Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

1. kesäkuuta 2015

Laidunkausi korkattu!

Possujunassa siirrettiin Valpperin viisipäinen lauma tänään laitumelle! Outi ajoi Arskaa keulassa, Tiina ajoi Niksua ja Tara tuli siinä käsihevosena, ja minä pidin perää ajaean reipasta Ponia ja Safi oli mulla hinauksessa. Matka taittui hyvin ilman apukäsiä, mutta valjaita poisottaessa pakko myöntää, että apukädet olisivat tulleet tarpeeseen!
En ottanut kameraa mukaan, kun "ei ne koskaan juoksentele" ja lisäksi ulkona oli kovin myrskyinen tunnelma, kun kotoa tallia kohti lähdin. Ilma parani kuitenkin mitä lähemmäs tallia päästiin, ja tottahan toki lauma veti simmoista rallia ympäri laidunta, että ei olla ennen nähtykään! Aikaisempina vuosina hyvä jos on otettu muutamat raviaskeleet, nyt tänään Safi oli ihan pörheenä. Melex varmaan olemuksellaan rauhoittanut muitakin? :-D
Melexistä tulikin mieleeni, miten paha olo mulle tuli, kun hevosten lähtiessä laitumelle ajattelin surullisena, että nyt Selssi jää yksin kesäksi. No eipähän jää enää kun Melex makaa vieressä! Suuret ovat minunkin murheet ;-)

Joo, Niksun ja Taran omistajalla Tiinalla oli kuitenkin puhelimessa virtaa (omasta hupelimesta on kamera rikki), joten saatiin elävää kuvaa laumasta!

Safilla oli tosiaan suurin vauhti päällä, videolta ei harmikseni näy, mutta komiasti nousee tuonkin tamman jalka sen niin tahtoessaan! 
Safi lähtee elokuussa muuten Jenni Kurjelle koulutukseen, elokuun alussa tamma saa ensimmäiset kengät jalkaan, kokoa 3x0! Niin ne lapset vaan kasvaa, oivoi...
Arska ihmetteli tänään kovasti, kun puin Safille ihottumaloimen päälle. Tamma itse ei ollut tästä milläänsäkkään, itse naureskelin, että laumassa on nyt islantilainen seepra! Postissa on tulossa toinen loimi, mutta Horzen toimituksissa kestää ikuisuus, joten ajoin tänään Börjesille ostamaan tätä kyseistä loimea. Toivottavasti on vielä huomenna päällä, kun laitumelle menen!


Minoskin on jo useamman viikon ajan päässyt nauttimaan tuoreesta ruohosta Penniystäväisensä kanssa. Nämä kaksi "mustalaista" ovatkin mitä parhain pariskunta, ja tuli heidän ansioluetteloonsakin uusi arvonimi - nimittäin kummisetä- ja täti! Tallille syntyi vajaa viikko sitten herttainen tammavarsa, josta Miltsi on äärimmäisen kiinnostunut. Miltsi haluaa oman lapsen! Varsakuume nostaa päätään, mutta onneksi omahevoskiintiö on täynnä - ja varsallakin jo omistaja ;-)

Turun Ponikarnevaali lähenee päivä päivältä, enää alle kaksi viikkoa aikaa! Kammottava jännitys! 

Minoksen kuvaa lukuunottamatta kuvista kiitokset Tiinalle!

2 kommenttia

  1. Hih hyvä välillä näinkin päin näiden kuvien kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Ihana video! Hauskoja kesäpäiviä sinne! :)

    VastaaPoista