Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

1. lokakuuta 2015

Matkakuume

Vielä 12 pitkää päivää ennen kuin lentoni lähtee Helsinki-Vantaalta kohti Islantia. Puoli vuotta on mennyt uskomattoman nopeasti - huhtikuussa tieto voitetusta askellajikurssista ja puolen vuoden odottaminen tuntuivat hurjan pitkältä ajalta. Tosin, niinhän se menee, että odottavan aika on pitkä, eikö?

Nyt kuitenkin reissu on ihan nurkan takana, enää yhdeksän työpäivää! Tosin, mitä lähemmäs kolmastoista päivä tulee, sitä hitaammin päivät (ja tunnit...!) kuluvat. Poden pientä lentopelkoa, joten pakko myöntää, että vajaan kolmen tunnin lentomatka melkein kokonaan meren yllä kuulostaa tälläkin kertaa melko kammottavalta. Kuitenkaan pelkotilani ei ole niin suuri, että se estäisi lähtemiseni! Poneille on kuitenkin huoltajat hommattuna, jos lentokone tippuu mereen ;-) kaikkeen täytyy varautua!


Voitin siis Islantilaiseen Hestheimar talliin viikon mittaisen askellajikurssin Tampereen Hevoset -messuilta tänä keväänä. Tuuri oli aikamoinen, en olisi ikinä kilpailuun osaa ottaessani unelmoinutkaan, että voitto osuisi juuri minulle! Olin maaliskuussa 2014 samaisessa paikassa samalla askellajikurssilla omakustanteisesti, ja kokemus oli unohtumaton. Tämän postauksen kuvatkin ovat kyseiseltä reissulta. Ruoka oli hyvää, ihmiset ihania ja hevosia tuskin tarvitseekaan kehua, aivan valtavan ihania kaikki islanninhevoset siellä! Maisemat hivelivät silmää, ainoastaan revontulet jäivät siltä reissulta uupumaan. Nyt tosin toivon kovin, että tulevalla reissulla ne näkyisivät! Ainakin Hestheimarin Facebook sivuille päivitetään jatkuvasti revontulikuvia, joten ainakin on suuret mahdollisuudet niitä nähdä!

Jään myös toisen reissuun lähtevän suomalaisen kanssa kurssin jälkeen yhdeksi yöksi Reykjavikiin ja suuntaamme ainakin Blue Lagoonille. Kurssin viimeinen päivä onkin minun syntymäpäivä, 21. syntymäpäiväni jää varmasti pysyvästi mieleeni! Ei sitä kuitenkaan joka synttärinä tule oltua Islannissa, saati Blue Lagoonissa ;-)



Vaatteiden desinfioimista en ole vielä aloittanut, se jää varmasti tälläkin kertaa parille viimeiselle päivälle. Kiireessä saa parhaiten aikaseksi tehtyä asioita! Tällä kertaa otan luultavasti oman kypärän mukaan, ja teippaan siihen GoPron kiinni. Saa ainakin maastoreissuilta upeaa liikkuvaa kuvaa!

Poni muuten muuttaa nyt lauantaina 3.10. samalle tallille Minoksen kanssa, en malttaisi odottaa tätäkään! Siinä onkin sitten enää kymmenen päivää ennen reissua, mutta ne kuluvat varmasti nopeammin, kun on vanhempi ruuna jota liikuttaa! Ponin kontolle suunniteltu ohjasajotunti peruuntui, ja ruunan muutto aikaistui tämän takia parilla päivällä. Sopii minulle!

Toinen kurssihevoseni, Fjödur, herttainen vanhempi tamma <3 tämän kanssa kaaduin maastossa toisiksi viimeisenä
päivänä, tuli polvi kipeäksi mutta muuten selvittiin vammoitta!
Kaikkea jännää on siis tapahtumassa, pienen pientä suunnitteluakin on Marjutin kanssa ilmassa, siitä lisää sitten joskus tuonnempana! ;-)

Tässä ratsunani on reipas Vanja, toinen kurssihevoseni. 

2 kommenttia

  1. Voih, niin jään odottelemaan postausta!!<3
    Olen vanha issikkaharrastaja, ja nyt tässä viime aikoina syttynyt kipinä, josko vuoden päästä lähdettäisiin Islantiin ihastelemaan maisemia. ;) Silloin olisi pakko päästä myös issikkavaellukselle!

    VastaaPoista
  2. Merika, kiva kuulla että joku odottelee sitä postausta jo! :D
    Suosittelen Islantia kyllä todella lämpimästi, aivan ihastuttava maa! Hevosista puhumattakaaan ;-) tosin hevoskulttuuri on aika erilainen, mitä Suomessa.

    VastaaPoista