Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

12. toukokuuta 2015

Kesää kohti

Minoksen tallin "munattomat" (= kolme tammaa ja Miltsi) pääsivät tänään laitumelle pariksi tunniksi syömään päiväheiniään. Nelikko on nyt pari päivää ollut pari tuntia päivässä totuttelemassa vihreään, toki pihamaalla on totuteltu pikkuhiljaa aluksi, ennenkuin pääsivät edes pariksi tunniksi oikein rauhassa syömään.
Kauheasti ei nelikko viitsinyt juoksennella, Minos ja Penni nyt vähän kannustettuna, mutta jos sitten myöhemmin kesällä, kun pääsevät isolle laitumelle? Toivotaan! Kunnon laidunrallituskuvissa on sitä jotain.


Minoksella on tällä hetkellä joku heliumpallokausi menossa, taluttaessa tuntuma riimuun häviää kun tämä hyppii ja pomppii sivussa ja takana. Ihmistä päin ei kuitenkaan tule, se on hyvä. Välillä kävellään erittäin sievästi vieressä, mutta toisinaan sitten tulee joku viiraus ja etu- ja takapää muuttuvat niin pal kauhian kevyiksi!


Ruunanrupukkaa olen harjaillut suhtkoht ahkerasti, mutta talvikarvaa on siltikin vielä reippaasti! Saisi nyt tippua kokonaan pois, näen jo sieluni silmin miten tämä kiiltää kuukauden päästä Turun näyttelyssä hienossa kesäkarvassa!
Ruunaushaavat ovat parantuneet hyvin, haavoja on suihkuteltu ahkerasti. Pari päivää sitten sovittiin tallinomistajan kanssa, että kokeillaan mitä haavat sanoo, jos niitä suihkuttaa vain parin päivän välein. Tänään huuhtasin haavat ennen laitumelle vientiä, ja ne näyttivät ihan hyviltä! Toinen on melkein kokonaan ummessa, oikea puoli sitten vielä vähän enemmän auki.

Paksu ruuna lähdössä lentoon!
Vuotiaat mustalaiset rallittelee! Nää on niin mainio pariskunta :-)
Tosiaan, kuukauden päästä olisivat meidän ekat viralliset näyttelyt! Ihan vielä en ole yöuniani menettänyt, mutta ei kaukana ole ollut! Viimeksi olen ollut virallisessa kehässä vuonna 2007 Selssin kanssa (saatiin ||p ja oltiin 12/17), joten jännitys lienee paikallaan?! Mätsärikehissä onkin tullut pyörittyä sen jälkeen ahkerasti, mutta onhan tuo virallinen kehä ihan eri asia. Elokuun KV-näyttelykin uhkaavasti lähestyy päivä päivältä...

4 kommenttia

  1. Missä tuo Turun näyttely on? Jos tulisi katsomaan :)

    VastaaPoista
  2. Laura, Metsämäessä on :) huomenna loppuu ilmot. Oon siellä käyttöluokassakin yhen toisen pouniin kanssa pyörimässä :)

    VastaaPoista
  3. Kysyisin vaan semmosta, että mistä kannattais lähteä etsimään valjakkovaljaita ja -kärryjä? Kun haluisin ponilleni semmoiset, mutta en oikein tiedä mistä etsisin. Viljar shopissa oli jotain mutta tiedä nyt niistä. Ajattelin kysyä sinulta, kun kumminkin Ponilla on valjakkovarustukset.:)

    VastaaPoista
  4. Ano, sori myöhäinen vastaus :)
    Mulla on Ponilla varmaan Viljarista ostetut "kiinaihme" kärryt, ne kelpaa hyvin tämmöseen tasaseen maastoajoon. Kunnon maratonesteille nä ei sit oikeen enää sovellu, ovat siihen turhan hepposia. Ponilla on ravivaljaiden silat käytössä, mutta muuten mennään Pfiffin (jos oikeen muistan..?) valjakkovaljailla. Taaskin, tasaseen maastoajoon ihan näppärät, mut "vakavempaan" maratonmenoon nou nou.

    Loimihaasta kannattaa esimerkiksi kysellä käytettyjä valjaita ja kärryjä! :)

    VastaaPoista