Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

5. tammikuuta 2013

Tavoitteet vuodelle 2013

Jos minä, kun kaikki muutkin?

Kertoilen teille oi armaat blogini lukijat, vähän tämän vuoden suunnitelmia tavoitteiden muodossa. Tosin kovin ympäripyöreästi, sillä en halua aiheuttaa itselleni minkäänlaisia paineita onnistumisen suhteen, koska silloin mulla menee hermot, jos jokin asia ei onnistu. Eli siis, tiedoksi itselleni, kaikki on ok, jos jokin tavoite ei onnistu! Yrittäminen nyt on tärkeintä :--)
Mennään ikäjärjestyksessä...

Melex
Lihominen, lihominen ja lihominen. Pappa on tällä hetkellä vähän surkeana, koska ruunan uusivanha lännensatula painoi pojan selkää, ja nyt sitten onkin ruunanrupukka vähäsen jumissa, ja viettää käyntilomaa, joka sisältää venyttelyä ja selän lämpimänä pitämistä. Tänään lenkillä omistajan kanssa puhuttiin ruunan lopettamisesta, tämä kesä vielä varmaan kirmaillaan laitumella, ja sitten päättyy tämän äärettömän hienon hevosen elämä.
Eli siis, Melexin ja minun tavoite tälle vuodelle on, että ruuna pysyisi mahdollisimman hyvässä paksuuskunnossa (vielä näyttää ainakin lupaavalta!), eikä muutenkaan sairastelisi. Ja vaikka lopetusajankohta onkin jo etukäteen mietitty, tulee syksy varmaan Melexin osalta kovin nopeasti. Raskas syksy siis tiedossa, ihmisille lähinnä.. Ainakin luultavasti, ellei ihmeitä tapahdu ja Melex nuorru ja saa uudet etupolvet! Ja kaiken muunkin. No ei, nyt kaikki hötölän ihmiset luulee, että Melex on ihan kuoleman partaalla ja me vaan liikutetaan sitä, niin ei. Omistaja on tehnyt päätöksen, että kun ruuna ei suostu enää lähteä lenkille, niin sitten on aika viimeisen matkan. Tänään oltiin kyllä vähän peloissamme, kun ruuna niin huonosti käveli, mutta ollaan kyllä varmoja, että se johtuu tuosta lännensatulasta, jota ei enää ruunan selkään pistetä.
Toinen tavoite terveenä ja paksuna pysymisen lisäksi, voisi olla se, että saisin vielä mun ja Melexin välistä luottamussuhdetta paremmaksi. Etsiskelin netistä hevosten otsan pyörteistä tietoa, ja sieltä löytyi, että kaksi vierekkäin = viisas hevonen. Tämä on kyllä Melexin kohdalla (ruunalla on siis otsassa kaksi pyörrettä vierekkäin) osoittaunut ihan paikkansa pitäväksi. Viisaampaa hevosta saa hakea!


Minä itse
Itsevarmuutta lisää, varsinkin uusien hevosten kanssa ja varsinkin uusissa tilanteissa. Tahtoisin oppia rauhoittamaan mieleni nopeammin, esimerkkinä kun hevonen rupeaa kyttäämään jotain > minä jännityn ja valmistun lentämään maahan. Olen kehitellyt itselleni pienimuotoisen maastokammon Väinöltä putoamisen jälkeen, joka esiintyy kyttäämistilanteissa nykyään lähes aina, varsinkin vähän vieraimmilla hevosilla.
Tahtoisin oppia myös lisää maastakäsittelyä, sekä lännenratsastuksen saloja.. Ja toki myös valmistua keväällä lähihoitajaksi, jättää koulun tomut taakse ja lähteä työelämään!

SelssiToisinkuin Melexillä, Selssin ykköstavoite on laihtuminen. Tosin se taitaa olla sama vuodesta toiseen. Kesällä poni pääsee kyllä kunniatehtävään, jota ennen olisi kovin hienoa, jos poni vaikka vähän laihtuisi. Eikun siis niskasta itseä kiinni, ja lenkille joka kerta, kun tallilla käyn :--) nyt on ollut vain niiiin peilijäistä Valpperissa ja täällä muutenkin, että tuon kanssa ei hirveästi viitsi tielle lähteä luistelemaan.
Jos tuo poninpallero kesällä tulisi minun natsileirille kuukaudeksi laihtumaan, ja tällä kertaa ruuna ei menisi laitumelle heti sen jälkeen! ;-)



Liinu
Liinunkin ykköstavoite on lihoaminen ja saada tamman lihakset takaisin. Muutenkin varsomisesta ja mammalomalta hyvin palautuminen on tamman (minun mielestä) tärkein tavoite ainakin näin alkuvuodelle. Liinu on ottanut hyvin vierottamisen, ilman mitään stressinkiä!
Itse tahtoisin voittaa Liinun luottamuksen kunnolla puolelleni, ja muutenkin harrastaa tämän kanssa paljon maastakäsin. Kovin tahtoisin lähteä tämän kanssa Hippiinaan leirille opettelemaan maastakäsittelyä, mutta tämä nyt ei varmaan tänä kesänä vielä onnistu mitenkään päin.. Ehkä ensi vuoden kesänä? Toivotaan!
Ratsastus aloitetaan myös pikkuhiljaa, kovemmat kuolaimet on nyt jätetty kaapin perälle, ja Liinulla mennään nykyään kolmipalalla tai noilla minun LG'eillä. On rennompi, vaikkei jarrut ehkä paremmin pelaakkaan. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa!

Poni
Ponin kasvaminen ja koulutuksen jatkuminen, parit mätsärit tai ohjasajoluokat kuuluvat nuorukaisen tämän vuoden tavoitteisiin. Muutenkin kunnolla oleminen, ja ehkä jonkunasteinen piristyminen olisivat Ponissa asioita, joita haluaisin ruunan kanssa tavoittaa. Yksi tavoite on myös, että uskallan lähteä ajamaan tätä yksin maastoon, jännitän meinaan sitäkin hirmuisesti. Ja Ponin kunnon ja jaksamisen mukaan, olisi kiva lähteä kunnolla ajamaan johonkin metsään, ihan rauhassa tosin, eikä mitään kiitoravia koko matkaa ;-)


Ässä Hässäkkä, minun tämänpäiväinen uljasratsuni!
Pahoittelut kovin tylsistä kuvista, mulla on menossa joku minimaalisen pieni kuvausmotivaatio -kausi.

4 kommenttia

  1. Sulle ois haaste mun blogissa! :)
    http://tiiajamaistro.blogspot.fi/2013/01/haaste-nro-2.html

    VastaaPoista
  2. Sulle ois haaste :)
    http://heidi-wee.blogspot.fi/2013/01/kymmenen-kysymyksen-haaste.html

    VastaaPoista
  3. Nyt vasta näi et oot tehny tän !! ja vielä sanoit ettet tee ;)

    VastaaPoista
  4. Sanoinki beeda sulle et tein tän :D

    VastaaPoista