Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

22. marraskuuta 2014

BLOGIHAASTE: Talvinen kuvahaaste


Blogitallin tämänviikkoinen haaste kuulosti sen verran mukavalta, että ajattelin siihen jokatapauksessa ottaa osaa, mutta kun Jessi haastoi minut tähän, oli osallistuminen takuuvarmaa!

Ohjeet siis kuuluvat näin; lisää postaukseen ainakin viisi ihanaa talvikuvaa, ja kerro mikä talvessa on sinun mielestäsi parasta.

Eikun siis vanha kone päälle, ja kaivelemaan kuva-arkistoja!

© Leena Kahisaari
Villit hankilaukat (joko sitten ratsastajalla/ajajalla tai ilman) puuterilumessa taitavat olla jokaisen heppatytön ja -pojan lemppariasia talvessa! Fiilistä parantaa vielä se, jos on kaveri mukana. Ja jos omistaja on ollut niiin urpo, että on päästänyt karvakaverit ihan vapaaksi iiisolle sänkkärille niin, että sieltä voi karata naapurin pihalle! Jep, parhautta!


Aurinkoiset talvipäivät, kun pakkasta ei ole 25 astetta. Tarvitseeko sanoa enempää? Itse saan näistä päivistä hurjasti energiaa keskelle pakkasta. Harmaatkin ovat lumen keskellä paljon kivempia kuvattavia, kuin syksyn kurakeleillä!


Poniystävän riemu ja innostus, kun sairaus ei paina päälle. Talvisin, kun pakkasta ei ollut liikaa, oli Selssin melkein terveen tuntuinen. Ensimmäisenä talvena Sinfonien syötön aloittamisen jälkeen, oli Selssi välillä kuin tikittävä aikapommi. Ainut hevonen, jonka reen tai kärryn kyydissä olen voinut nauttia siitä, että otus on oikeasti ryöstänyt. Ylläoleva kuva on ehdottomasti yksi lempikuvani Selssistä ikinä. Ruuna on niiiin elämäniloisen näköinen! Hankilaukat, se on se juttu!


Etelään satoi eilen toinen ensilumi. Lumi tuo tuollessaan tietynlaisen hiljaisuuden ja rauhallisuuden. Mielestäni ylläolevassa kuvassa se rauhaisuus tulee esille. Hento auringonvalo, koskematon lumihanki ja sen sinisyys. Sekä kaksi somaa blondia suomentammaa!
Talvisin onkin ihanaa käydä iltahämärässä koiran tai poni(e)n kanssa lenkillä, kun on niin hiljaista. Kuuluu ainoastaan kengistä kuuluva natina, kun pakkaslumi narskuu.

© Katja Hongisto
Vastavalolla leikkiminen, lumen pöllyäminen!
Talvikuviin saa mielestäni ihan erilaista meininkiä, kun lumi pöllyää riehuvien hevosten ympärillä! Tai ihan rauhassa ravaavien jaloissa ;-)
Sekä taas kerran, lumihangessa pellolla ratsastelu! Kaikille taisi tulla selväksi, mikä on allekirjoittaneen lempipuuhaa talvella hevosten kanssa? Eikä tarvitse olla edes pellolla, tien reunassa hevosen kanssa meno puuterilumessa ajaa melkein saman asian!

Sainkin hyvän tovin vierähtämään näitä kuvia etsiessäni. Suunnittelin tähän yhtä Selssin pääkuvaa, sekä yhtä ratsastuskuvaa Melexistä, mutten jaksanut rueta käymään poltettuja levyjä läpi, joissa kyseiset kuvat luultavasi olisivat. Mennään nyt näillä!

1 kommentti