Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

8. helmikuuta 2013

Safin eläinlääkärireissu

Safilla oli eilen eläinlääkäri vilkaisemassa tamman hampaat, antamassa influenssarokotteen, ja antoi hän meille myös matolääkkeen, jonka tamma myös eilen sai. Suolisto äänet, sydän ja keuhkot kuunneltiin myös. Otsikko tosiaan on vähän harhaan johtava, kun eläinlääkäri tuli Valpperiin ja meidän piti siirtyä vain tarhasta pois.
Aloitettiin hampaiden vilkaisulla, tamma antoi pistää suunavaaja-härpäkkeen päähänsä ihan hienosti, eikä suun avaaminenkaan tuottanut vaikeuksia. Eläinlääkäri tunnusteli ensin käsin suuta, ja siellä oli kuulemma kaksi sudenpiikkiä (vai -hammasta, enivei) jotka pitää repiä irti ennen kuin aletaan käyttää kuolaimia enemmän. Vasemalla puolella oleva kuulemma heiluu jonninverran, joten se saattaa lähteä irti omia aikojaan, oikean puolen sudenpiikki joudutaan ehkä repimään. Eläinlääkäri otti raspilla hampaita myös vähän, jolloin tamma kerran hyppäsi pystyyn. Muuten meni hienosti! Vähän yritti peruutella, kun tamma oli tarhan ulkopuolella niin, että mä pidin kiinni riimunarusta.

Seuraavaksi tamma sai influenssarokotteen, jonka antaminen ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Suolistoäänet, sydän ja keuhkot kuulostivat myös luultavasti normaalilta, kun ei elli niistä mitään sanonut. Matolääkkeen tamma myös sai, senkin antaminen meni paremmin kuin hyvin!

Neiti pääsi vajaaksi tunniksi tarhaan ihmettelemään ja mietiskelemään, että mitäs sitä juuri tehtiin, ennenkuin kengittäjä tuli paikalle kengittämään/vuolemaan lauman. Safi oli ensimmäisenä, vähän yritti vetää jalkaa pois, mutta meni kyllä aika hienosti, ottaen huomioon, että tamma on viimeksi vuoltu 2-3kk sitten. Takajalkoja vuoltaessa nojasi aika reippahasti vuolijaan, ja etujalkoja vuoltaessa otti tukea seinästä.

Selssin vasemmasta takakaviosta otettiiin toinen seinämä aika reippaasti pois, ruuna kun on jostain saanut ihan järkyttävän kokoisen lohkeaman siihen, eikä se muulla tavalla parane, isonee vaan. Hurjan näköinen ponin kavio on nyt, liikkuu tosin ihan normaalisti, ja kavio on kuiva ja normaalin lämpöinen. Nyt pidetään kavio vaan puhtaana.

Huomenna mulla olisi tarkoitus käydä Valpperissa ennen töihin menoa (työt alkaa klo 12) hoitamassa Selssin kavio, ja taluttamassa Safia ja Melexiä maastossa. Safi saisi varmaan suitset riimun alle, ensiviikon lauantaina kun on ne mätsärit :-) iskälle pitää vielä puhua, että jos hän suostuisi tulla taluttamaan Melexiä mukaan :-D

Olin eilen Valperissa vajaa kuusi tuntia, jonka jälkeen kävin kotona tankkaamassa, ja lähdin Mikkolaan. Ponin kanssa harjoiteltiin pallon tönimistä kentällä, ja juoksenneltiin kenttää vapaana ympäri. Liinulla tamman ratsastaja kokeili ensimmäistä kertaa hackamoreja, ja mä pidin tammaa liinassa kiinni. Käyntiä Liinu suostui menemään oikeastaan koko ajan, välillä vähän kiiruhtaen, mutta välillä tamma myös selkästi rentoutui. Sunnuntaina otetaan tälläiset reenit uudestaan.

  

Eilen oli Hippokseen päivitetty mun ja toisen omistajan nimet, jee! Poni on virallisesti nyt meidän :-) tai no, on se kai siitä asti meidän ollut, kun nimi pistettiin papereihin mutta joo. Olen mä ylpeä tuosta pikkuisesta!

1 kommentti

  1. Sulle ois haaste täällä > http://pienenponinelamaa.blogspot.fi/2013/02/viime-viikkoa-ja-haastetta.html

    VastaaPoista