Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. helmikuuta 2013

Safi käsihevosena

Skippasin tänään hienosti autokuoulun toisiksi viimeisimmän teoriatunnin, kun Safin toisen puolen omistaja kyseli että käydäänkö tallilla ennen kun mun teoriatunti alkaa. No, mä sitten ilmotin että en mä jaksa mennä teoriatunnille, että mennään vaan, meinasin töissäkin(okei, työssäopissa) nukahtaa, että olisin varmaan nukahtanut sinne teoriatunnille.

Kuvailin Safia ja hyvin parantunutta Selssiä tarhassa aluksi, Ässä repii Selssin riimun auki, joten sen takia se on kuvissa vain puoliksi päässä. Tänään jäikin poni ilman riimua tarhaan, toivottavasti pysyy lankojen oikealla puolella!

Naaw karvainen haliponi!

Tallille mennessä puhuttiin Safin toisen omistajan kanssa, että kokeiltaisiin taas ohjasajoa, mutta tallilla mä ehdotin, että lähettäisiinkö uudelle maastoreitille taluttamaan Safia, Melex olisi tullut mukaan. No, toinen omistaja sitten ehdotti, että entä jos otettaisiin Safi käsihevoseksi mukaan, kun lähdettäisiin Melexiä ajamaan. Mä siinä sitten vähän rupesin jo jännitämään, että suostuukohan Melex kävelemään, mutta suostuin kuitenkin - joskushan se on tuokin kokeiltava!

Meikä harjasi Safin, tamma seisoi kivasti paikoillaan ja kavioiden nosto sujui hyvin, ja autoin Melexin valjastamisessa. Safi sai päähänsä tänään ekaa kertaa heijastinriimunsa, tosin ihan vain maastolenkin ajaksi.
Mä pidin Safin(okei, lainasin Melexin riimunarua kun siinä oli solmu päässä) narua, ja tamman toinen omistaja ajoi sitten Melexiä.

Alkumatkasta tamma mateli perässä, ja välimatkaa ravitölttäili kiinni, pysyi hyvin takana. Käytiin kärryilemässä jo ennestään tutulla tiellä, jossa oli hyvä, pitävä pohja. Melex pysyi menomatkan tosi kivasti rauhallisessa käynnissä, jossa vauhdissa Safi sai jo kyllä kävellä vähän reippaampaa, jos halusi niin pysyä menossa mukana.

Menomatkalla tuli kaksi autoakin, toinen tuli vastaan (ja vinkui oudosti) joka aiheutti vähän jännitystä, kun tamma ei varmaan nähnyt autoa kunnolla kärryjen takaa, ja toinen ajelikin sitten meidän perässä jonkun aikaa, joka tammaa vähän jännitti, kun samalla haukkui tien toisella puolella kimeä ääninen pikkuterrieri ja edessä päin haukkui toinen koira.


Käännettiin hevosten nokat tulosuuntaan, ja Melex halusi heti lähteä ravaamaan. Sanoin siinä sitten, että anna ravata, jos saa pidettyä rauhallisessa ravissa. Mentiin sitten Melexin aika rauhallista ravia, Safi kuitenkin tuli laukalla, kun varsa on sen verran pienempi ja lyhyt jalkaisempi ja kaikkea kun ex-ravuri, joka haluaa aina kotiin päin lähteä kiitoravilla.
Pari kertaa oli ongelmia jännissä kohdissa, että meneekö varsa kärryjen ohi vai ei, suht hyvin pysyi, tosin näytti mieltään yrittämällä purra mun jalkaa. Heiluttelin riimunarua siinä tamman edessä sitten ihan reippaasti, jonka jälkeen varsa pysyikin hyvin takana. Ensimmäiseksi käsihevos -reissuksi meni siis tosi hyvin! Tästä on hyvä jatkaa.
Käytiin viemässä Safi kotiin, ja huristeltiin Melexin kanssa sitten vielä toinen lenkki, että pappa sai päästellä kunnolla ravilla.


Selssi innostui leikkimään hevosten leikkipallolla, Ässä tosiaan on ponin riimun avannut turvalta, ja koittakeehan kestää tuo ponin likaisuus :-D tarviihan sitä nyt ruunahevoisen olla vähän likainen tarhaillessaan!

Ilmotin Safin ja Ponin eilen mätsäreihin, jotka järjestetään 24.3. Turun Metsämäen raviradalla. Sinne sitten seuraavaksi kattomaan, että miten sujuu!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti