Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

27. lokakuuta 2015

Bloggaajatapaaminen @ Suomen Ratsutarvike

Lauantaina 24.10. oli meikäläisen bloggaajahistorian ensimmäinen bloggaajatapaaminen! Järjestettiin  kyseinen tsempalo yhdessä Marjutin kanssa, ja paikaksi valikoitui Suomen Ratsutarvike.
Lähetettiin kutsuja monille bloggaajille, mutta loppujen lopuksi aikataulu sopi yhteen vain kolmen muun bloggaajan kanssa. Puhuttiin kuitenkin jälkikäteen, että meillä oli kyllä tosi kiva, pieni ja tiivis porukka kasassa! Ei siis yhtään haitannut loppujen lopuksi tämä :-)Ihanan aurinkoinen iltapäivä alkoi tervetuliaismaljalla, ja yrityksen isäntäväki toivotti meidät tervetulleiksi. Suomen ratsutarvike on nykyään perheyritys, jota luotsaa Jaana Luotola. Monen vuoden hevoskokemus takaa taatusti asiantuntevan palvelun. Ratsutarvikkeen markkinoinnista vastaa isäntä, jolla on asiasta monen vuoden kokemus. Suomen ratsutarvike on ollut tässä omistuksessa nyt reilun vuoden päivät, ja hyvää työtä on kaksikko saanut aikaan!
Ratsutarvike tarjoaa varusteet niin ratsastajalle kuin ratsullekin, tavaraa löytyy kivasti myös pikkuponeille, sopivan kokoisia loimia on kaupassa useita! Pikkuponien omistajana pidän tätä ehdottomana, suurena plussana, että loimissakin on valinnanvaraa.

Meille kerrottiin lyhyesti yrityksen historiaa, ja saimme myös esitellä itsemme toisillemme, kukin millä tavalla halusikaan. Oli kyllä kiva kuulla muista bloggaajista, ja nähdä naamat blogien takana!Oltiin suunniteltu pientä ruokintaluentoa Jari Marttilan pitämänä. Jari siis edustaa Marstallia ja maahantuo kyseistä rehua. Mulle Marstall on jokseenkin tuttu - molemmat ruunat syövät Force kivennäistä, ja Poni on myös aikoinaan syönyt Marstallin "issikkarehua".
Saatiin pöydän ympärillä hyvin keskustelua aikaan erilaisista rehunkäyttäjistä, ja mikä rehu sopisi millekkin ja millaisella annoksella olisi hyvä lähteä kokeilemaan. Saatiin haistella (Marstallin Sinfonie -yrttirehu tuoksuu niiiin taivaalliselta, voisin haistella sitä päivät pitkät!) monia eri rehuja (pöydässä taisi kiertää juuri Sinfonie, Western, Force, Mash.... en muista enempää!), ja halutessaan sai ottaa maistiaisia mukaan.


Marstallin rehuesittelyjen jälkeen Jaana luennoi meille Batesin ja Wintecin satuloista. Voin myöntää olevani aivan peukalo keskellä kämmentä, kun pitäisi katsoa satulan sopivuutta hevoselle. Suurin piirtein nyt näkee jos satula ei sovi yhtään, mutta en uskaltaisi luottaa omaan silmääni, jos satula tulisi kunnolliseen käyttöön. Ratsutarvike (tai siis Jaana) tarjoaa myös satulansovitusapua, ja kun ostaa satulan Ratsutarvikkeesta, auttaa Jaana tarvittaessa niiden sovittamisessa.
Jaana näytti kuinka satulaan vaihdetaan etukaari, tai kuinka voidaan lisätä toppauksia. Kovin oli mielenkiintoista, en ole ikinä nähnyt saati itse tehnyt kyseisiä toimenpiteitä! Meillä oli "demosatulana" Bates hirmuhieno koulusatula, joka on ilmatopattu. "Ilmatyynyjä" lisäämällä satulan toppauksia saadaan muokattua tosi paljon.

Tässä siis ysi "ilmatyyny" Jaanan käsissä.

Satulanmuokkaus ja rehuesittelyjen jälkeen meille tarjoiltiin ruokaa - ihan t ö r k e ä n hyvää kanaa ja kahta erilaista salaattia. Ennen syömistä saatiin kuitenkin tehtävä - kauppaan oli piilotettu yksi maalattu hevosenkenkä, jota sitten etsittiin kuumeisesti, sitä kuitenkaan löytämättä, ennenkuin etsintäalue oli rajattu minimaalisen pieneksi. Itse en kenkää löytänyt, vaikka aivan vieressä olinkin monen monituista kertaa, vaan kengän löysi lopulta Jenni.

Syötiin siis hyvä ruokaa, jonka päälle juotiin hyvät kahvit kera taas, yllätys yllätys, hyvän kahvileivän! Kaik ol niippal hyvää että!Ruokailun jälkeen shoppailtiin vielä mukavalla -20% alennuksella, sekä saatiin pienet lahjat. Itse otin lampaankarvahanskan, mihis muuhunkaan kuin Miltsin kiillottamiseen taas kesän näyttelyissä! Itse en ostanut muuta kuin Ponille kuivattua voikukanjuurta, puhdistamaan maksaa.

Parin tunnin arvioitu tapaamisaika venähti "vähän", kun kello oli lähtiessä lähes puoli yhdeksän illalla. Ja siis puoli neljältä aloitettiin! Oli mukavan rentoa ja hauskaa, niin mikäs siinä, ei sitä kellon liikkumista edes huomaa :-)

Kiitos kaikille mukanaolleille, eli Marjutille, Jennille, Hannalle ja Anulle! Suomen Ratsutarviketta unohtamatta!!


3 kommenttia

 1. Voi vitsi, olisi ollut niin kiva päästä mukaan, harmi kun ei ajankohta natsannut. Noh, ensi kerralla sitten. Tosi kiva postaus ja hienot kuvat :)

  VastaaPoista
 2. Oli kiva tavata livenä! Ilta oli kyllä mukava!

  VastaaPoista
 3. Heidi W., jep, seuraavalla kerralla sitten! :)

  Anu, kuin myös! Oli kyllä tosi kiva iltanen!

  VastaaPoista