Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

17. kesäkuuta 2015

Kesä ja kärpäset


Ei ole kyllä kumpaakaan kauheasti näkynyt, ei kesää eikä kärpäsiä. Polttiaisia sitäkin enemmän, kylmästä säästä huolimatta! Syksy kauhistuttaa jo ajatuksen tasolla, kun nyt jo noita pirulaisia on uskomattomat määrät iltaisin.
Valpperin lauma on laiduntanut nyt kesäkuun alusta, Safi on ollut saman ajan loimitettuna 24/7. Pyritään saamaan päivässä parin tunnin loimeton tauko, mutta tämä ei joka päivä onnistu. Neitihevonen rasvataan päivittäin, nyt on käytössä ollut Solhedsin Derma2 (suosittelen!), ja nyt kun D2 pullo kumisee melkein tyhjyyttään, testataan tällä hetkellä Aloe Veraa.
Outi haluaa kokeilla Probia, ollaan ajateltu, että kokeillaan yksi putelo per merkki, ja sitten vaihdetaan, jos siltä vaikuttaa. Probin jälkeen meillä pääsee kokeiluun luultavasti Derfen, katsotaan mikä toimii meillä parhaiten! Solhedsin Derma3 on meillä myös kovassa käytössä, loimituksesta huolimatta. Sitä laitetaan vähintään sisäreisiin ja mahanaluseen - ne alueet kun pakkaavat jäämään ilman loimen suojaa.

Safi näyttää megaläskiltä, kun loimen mahakappale vähän löysällä - ei siis oikeasti olen ihan noin paksu! :-D
Mitäs meille muuta kuin leppoisaa laidunnusta? Eipä kummempia, Poni on saanut ratsuponeilla laitumen omistajien tyttären toimesta, näillä kahdella sujuu tosi hyvin yks yhteen! Tosin nyt viikon verran Poni oli ratsuilematta, kun tyttö oli leirillä. Luultavasti tämän takia ruuna oli uskomattoman hellyyden kipeä tänään, kun yritin laumaa laitumella kuvata. Ruuna tuli juoksujalkaa luokse, lähti kävelemään perässä, ja mitä ei ole ennen tehnyt - juoksi niin kauan perässäni, kun itse juoksin! Moneen otteeseen vieläpä. Siispä ruunanrupukka pääsi harjauksen kautta tien toiselle puolelle hiekkamontuille sinkoilemaan!
Meidän lenkki sisälsi tänään ravi- ja laukkapätkiä (hurjia kaulan ja pään heilautuksia unohtamatta!) ja Ponin kauhuksi veteen totuttelemista. Yhdessä kohtaa oli koko tien levyinen iso vesilammikko, joka ylitettiin kahteen kertaan - ekalla kerralla Poni teki valtavan loikan lammikon yli, mutta takaisin tullessa pienellä maanittelulla käveli rauhassa sen läpi. Vettä oli ehkä kavion korkeuden verran. Ruuna sai valtavan määrän kehuja!

Kesämies ja kesämiehen heila, Niksu!
Harmailleni kuuluu siis myös oikein hyvää! Kaikki ovat onneksi (*kop kop*) pysyneet terveinä. Elokuu lähestyy uhkavasti, tätä myötä myös Safin ensimmäinen kengitys ja koulutukseen lähtö, hui!

Onkos teillä heitellä postausideoita? Ehdotelkaa ihmeessä!

2 kommenttia

 1. Mulla olis pari ideaa.
  - Semmonen missä kertoisit jotain faktoja sun poneista
  - Varustepostaus
  - Semmonen et kertoisit jotain tavotteita sun ponien kanssa(esim. Ensi vuoteen mennessä voi olla myös vaikka ihan parin kuukauden päähän)
  -Ihan tavis kuulumis-ja kuvapostaukset on kivoja:)

  En tiiä oliks noi ihan huonoja ideoita tai Ootko joskus tehny noista jotain mut laitoin nyt jotain:)

  VastaaPoista