Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

23. joulukuuta 2012

Kärryilyä, ohjasajoa & vapaana seuraamista

Sain tänään yhden tallilaisen kuvailemaan mua ja Ponia, kun ensin oli tarkoitus ajaa se kentällä, kun ruunan kärryt olivat saaneet uudet renkulit. Lumisella (auratulla kuitenkin) kentällä oli kuitenkin vähän raskasta mennä ponilla, jolla on vähän kehno peruskunto, minä kärryillä ja kärryissä vähän paksummat renkaat, kuin mitä vanhat renkaat olivat.
Mentiin siis ihan hetki kärryt perässä, muutamat ravit otettiin molempiin suuntiin. Ponillahan ei ole ajettu viimisen 7 viikon aikana kuin ehkä kerran tai kaksi, joten oli ihan hyvä, ettei edes menty hirveän kauaa.



Otin kärryt Ponin perästä pois, ja jätin ne röyhkeästi kentän keskelle, me kun oltiin siinä silloin ainoat pyörijät. Hetki mentiin ohjasajaen, mutta mä en sitten taas jaksanut sitä touhua, kuin parin ravikierroksen verran, joten eikun Ponilta varusteet pois!


Ravailtiin Ponin kanssa aika paljon kenttää ympäri, välillä suuntaa vaihdellen. Kuvaajan kanssa naureskeltiin, että kun on se Poni aina niin iloisen näköinen, kun korvat luimussa juoksee perässä. Vähän porkkanamaaninen, luulee vissiin nykyään, että ainakun ollaan ilman varusteita, on kyseessä hevosagility, jolloin sitä porkkanaa saa, kun tekee asioita oikein tai sinnepäin. Porkkanoita ei kuitenkaan tässä touhussa mun kanssa tipu.



 Parit peruutukset tehtiin kanssa, onnistui kivasti, ja Ponin peppu ei lähtenyt kuin ihan muutaman kerran omille teilleen sivulle. Ihan mahtava otus tuo kyllä on! Pari kertaa tuhisin tuon turpaan, ihana halinalle, jonka syliin tunkeminen on kyllä välillä vähän hermoja raastavaa, mutta näissä tilanteissa ihanaa!


Tänään myös sain tuon laukkaamaan molempiin suuntiin vapaana mun perässä ensimmäistä kertaa ikiinä. Ei tosin paljoa laukkailtu, kun multa loppui kunto juosta toppavaatteissa flunssassa täysillä :-D Opetin siinä samalla tuolle kaikki piffit ja paffitkin! ;-)



Kuvat © Anna P. älä kopioi!

5 kommenttia

  1. http://tahitislife.blogspot.fi/ Liebster blog-palkinto sinulle :)

    VastaaPoista
  2. tulin lukiaks !(: tosi kivan olonen blogi ja aivan hurmaava poni tuo poni :D

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa mukaan juppu! Meikä kiittää ja Poni kiittää :-D

    VastaaPoista
  4. Beba, minääkin! se on ihana <3 minu rakkausponi

    VastaaPoista