Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

28. marraskuuta 2016

Uusi ulkoasu; uusi nimi!

Kun Illusian osto ja muutto sitä myöten varmistui, ajattelin että josko tässä olisi hyvä kohta vaihtaa blogin nimi neljä vuotta sitten keksitystä mä taidan olla ponipoika... -nimestä johonkin vähän parempaan.

Ennen Islan syntymää kulutin aika monta hetkeä koluten lähinnä englannin- ja suomenkielisiä Wikipedioita läpi selaten artikkeleja Kreikan mytologiasta. Halusin ehdottaa jotain samantyylistä nimeä Minoksen pikkusiskolle, kuin mitä Minoksen nimi on. Lisäksi jo tuolloin alkukeväästä pohdin varsan ostoa, joten pitihän siihen nimeen päästä vaikuttamaan :-)

Kuitenkaan mitään oikeasti kivaa iillä alkavaa tammalle sopivaa nimeä ei yksinkertaisesti ollut. Ei yhden yhtäkään! Orivarsoille löytyi sentään muutamia kivoja nimiehdotuksia Kreikan mytologiasta.

Joten kun toukokuun yhdeksäs päivä kun Illusia syntyi (ja Minos kaksi vuotta aijemmin) alkoi hurja nimien ehdottelu. Nimiehdotuksien joukosta silmiin osui niin minulle kuin kasvattajallekin ehdotus Illusia. Itse en ollut tietoinen Pessi ja Illusia nimisestä kirjasta, jossa Illusia on keiju, ja Pessi on peikko. Nimi sopi kuitenkin kuin nenä päähän kauniille, keijukaismaiselle Islalle, joten Illusia oli just eikä melkein sopiva nimi.

Kun blogin nimenvaihto alkoi käydä ajankohtaiseksi, otin asian puheeksi hyvän ystävän, Jessin, kanssa. Selailtiin molemmat Pessi ja Illusia Wikipedia-artikkelia, ja naurahdettiin molemmat otsikossakin näkyvälle tekstinpätkälle. Miten osuva se olikaan, Minos on ihan mielettömän karvainen ponityyppi (ainakin tähän aikaan vuodesta...) ja no, aika helposti huolestuvakin ja Isla vaikuttaa aika huolettomalta ja itsevarmalta poninalulta.

Jessi taituroi blogille uuden nimen, ja näin mä taidan olla ponipoika... kuopattiin, ja tilalle astui Pessimiltsi ja Illusiano! Nyt kun vielä saadaan nimi korjattua blogilistauksiin, niin hyvä on!
Ulkoasun meille taiteili tälläkin kertaa taitava Ida, kiitos!
Mitäs mieltä olette, uudesta ulkoasusta ja nimestä?


4 kommenttia

  1. Mahtava ulkoasu ja hauska nimi! Taas kerran mahtavaa kädenjälkeä Idalta, vautsi! :)

    VastaaPoista
  2. Kiinnostelisi hirveästi sun ponien ruokinta! Kumminkin nuorien ponien ruokinta osaa välillä olla niin hankalaa...Itselläni Minoksen ikäinen shettis ja mietiskelen kovasti sen ruokintajuttuja ja Minos on niin hirmukivassa kunnossa, että ruokintakin taitaa olla kunnossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! :)
      Minos ja Isla syö analysoitua esikuivattua säilöheinää, Isla syö tällä hetkellä:

      Aamu
      1dl Black Horse Basic
      1dl Black Horse Breeder

      ja illalla
      2dl BH Basic
      2dl BH Breeder
      0,3dl Marstall Force -kivennäinen

      Minos oli samanlaisilla määrillä saman ikäisenä, ja hyvin kasvoi. Lisävalkuaisen tarvetta seurataan ponin mukaan, lisätään ja vähennetään jos siltä näyttää :)

      Minos syö tällä hetkellä
      illalla
      1dl BH Basic
      1dl BH Breeder
      0,3dl Marstall Force
      1/2 mittaa sinkkiä
      n. 1rkl ruokaöljyä

      Sinkkiä rupesin antamaan viime syksynä kaviopaiseaikaan, silloin se söi sitä parin purkin verran, kesän ajan oli tauko ja nyt se syö tämän purkillisen loppuun ja pidän taas tauon. Viime talvena kiilsi talvikarva ihan mielettömästi, tänä talvena taitaa olla sama juttu, näyttää lupaavalta!

      Poista