Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

2. marraskuuta 2016

Loimaan rotunäyttelyt 29.10.

© Suvi Lerkki
Vuoden viimeiset shetlanninponien rotunäyttelyt olivat viime lauantaina Loimaalla. Meiltä ei onneksi ole Loimaalle kovin pitkää matkaa, joten kauhean aikaista aamua ei tällä kertaa ollut. Kahteen edellisiin ponitsempaloihin kun lähdettiin ihan mielettömän aikaisin, Eliittinäyttelyyn ja Laatuponikisoihin!

Tuomarina näissä "Halloweenkisoissa" oli ruotsalainen Maria Jansson. Loimaan näyttelyt ovat siitä hauskat, että siellä on aina tavallisen mini- ja juniorhandlerin lisäksi seniorhandleri, joten aikuisetkin pääsevät handlerluokkiin kisaamaan, jos siltä tuntuu.
Koska kyseessä on halloweennäyttelyt, pukeutuminen johonkin muuhun, kuin tavallisiin näyttelyvaatteisiin on ihan suotavaa handlerluokissa. Itsekin suunnittelin osallistuvani Minoksen kanssa seniorhandleriin, pukeutumalla itse Pokemonkouluttajaksi ja käärimällä Minoksen mahan ympäri valkoisen lakanan, johon olisi maalattu Pokemonpallo! ;-) Toteutus jäi nyt tekemättä tänä vuonna, mutta ajan hermolla oltaisiin pukujen kanssa oltu!

Minoksen kanssa samassa luokassa oli yksi poni. Nuoria oreja/ruunia piti olla ensin kolme, mutta yksi oli jäänyt pois. Tuomari ja tuomarin sihteeri puhuivat kumpikin ruotsia, josta ymmärrän ehkä kolme sanaa yhteensä. Melkoisen pihalla siis olin, kun sihteeri puhui ruotsia, ja siinä kovasti yritin ymmärtää, että mitäköhän tässä nyt pitäisi tehdä. Ilme oli ilmeisesti sen verran hölmistynyt, että tuli sieltä sitten onneksi englantiakin!

Rakenteet ja liikkeet kumpikin näytettyämme käveltiin kehää ympäri, ja tuomari nosti minut ja Minoksen sitten kävelemään etummaiseksi. Luokkavoitto siis napsahti! Ilokseni tuomari palkitsi Minoksen myös ykköspalkinnolla, ja nuori ruunani oli myös luokan paras ruuna. Vuoden viimeiset näyttelyt menivät siis tosi kivasti meidän osaltamme!

© Suvi Lerkki
Arvostelu on ruotsiksi jotakuinkin näin, jos sanoista selvää saan:

God rastyp. Ngt(?) tungt huvud, välansatt hals, välliggande bog, bra längd i bålen, starkt njurparti, något brant kors. Välbenad från sidan, veka framkotor, korrekt fram avspänd skritt. Välbalanserad, bra längä och rakt i traven. Gott hasarbete i traven.

Joka on suomeksi jotakuikin siis:

Hyvä rotutyyppi. Vähän raskas pää, hyvin liittynyt kaula, hyvinistuva lapa, hyvä rungon pituus, vahva lanne, jonkun verran jyrkkä ristiselkä. Hyvät, sopusuhtaiset jalat sivusta katsottuna, heikot vuohiset edessä, moitteeton edessä, rento käynti. Tasapainoinen, hyvän pituinen ja tahtinen ravi. Hyvä kinnertyöskentely ravissa.


Näyttelypäivään kului reippaat 13 tuntia, raskasta ja aikaavievää touhua, mutta mikä on silti harrastus mun mieleen! Ensi vuonna mulla onkin toivottavasti kaksi pientä näyttelyponia, en malta odottaa, että päästään Illusian kanssa myös näyttelykehiin!

Minos, minä ja Pilkku, Minoksen matkaseuralainen :) Kiitos Marjut!

2 kommenttia

 1. Onnea! :)

  Mää itken vieläkin ja katkerana luen näitä loimaan juttuja koska meidänkin piti olla siellä ja poni oli niin huippukunnossa MUTTA äiti oli katsonut väärän päivän että ne olisi vasta sunnuntaina ja uskoin sitä sokeasti. Luoja mikä masennus oli lauantai illalla kun huomasin loimaan tuloksia!! Argh en usko enää ikinä äitiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks!

   Harmi että teiltä jäi näyttelyt nyt sivuun! Ensi vuonna sitten heti mukaan, ja sinne Hippoksenkin kehään!! :D

   Poista