Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

21. heinäkuuta 2016

Mistä on meidän kesä tehty

Suoraansanottuna laiskottelusta.
Mulla on tänäkin kesänä lomat pätkitty neljään osaan ihan omasta toiveesta, jokaiseen näyttelyyn johon ollaan menossa, on varattu viikko lomaa panikoimiseen ja ponin pesuun. Töissä on vähän kauhisteltu, kun en pidä neljää viikkoa putkeen, mutta olen päässyt loistavasti irti työpaikasta ihan viikonkin sisällä. Plus aina on jotain jota odottaa! Elokuussa on Turun näyttelyn aikaan seuraava lomaviikko, ja syyskuussakin vielä yksi, kun suunnataan Eliittinäyttelyyn. Ei paha! Lomapäiviä jäikin vielä jäljelle, jos tammikuussa suunnataan taas Hollantiin pyörähtämään.


Kuva, jonka Raisa Laine (@raiipe) julkaisi

Minoksenkin kesä on ollut ihan pelkkää oleskelua laitumella muiden mustien seurassa. Yhden käden sormilla on laskettavissa kerrat, kun ollaan poistuttu tallin pihapiiristä metsään kävelemään. Eikä kyllä olla mitään muutakaan tehty, sopivin väliajoin pyörähdetty tallissa vähän raspaamassa etukavioista kantoja alas ja takakavioista varvasta lyhyemmäksi, muutaman kerran käyty metsässä syömässä mustikoita... eli ohjasajettukkaan ei olla nyt kesällä ei sitten kertaakaan, joten taitaa tuo tavoite saada ruunalle kärryt perään syksyllä lykkääntyä vähän edemmäksi.

Mutta ei se kyllä haittaa, toistan taas itseäni sanomalla, ettei meillä ole kiire tämän kanssa mihinkään. Minos on niiin lapsi (ja saakin olla, onhan se vasta kaksivuotias!) mieleltään vielä, että kasvakoon rauhassa. Jos syksyllä saisi apukäsiä tallille useammin, niin pääsisi pikkumusta Ponin kärryjen perään hölköttelemään. Se on meinaan kivaa puuhaa ruunankin mielestä, ja Poni tykkää kun on maastoseuraa mukana!

Kuva, jonka Raisa Laine (@raiipe) julkaisi

Ponillekin kuuluu erittäin hyvää sen kesäkodissa. Elokuun loppupuolella onkin jännät paikat, kun suunnataan molempien ruunien kanssa Turkuun shettisten rotunäyttelyyn. Minos menee tuttuun tapaan rotukehään pyörähtämään, mutta Ponin kanssa mennään toistamiseen ohjasajoluokkaan! Mä olen jo valmiiksi ihan kauhuissani noista tsempaloista, vaikka niihin vielä kuukausi onkin aikaa.
En tiedä vielä koska Poni kotiutuu takaisin kotitalliin, mutta eiköhän me jonkin verran keretä treenaamaan! Muutenkin mulla on hirveä hinku päästä jo ajamaan yli kuukauden tauon jälkeen!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti