Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

11. maaliskuuta 2013

Onnistumisen fiiliksiä

Miten mahtavaa onkaan touhuta parivuotiaan tammanrääpäleen kanssa, ja huomata sen edistyvän ohjasajohommissa kerta kerralta?
Kidnappasin tänään tosiaan kaverin mukaan tallille, joka sai sitten auttaa mua tamman ohjasajoilussa. Ponin harjaus (enkä edes koeajanut uutta harjaa.. nameja maisteltiin, ja hyvin maistui!) ja valjaat päälle, ja nokka kohti jo ennestään tuttua metsätietä!

Kaveri muuten sanoi, että tamma on saanut jo vähän massaa ympärilleen, ei ole enää niiin rääpäle kuin tullessaan, vaikka rääpäle tuo vieläkin on. Mahtavaa siis!

Alkuun Safi taas vähän mateli,  ja eteneminen oli kovin hidasta ja tahmaista ja kaikkea muuta, kuin korvat tötteröllä menoa maastoon. Vauhti tosin reipastui vähän heti, kun oltiin päästy tallipihalta pois tielle, ja vielä enemmän, kun päästiin kyseiselle, tutulle metsätielle. Tosin metsätien alussa piti vähän päätä heitellä miettien varmaan, että jaksaisiko tänään olla hienosti vai pitäisikö ihmisten iloksi näyttää parit pystyyn hyppimiset.

Eipä tamma niin päättänyt tehdä, kaviot pysyivät hienosti koko lenkin ajan siellä, missä pitikin! Hetken matkaa kun oltiin metsätietä kävelty, pyysin kaveria jäämään pikkuhiljaa tamman viereen, ja taakse niin paljon, kuin riimunaru antaa myöden. Pian kaveri tallusteli tamman takajalkojen kohdalla, eikä neiti ollut moksiskaan.
Pysähdykset sujuivat taas hienosti, liikkeelle lähtö oli vähän tahmaista, mutta paremmin meni kuin viimeksi.
Käännyttiin kotiinpäin taas tutussa kohtaa, seuraavaksi pitää kävellä pidemmälle, ettei tamma keksi, että aina voi kääntyä kotiin samassa kohtaa.
Kotiinpäin vauhti reipastui heti, Safi kuitenkin hidasti käyntiä pyynnöstä, ja pysähtyi pyynnöstä. Kaveri kävelikin koko kotimatkan tamman takajalkojen vieressä, ja sain itse pidettyä tamman ensimmäistä kertaa tien reunassa.

Neljäs ohjasajokerta meni siis paremmin kuin hyvin! Olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen tuohon varsaan.

Mulla onkin tällä viikolla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina työssäopissa iltavuoro, joten talleilut jäävät väliin, lauantaina seuraavaksi Valpperiin ja sunnuntaina Mikkolaan.
Ensi viikon lauantaina onkin sitten Safin ja Ponin mätsärit Turun Metsämäessä! Tulkaa vetäisemään mua hihasta, jos tunnistatte meidän sekalaisen seurakunnan; yksi karvainen, riehuva issikka, ja toinen, vielä enemmän karvainen paksu shettis.

5 kommenttia

  1. Hienoa että teillä on mennyt näin hyvin! Muistakaa silti edetä helponkin varsan kanssa rauhassa, vaikka olisi kuinka fiksu. Koska sitten jos (kun) takapakkia tulee, se voi pilata kaiken kun on opittu turhan nopeaan. Sanon tämän monen varsan kokemuksella :)

    Onnea kuitenkin tulevaisuuteen tämän kanssa!

    VastaaPoista
  2. Ano, kiitos :-) edetään toki rauhassa, ja ohjasajellaan niin kauan, että homma sujuu mutkitta ennenkuin kärryt pistetään ponille perään.
    Kiitoksia vielä!

    VastaaPoista
  3. Aivan mahtava tuo banneri! :) ja muutenkin kiva tää ulkoasu:) kirjotat tosi selkeesti ja mukavasti, oikein kivan olonen blogi!

    http://dontworry-annikaj.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Täällä olis sulle haaste: http://inkanheppa.blogspot.fi/2013/03/haaste.html

    VastaaPoista