Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

19. marraskuuta 2014

Vähän harmittaa

Okei, myönnetään, että vähän enemmän harmittaa, kuin vain vähän.
Oikeasti tosi paljon.

Huomasin sunnuntaina Minokselle loimea sovittaessani (joka muuten sopi aivan loistavasti, eikä pikkujätkä loimesta mitään meinannut), että varsalla on vasemmalla puolella ylähuulessa iso ihoklöntti (totteli myös nimeä ihosuikale, härpäke, plotti...), ja kun sitä kaverin kanssa tutkittiin otsalampun kanssa, paljastui se kasaan menneeksi ihoksi ja haavaksi sen alla. Miltsi antoi hyvin puhdistaa haavan, eikä se nyt niiin kamalalle näyttänyt. Päättelin haavan tulleen orin huuleen lauantaina, perjantaina sitä ei ollut, ja lauantaina en itse käynyt tallilla.

Koska tilanne ei ollut akuutti, en soitellut enää sunnuntai iltana päivystävälle, vaan siirsin asian maanantaille. Maanantaina meidän vakieläinlääkäri ei vastannut useaan puheluuni (6kpl) tai viestiin, joten homma siirtyi taas päivän eteenpäin. Tiistaina soitin taas samalle tohtorille vain saadakseni tietooni, että tämä on jossain tilakäynnillä koko päivän. Okei, soitin sitten naapurikunnan eläinlääkärille, joka ilmoitti, että enää tiistaina ei kukaan kerkeä tulla katsomaan, mutta keskivikkona sitten. Sain sovittu ajan puoli yhdeksi tänään keskiviikoksi. Varsa söi koko ajan normaalisti heinää ja väkirehuja, ja oli muutenkin normaali, pirteä itsensä. Itseä vain harmitti ihan valtavasti.

Tänään sitten eläinlääkäri tuli paikalle, rauhoitettiin varsa ja puudutettiin ihohärpäke, joka sitten leikattiin pois. Nyt varsalla on huulessa vähän raju haava, mutta joka paranee nopeammin ja myös siistimmin. Hienosti antoi varsa hoitaa! Samalla sai rokotukset (tetanus ja hevosinfluenssa).
Miltsi heräili kaksi tuntia sisällä kevyestä päiväkännistään, ja Taran omistaja tämän sitten päästi ulos, kun itse lähdin töihin tunnin myöhässä. Oli kuulemma varsa kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan!

Nyt toivotaan, ettei haava tulehdu - ei siis aloitettu vielä abkuuria, tarvittaessa sitten vain. Onneksi nyt on näin viileät kelit, niin toivottavasti vähän estää tulehtumasta. Käskyksi tuli puhdistaa vedellä vain. Kuukauden päästä sitten tehosterokotteet tuikataan varsaan.

Mistä tuommoinen haava sitten? Uskallan veikata, että Poni on jahdannut varsaa takaa, ja huuli on epäonnisesti osunut johonkin oksaan.

H a r m i t t a a valtavasti.

Uhosin jo eilen facebookissa, että kohta lähtee yksi Poni myyntiin. Tuo edelleen vähän jahtailee varsaa, tilanne on kuitenkin paljon rauhallisempi, kuin viikko sitten varsan tullessa, ja paljon rauhallisempi, mitä vaikka kaksi viikkoa Taran tulemisen jälkeen. Annoin Ponille kuukauden aikaa nyt tottua tilanteeseen, uhkailen sitä koko ajan, että jos ei rupea käyttäytymään, laitan koko poninperkeleen myyntiin >:(

Tarhan voisi periaatteessa jakaa kahtia ja tarhata Minosta Aadan ja/tai Safin kanssa. Karu tosiasia on, että pihattoja on vain kuitenkin yksi. Lämmitettävät vesiastiat ovat pihaton sisällä. Vapaa heinä tällä laumalla on, joten heinäpolitiikkakin vaikeutuisi, muttei se nyt mahdottomuus olisi.

Tai sitten tungen Ponin naapurin oripihattoon ihmettelemään egoaan. Tosin uskon (ja toivon, en halua luopua mun Ponnystä!) että kuukaudessa tuo tilanne rauhoittuu oikeasti. Poni antaa nyt jo kuitenkin Miltsin olla suht rauhassa. Uhkailu kuitenkin yleensä tehoaa!

Pahoittelut kuvattomasta postauksesta! Laitan vaikka huulesta kuvia sitten, kun se rupeaa hyvin paranemaan.

Katsotaan mikä pskamyrsky tästä nousee.......

3 kommenttia

  1. Voi ei, toivottavasti poni nyt rauhoittuu. Onko Minokselle muuten tulossa oma sivu tuohon oikean puoleiseen palkkiin?
    Ja vielä, siulla on tosi hieno blogi :)

    VastaaPoista
  2. tuua, Ponny on rauhoittunut jo huomattavasti :) on tulossa oma sivu, tosin suunnittelin vasta sitten ulkoasun vaihdon yhteydessä semmoisen tehdä, että saan kaikille samanlaiset nuo kuvalinkit. Kiitoksia! :)

    VastaaPoista