Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

3. marraskuuta 2016

Yhteenveto näyttelykaudesta 2016

Kun muut hevosharrastajat tekevät yhteenvetopostauksia este- ja koulukisoista kertoen virhepisteiden ja prosenttien määrät, tekee tämä hyvää vauhtia ponitätiytyvä yhteenvetoja mistäs muusta, kuin poninäyttelyistä!

Näyttelykausi 2016 korkattiin ystävänpäivänä, kun suuntasin suoraan yövuoron jälkeen tallille ja Salon Vaskioon rotunäyttelyyn. Ikinä ei enää yövuorosta suoraan mihinkään muualle kuin nukkumaan, krapulafiilis ennen puoltapäivää on taattu! Unta on pakko saada edes se pari tuntia, sillä jo jaksaa ihan kivasti!

Vaskiolla tuomarina oli Johanna Vaurio-Teräväinen. Minoksen kanssa samassa luokassa oli kaksi muuta nuorta ponia. Pikkuruuna oli Vaskion näyttelyssä vähän nuupahtanut, eikä "lavakarismasta" ollut tietoakaan, joten Minos oli ihan oikeutetusti sijalla 3/3 ja palkintona kiva kakkospalkinto. Arvostelussa ei kuitenkaan ollut mitään moitittavaa, joten hyvillä mielin jäin odottamaan vuoden muita näyttelyitä!

"Hyvä rotutyyppi, sopusuhtainen. Hyvä runko, lautanen ja luusto. Suorat ja hyvät käynti- ja raviliikkeet."

14.2.2016

Helmikuun näyttelyn jälkeen odoteltiin kesää nelisen kuukautta, ja vuoden toiset näyttelyt juostiin Mynämäellä 18.6.
Mynämellä tuomaroi brittiläinen Debbie Barr, ja Minos oli luokkansa ainut nuori ruuna (tai ori). Minos oli siis automaattisesti luokkavoittaja, sai Ip., sekä oli luokan paras ruuna, sekä näyttelyn paras nuori ori/ruuna.

"Nice head. Good type. Good depth of boy. Little bit light of bone. Tracks up well at walk. Good active mover. Slightly low set on tail. Weak second thight."

18.6.


Ikaalisissa juostiin heinäkuussa lainaponien kanssa, kun Minos sai nauttia kesälomaansa laitumella. Junibackens Ramazzotti eli Rampe oli 4vuotias ruuna, joka minun esittämänä oli luokkavoittaja, sai ykköspalkinnon sekä oli luokan paras ruuna ja päivän päätteeksi upeasti BIS3! Päivän kruunasi minulle ojennettu parhaan esittäjän palkinto!

Elokuun 20. päivä oli meidän seuraavat näyttelyt, tällä kertaa Turun tuulisessa Metsämäessä.
Tuomarina Turussa oli hollantilainen G.J. Jasperson. Minoksen kanssa samassa luokassa oli lisäksi toinen nuori pojankloppi, jonka Minos hienosti voitti, saaden kakkospalkinnon ja ollen luokan paras ruuna. Mukavan arvostelun Jasperson kuitenkin pikkuruunasta kirjoitti, ja kun BIS-kehässä käteeni ojennettiin toistamiseen parhaan esittäjän palkinto, oli mielettömän hieno näyttelypäivä taattu!

"Type is okay. Lines could be longer. Strong built and well developed. Good bones. Legs are standing well under the pony. Step is correct and active. Trot is correct and active."

20.8.

Eliittinäyttely juostiin 11.9. Kangasalla, jonne "meidän tallilta" lähti Minoksen lisäksi Minoksen 2v tammakaveri Penni, sekä mielettömän hieno tamma Rosen. Eliittinäyttely on siis kutsunäyttely, joten sinne ei ilmottauduta, vaan sinne kutsutut ponit kutsutaan näyttelyyn viime vuosien näyttelymenestyksen johdosta. 
Minoksen kanssa samassa kehässä piti muistaakseni olla yksi tai kaksi muuta nuorta ponia, mutta ne olivat peruneet tulonsa. Brittituomari Irvine Burgesin tehtävä oli siis helppo, Minoksesta tuli automaattisesti luokkavoittaja. Arvosteluja tai yksilöpalkintoja ei eliittinäyttelyssä jaeta.

11.9.

Rosen sensijaan hoiti homman kotiin voittaen ensin suuren tammaluokan, jonka jälkeen tamma kruunattiin näyttelyn parhaaksi ollen siis BIS, sekä vielä lopuksi Eliittien Eliitti 2016. Ei ollut itku kaukana, kun tuomarin vieressä otettiin tammasta rakennekuvat BIS-loimi niskassa. Mieletöntä!

Lempparikuva tämän vuoden näyttelyistä. Rosen (Skärgårdens New Rose) on <3
Eliittinäyttelyn jälkeen huilattiin pari viikkoa, ja 24.9. suunnattiin Laatuponikisoihin Aulangolle. Minos suoritti hienosti tasollaan, ollen 2vuotiaiden luokassa 15/23. Hyvinkäyttäytyvän nuoren kanssa on aina ilo reissata pitkin Suomea!

24.9. ©Sallis Lindqvist
Nyt menneenä viikonloppuna näyttelykausi 2016 kruunattiin Loimaalla, jossa ruotsalaistuomari Maria Jansson palkitsi ruunan ykköspalkinnolla, jonka lisäksi ruuna oli luokkavoittaja, sekä luokan paras ruuna.

"God rastyp. Ngt(?) tungt huvud, välansatt hals, välliggande bog, bra längd i bålen, starkt njurparti, något brant kors. Välbenad från sidan, veka framkotor, korrekt fram avspänd skritt. Välbalanserad, bra längä och rakt i traven. Gott hasarbete i traven." 

"Hyvä rotutyyppi. Vähän raskas pää, hyvin liittynyt kaula, hyvinistuva lapa, hyvä rungon pituus, vahva lanne, jonkun verran jyrkkä ristiselkä. Hyvät, sopusuhtaiset jalat sivusta katsottuna, heikot vuohiset edessä, moitteeton edessä, rento käynti. Tasapainoinen, hyvän pituinen ja tahtinen ravi. Hyvä kinnertyöskentely ravissa."

29.10. © Suvi Lerkki
Kiva näyttelykausi siis takana, en voi muuta sanoa! Eliittinäyttely kruunasi koko kauden ehdottomasti, sekä kaksi parhaan esittäjän palkintoa maistuivat harvinaisen hyviltä. Nyt avoimin ja iloisin mielin kohti talvea, sekä innolla odottamaan ensi vuoden näyttelyitä!

4 kommenttia

  1. Onnea hienosti menneestä kaudesta! Olispa jo kesä!

    VastaaPoista
  2. Hieno näyttelyvuosi teillä takana!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille! :) Meillä oli joo takana ihan huiman hieno näyttelykausi, pisteenä iin päällä ehdottomasti Rosenin eliittivoitto!

    VastaaPoista