Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

31. toukokuuta 2016

Tästä kesä voi alkaa

Ompas ollu hiljaista viime aikoina tämän blogin puolella, tosin asia on ollut tällä kantilla jo pidempään. Mä en jaksa vieläkään vääntää asiaa turhasta, tai päivittää väkisin, joten edelleen päivittelen tätä blogia kun löytyy asiaa (ja kuvia!) ja mielenkiintoa.

Täällä etelässä ollaan nautittu hellelukemista parin viime päivän aikana. Paljoa ei tarvi ulkona liikkua, kun hiki jo virtaa. Eilen kuitenkin kävin Ponin kanssa toista kertaa ajamassa klinikkareissun jälkeen, vaikka lämmintä olikin. Ruunalla on ollut virtaa ajaessa ihan äärettömän paljon, sitä on saanut ihan reippaasti pidättää ja äänellä rauhoitella, ettei se ihan innostu ja kuuroudu pidätteille. Kuskista se on tosin vaan kivaa!


Eilen käväistiin tosiaan puolen tunnin kevyt lenkki, suurimmaksi osaksi mentiin käyntiä, parit pätkät ravattiin ja yhden mäen annoin laukata ylös. Askel oli kevyttä, joskin vähän kiireistä, mutta puhdasta!  Tosin kipulääkekuuri jatkuu vielä tämän illan ajan, joten parin päivän päästä vasta selviää asioiden todellinen laita. Toivon sormet ja varpaat ristissä, että puhtaasti liikuttaisiin siltikin!
Tallinomistaja kertoi tänään, että pikkuharmaa oli eilen illalla tarhassa vetäny kauheata laukkaa ympäriinsä, jonkun kumman hepulin saanut!



Tänään oli varmasti ponien vuoden suosikkipäivä, kun laitumen portit avautuivat ensi kertaa. Ilo oli melkoista kaikkien muiden osalta paitsi Ponin, ruuna jäi syömään siihen kohtaan, mihin sen vapaaksi päästin. Minos sen sijaan laukkasi hurjaa vauhtia laidunta ympäri välillä kaveria vaihdellen.

Huomenna onkin ruunan ensimmäinen hammaslääkärikäynti, kun meidän ell tulee katsastamaan hampaat piikkien varalta ja samalla katsotaan sudenhampaat. Minoksella on sudenhampaat molemmin puolin alhaalla, mutten vielä tiedä että poistetaanko ne joka tapauksessa jo nyt, vai sitten vasta mahdollisesti tulevaisuudessa, jos ne rupeavat vaivaamaan.

Mynämäen rotunäyttelykin lähestyy hurjaa vauhtia, mahtavaa että tämän kesän näyttelyt ovat aivan tässä käsillä!

Ponikin pääsi eroon talviturkistaan!

Suoraan instagramista napattu kuva, Pasi-Poni eilen lenkkeilemässä!

1 kommentti