehunut, tottunut moiseen jo varmaan! Nappasin parit tylsät kuvat, käytetään niitä nyt kuvituskuvina :)
Päässytkin jo itseltä unohtumaan tuo mustan ponin kuvaamisen vaikeus valkoista taustaa vasten! No, tässä on aikaa harjoitella :-)


Mites Ponilla sujuu nykyään suhtautuminen Miloa kohtaan? Parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa! Tammat vahtivat varsaa lähes kokoajan, Aada enimmissä määrin, ja aina, kun Aadan ottaa tarhasta pois, seuraa yksi musta pallo mukana. Minoksen jahtaamiset ovat loppuneet lähes kokonaan, jos tuo lähtee perään, ottaa ruunanrupukka muutaman raviaskeleen ja siinä se. Loistava juttu siis! Olen niiiiiiiin hyvin hyvin iloinen tästä asiasta!
Minoksen haavakin on ruennut parantumaan hyvin, joten ehkä pääsen harmituksenkin yli aikanaan. Tänään kun sitä katsastelin, oli varsa huulta luultavasti johonkin hangannut, ja rupi irronnut. Toivon edelleen sormet ristissä, ettei haava tulehdu.


Kävin edellisenä päivänä (perjantaina) ekaa kertaa taluttamassa Minosta kentällä, kun kaverini ratsasteli siellä Aadalla. Varsa ei ollut moksiskaan uudesta paikasta! Aadan perään oli kova kiire ja paikoillaan ei oikein malttanut olla.

Mitäs kuuluu sitten porukan toisiksi nuorimmalle, Safille? Safilla on menossa laihdutuskuuri kun neitihevoinen vähän pääsi turpoamaan kesän mittaan laitumella. Tamma liikkuu mielellään n. 3-4 kertaa viikossa lähinnä kärryjen edessä. Välillä ollaan kentällä vapaana jonkun kaverin kanssa (tosin vapaana juoksentelu ei oikein innosta, paitsi joskus hyvin harvoin, jolloin tamma spurttailee omiaan), ja parit kerrat ollaan myös ratsasteltu, lähinnä hömpötelty menemään ilman satulaa. Safi tuntuu niiin turvalliselta! Voin oikeasti sanoa, että olen niin ylpeä Outista ja itsestäni, että ollaan saatu koulutettua tuosta noin fiksu hevoskansalainen. Toki tamman luonnekin vaikuttaa paljon, sen ollessa niin perusrauhallinen.
Pari kertaa ollaan otettu ravi/tölttipätkiä selästä käsin, kumpaa nyt sattuu tulemaan. Yksi päivä tammaa ohjasajoin kentällä, jolloin haettiin vähän enemmän sitä tölttiä ja sen tahtia. Hienosti tahtia tulee, ja pätkittäin tuo vapaanakin hidastaessaan tölttää! Nelikäyntinen siis tämä ainakin on! Alle vuoden päästä tuo on käynyt ensimmäisen lähijakson ratsunoppejakin ;-)

Tällä hetkellä siis hymyilyttää tämä hevostouhu taas, oli melkoista hiusten harmaantumista ensimmäinen Minos viikko, mutta jos tämä tästä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti