Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. syyskuuta 2016

Laatuponikilpailut 2016


Eilinen lauantaiaamu alkoi reippaasti klo 04:00 kun herätyskello pärähti soimaan. Kolmen tunnin yöunet ei kuitenkaan heti herättyä kauheasti tuntunut, kun oli lähtö Hämeenlinnaan "laatareihin"!

Koukkasin paikalliselta Nesteeltä Marjutin mukaan apukäsiksi ja reippaasti ennen kuutta oli Minos pakattu autoon mukaan ja lähdetty ajelemaan kohti määränpäätä. Jännitti!

Aulangon ratsutilan upeissa maisemissa oltiin hyvissä ajoin, hyvin kerkesi Minoksen verkata irtohypytykseen, kun aloitettiin lauantaipäivä numerolla yksi. Marjutin piti mua vähän komentaa rauhoittumaan, kun meinasi jännitys ihan kaataa allekirjoittaneen kupin nurin, Minos oli ihan cool ja pomppi vain kerran ravipätkällä, kun näkökenttään ilmestyi märkää hiekkaa. Iik!


Irtohypytys ja askellajikoe sujuivat silleen ihan kivasti. Kujan päässä oleva esterykelmä vähän tappoi vauhtia kujassa, mutta mä olen silti tosi tyytyväinen pikkuruunan suoritukseen! Minos antoi kiltisti kiinni aina kujan päässä, josta tulin sen sitten noutamaan ja viemään uudelleen kujaan.

Irtohypytystuomarit olivat Irina Kokko ja Salla Varenti. Minoksesta meinattiin seuraavaa:

HYPPYTEKNIIKKA - Tarkkajalkainen poni. Saisi ponnistaa terävämmin. Pisteet 7.0
KAPASITEETTI - Esittää tänään melko hyvää kapasiteettia. Pisteet 7.2
YLEISVAIKUTELMA (luonne ja kehitysnäkymät) - Urheilullisen oloinen poni, jonka eteenpäinpyrkimys tänään vaihtelee. Pisteet 7.0


Minoksella oli tukka kokeilumielessä vain yhdellä puolella. Rotunäyttelyihin laitetaan kuitenkin jatkossa turvallisesti molemmin puolin!
Askellajituomareina olivat Anne-Mari Pehkonen ja Osmo Metsälä.

KÄYNTI - Puhdas, tahdikas, saisi olla irtonaisempi lavoista. Pisteet 7.5
RAVI - Tarmokas, melko aktiivinen. Hyvä työnto takaa. Lavat saisi olla irtonaisemmat. Pisteet 7,8
LAUKKA - Energinen, puhdas, melko pyörivä. Ajoittain hieman kiireistä. Pisteet 7,8

Irtohypytyksen jälkeen laitettiin Minos traileriin syömään heinää, tuettiin kanttiinia ja katsottiin muita kaksivuotiaita shettiksiä irtohypytyskujassa. Tunnin istuskelun jälkeen napattiin Minos pois trailerista, vähän puunattiin ja suunnattiin rakennearvosteluun.

Rakennearvostelussa tuomareina olivat Camilla Simonsén ja Marjo Sutinen.

TYYPPI - Hyvä rotuleima. Saisi olla suurilinjaisempi. Pisteet 7,5
PÄÄ JA KAULA - Ilmeikäs pää. Hyväas.(?) kaula. Pisteet 8
YLÄLINJA - Lihaksikas. Pisteet 7,5
ETUOSA - Pitkä lapa. Lyhyt selkä. Pisteet 7
TAKAOSA - Luisu lautanen. Pisteet 7
ETUJALAT JA LIIKKEIDEN SÄÄNNÖLLISYYS - Riittävä luusto. Ahdas edestä. Pisteet 7
TAKAJALAT JA LIIKKEIDEN SÄÄNNÖLLISYYS - Riittävä luusto. Kiverä kinner. Pisteet 7
KÄYNTILIIKKEET - Tarmokas. Matkaavoittava. Pisteet 8
RAVILIIKKEET - Jäntevä. Saisi olla lennokkaampaa. Pisteet 7,5
YLEISVAIKUTELMA - Energisesti liikkuva poni. Pisteet 7,5Minoksen rakennepisteiden keskiarvo oli kaksivuotiaiden shettisten toisiksi paras! Tämä lämmitti mieltä jotenkin erityisen paljon! :-D

Palkintojenjaossa tönötettiin kentän keskellä, Minos sijoittui lopulta kaksivuotiaiden luokassa 15/23. Vaikka lopputulos olikin puolivälin toisella puolen, ei se tunnelmaa latistanut yhtään! Mä olen tosi tyytyväinen arvosteluun ja ruunan käytökseen, tämän kanssa on niiiin helppo matkustaa!

Kiitokset Marjutille matkaseurasta ja avusta, Aulangon ratsutilalle upeista tiloista ja Suomen Welshyhdistykselle järjestämisestä!
Kaikki kuvat ovat Marjutin ottamia, tänks!

<3

6 kommenttia

 1. Hieno Minos! Olisi kiva saada postaus miten shettis laitetaan näyttelyihin: miten harja, miten puunataan, miten tulisi esittää ja missä varusteissa yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan korvan taa! :D Mä en ole vaan mikään ammattilainen, vaan luettuja ja muilta opittuja juttuja nää kaikki miten toimin :)

   Poista
 2. Mun mielestä Minokselle sopii toi että tukka on vaan toisella puolella :) Sillä on hieno kaula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin tottunut kattomaan sitä näyttelyissä niin, et tukka on molemmin puolin. Kaula on joo hieno! Jatkossa menettelen varmaan niin, et rotunäyttelyyn laitan tukan molemmin puolin, ei oo sit niin justiinsa et kumman puolen näyttää :)

   Poista
 3. Kyllä se Minos on vaan niin nätti poni! :3

  VastaaPoista