Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

9. helmikuuta 2013

(Iki)vanhoja kuvia part ||

Äiti lahjoitti mulle viimeviikolla sen jonkun vanhan kovalevyn, kun valittelin tän mun koneen hitautta, kun tä on niiin täynnä kuvia, että apua. No, kovalevyllähän oli äitin töiden keskellä mun n. neljäsataa (no ei nyt ihan) kuvakansiota, joista suurin osa on otettu vuonna 2007-2008, päätähtinä tottakai Melex ja Selssi.
Oon tässä pari päivää selaillut noita kuvia, ja tänään mulle tuli ihan järjetön ahdistuskohtaus, kun Melex on noissa niiin nuoren, paksun ja hyvinvoivan näköinen. Ei sillä, mun silmään se on vieläkin hyvinvoivan näköinen ikäisekseen. Nuoren ja paksun ei sitten enää niinkään. Tänäänkin talutuslenkillä (iskä talutti Melexiä, ja mä Safia) se meni korvat hörössä iloisesti puksuttaen. Melex on näissä kuvissa 20-22v ja Selssi... 12-14v...? Ehkä. En osaa ajatella Selssin ikää :-D



Selssin lempihommaa syömisen lisäksi on vieläkin riimunarujen/liinojen syönti. Aina talutuslenkeilläkin tuo ottaa riimunarun suuhun, ja laahaa sitä maassa kiinni. Yrittää saada sitä poikki ja päästä karkuun kenties..?


Selssi ja isl-o Repa. Jätkät tuli loistavasti toimeen keskenään, Selssi sai kerrankin leikkikaverin, joka jaksoi painia :-) Repa oli kanssa ihan järjettömän fiksu nuori ori, se oli Valpperissa 3-4 vuotiaana. Tykkäsin hirmuisesti!

Repa ja Melex

Me käytiin aika ahkeraan Melexin (ja Selssinkin) kanssa Valpperin keskustassa pyörimässä kentällä. Kentälle oli matkaa yhteen suuntaan ehkä pari kilometriä, menomatka saatettiin Melexin kanssa kävellä rennosti, mutta kotimatkalla heti kun asfalttitie loppui, niin Pappa lähti laukkailemaan reippahasti kotiapäin.


Mulla oli alkuvuosina melkein joka tallipäivänä kamera mukana tallilla, tosi monilla ratsastuslenkeilläkin se pyöri taskun pohjalla, joten tämänkaltaisia kuvia on n. 15 miljoonaa. Tosin sille pokkarille, joilla nämä kuvat on otettu (paitsi viimeinen) kävi vähän huonosti, kun se oli taas mun taskussa kun oltiin tulossa Melexin kanssa kentältä kotiapäin hirmusessa laukassa, ja se tippui taskustani ojaan. Joo, ja sille tielle jäi :-D ei löytynyt enää.

Tämäkin kuva kaikessa kauheudessaan pisti mut tuijottamaan sitä varmaan viisi minuuttia. Melex on tässä niiiiiin nuoren ja pulskan ja vaikka ja mitä näköinen. Ollaan varmaan lenkille lähdössä, uskaltaisin veikata. Vasemmalla näkyvä ovi on nykyään poistettu, oviaukkoa on laajennettu ja siihen on pistetty muoviliuskoja, joista pääsee hevosten pihattoon. Takana näkyy Selssin ulkokarsina, jota on nykyään otettu vähän eteenpäin, ja siellä säilytetään loimia, harjoja ja siivoustarvikkeita.


Porukan ainut järkkärikuva - otettu varmaan elokuussa 2008. Tätäkin tuijotin sen vähintään viisi minuuttia, ja eikös tämä sitten lopulta päätynyt kännykän taustakuvaksi :-D kesä, tule jo!

5 kommenttia

  1. Toi repa on samalla tallilla missä mä ratsastan! :-) On kyl tosi kiva poni!!

    VastaaPoista
  2. Tiedän tuon tunteen... On ihan karmeaa katsoa Pilkista vanhoja kuvia, tyyliin vielä 2010. Niistä vasta tajuaa, miten huonossa kunnossa se oikeasti oli lopussa :<

    VastaaPoista
  3. nea, aijaa, kiva kuulla! :-) missäs päin Repa menee nykyään? Ruunattu tuo vissiin ainakin on.

    Emili, jep :c ulkopuolisen silmin Melexkin näyttäis varmaan aika kauhealta, mutta kun ite on sitä tässä kattonut kun se pikkuhiljaa menee alaspäin, niin siihen vaan.. turtuu?

    VastaaPoista
  4. tuolla kaarinassa päin :-) Ja on ruunattu.

    VastaaPoista
  5. nea, ai hän menee niin lähellä meitä! oi että, ois kyllä jees nähä poikaa joskus vielä :-D

    VastaaPoista