Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

2. joulukuuta 2016

Iloinen mieli ja kevyet jalat!Yövuorojen jälkeinen väsymys väistyy aika tehokkaasti tämän pikkuruunan seurassa. Tarhaan mentäessä ruunaa hakemaan päivää ilostutti myös ihan mielettömästi vastaan kävelevä Isla! Varsa on vähän ujostellut uudessa kodissaan, mutta nyt tuntuu että jää on murtunut. Tammavarsa tuli monesti tänään tarhassa itse luokse!

Mulla loppui tänään yövuorot, joten nukuin vain kolmisen tuntia ja väkisin nousin sängystä ennen kahtatoista ylös. Auringonpaisteen saattelemana oli hyvä ajella tallille Minosta kuvaamaan. Tänne eteläänkin on saatu taas ihana lumikerros, joten sen myötä oli hyvä päästää Minos laitumelle juoksemaan. Iloisesti ruuna kävelikin kohti laidunta, hyvä kun pöksyissään pysyi, ja aika reippaasti lähti liikkeelle kun irti pääsi!

Minoksen lentoharjoitukset eivät ihan vielä tuottaneet tulosta, ehkä joku päivä!

Minos kunnioittaa hienosti lankoja, nyt kun ruuna tarhaa aidassa, jossa oikeasti kiertää kunnon sähkö. Kertaakaan tuo ei ole nykyisellä tallillamme testannut aitojen pitävyyttä tai sähkön kiertämistä, joten varsa-ajan karkaamiset voin surutta laittaa huonojen lankojen ja sähköjen piikkiin. Tästä syystä Minosta on kiva käydä juoksuttamassa laitumen puolella näin talviaikaankin, vaikkei laitumen aidoissa kierräkkään nyt talvella sähkö.
Tänäänkin oli raippa mukana, mutta sitä ei tarvinnut kertaakaan käyttää, kun pikkuruuna pisti kaasua pohjaan ihan omatoimisesti. Hauskaa näytti olevan!
Vähän kuitenkin vissiin jännitti olla keskellä laidunta ilman kaveria, mutta kertaakaan ei huudeltu muun lauman perään. Isla tosin tallipihalta poistuessamme hirnui isoveikan perään, mutta Minosta ei tuntunut kiinnostavan pikkusysterin mielipide... :-D

Oma on paras jne. jne., mut onhan se aika komea?!

Mä voisin ihastella Minoksen liikkeitä varmaan lähes koko päivän. Niiin vaivatonta ja ilmavaa! Ravissa on ihan mieletön jousto ja työntä takaa! En malta odottaa, että tämän kanssa pääsee menemään ajolenkkejä - tosin uskon, että ne saattavat olla aika reipahkoja, joten tätä tätiytyvää omistajaa saattaa vähän kauhistuttaa alkuun..!

<3
Olin maanantaina tekemässä iltatallia pitkästä aikaa. Minos ja Isla ovat karsinanaapureita, niiden välissä on väliovi ja -seinä. Mulla on tapana tarkistaa ovet vähintään kahdesti, joten tein myös niin maanantaina. Tiistaina tallinomistaja laittoi viestiä, että sieltä oli aamulla Minoksen karsinanoven yli kurkannut kaksi mustaa ponia. Hups?
Tallinomistaja muisteli, että kun Poni oli hetken asustellut Minoksen naapurikarsinassa, olivat ruunat olleet myös yksi aamu samassa karsinassa. Ajateltiin silloin, että Poni on touhunnut välioven auki, sellainen touhuaja kun on. Oven lukossa on siis lyhyt narunpätkä helpottamaan oven avaamista.

Minos on ilmeisesti kuitenkin halunnut samaan karsinaan ensin Ponin ja nyt Islan kanssa. Eipä siinä, puolenyön pintaan yöheiniä viedessä olivat ponit olleet omissa karsinoissaan, joten tuskin kovin kauaa olivat samassa karsinassa henganneet. Meininki oli ihan rauhallinen ja sopuisa, joten mikäs siinä, mutta narunpätkä poistui lukosta, tarkoituksena kun nyt on kuitenkin pysytellä ihan omilla puolilla ;-)

2 kommenttia

  1. Mahtavat liikkeet Minoksella, uskomattoman hieno poni sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos :) Minos on kyllä ylittänyt kaikki odotukset!

      Poista