Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

26. tammikuuta 2013

Talvista laidunpörhellystä

Sovittiin viikolla joku päivä (oisko ollu torstaina?) että päästetään blondikaverit Liinu ja Nasu laitumen puolelle juoksentelemaan ja me (= minä ja Nasun omistaja) sitten tammoja kuivaillaan. Eri aikaan siis päästettiin tammat laitumen puolelle, mietittiin Liinun juoksentelujen jälkeen, että olisiko pitänyt pistää tammat sinne samaan aikaan, Liinu kun oli vähän hermostunut joutuessaan muista hevosista vähän kauemmas, vaikkakin laitumen edessä olevassa tarhassa yksi hevonen olikin.

Ensimmäisenä päästettiin Nasu laitumelle, aluksi näytti siltä ettei tamma oikein viitsisi juosta muutakuin porttipäädyssä, mutta innostui Nasu sitten kuitenkin juoksemaan laitumen pari kertaa ympärikin.

 

Oli tammalla kivaa, kun oli oikeasti paljon tilaa, että sai kunnolla päästellä menemään! Hurjaa vauhtia Nasu meni häntä tötteröllä :-)


Nasun juoksentelujen jälkeen vietiin tamma talliin, ja mä hain Liinun puunattavaksi. Siinä juotettiin hevoset ja Nasu sai "puuronsa", jonka jälkeen mä lähdin kävelemään Liinun kanssa kenttää hetkeksi aikaa ympäri, kun Nasua vietiin tarhaan. Ja mitä tallissaolon aikana rupesikaan satamaan taivaalta? Ihan hirmuisen sakeasti lunta! No, ei siinä mitään, Liinu laitumelle ja tamma vapaaksi.
Hirveästi tamma ei tahtonut juosta, pysytteli vain portin vieressä kun kaikki kaverit olivat siellä. Muutama hurja pukkihyppy tuli myös.


Täytyy ottaa kuvausreissu laitumelle joku kerta uusiksi, kun ei sada lunta, ja vaikka niin, että blondit ovat laitumella samaan aikaan. Sen verran hermostunut Liinu tosiaan oli.

  
Liinu jo kovasti menossa, ja mä vielä jotain sähläilen varmaan riimunarun kanssa.
 Huominen lähestyy, ja mun jännitystaso nousee kohisten! ;-) siitä lisää sitten heti huomenissa ;-)

1 kommentti