Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

31. tammikuuta 2015

Haastepostaus; 20 faktaa

Sain Heidiltä 20 faktaa -haastepostauksen, joten tässä, kaikista kolmesta karvaisesta lapsestani kuusi faktaa per turpa, olkaapi hyvät!

SAFI

1. Sohvi on väriltään (kuulemma) ruunikonkimo, jota kyllä yhdessä mätsärissä epäiltiin kun tammalta löytyy selästä siima. Jouhia on pitänyt varmaan viimeisen vuoden ajan lähettää geenitutkimuksiin, mutta vielä ei ole saatu aikaiseksi! Ehkä joskus.

2. Mulla ja Outilla on haaveissa astuttaa Safi jossain vaiheessa - tietty kaksi kertaa, että molemmat saavat sitten omat varsat ;-) Neidin luonne (& väri!) ovat meitä molempia miellyttäviä, niin miksei! Voikko tai joku muu vähän harvinaisemman värinen ori, niin hyvä on!

3. Sohvi on tähän asti täysin itsekoulutettu. Kaksi vuotta sitten kun tämä Outin kanssa ostettiin, itse jännitin kovin, että saadaanko tästä kunnon hevoskansalainen. Metsään ei ole taidettu mennä kertaakaan (vielä)!

4. Tämän vuoden (alku)syksyllä Safi lähtee Jenni Kurjelle ratsukoulutukseen. Nyyh.

5. Safilla ei oikeastaan ole mitään omalaatuisia tapoja missään asiassa. Tarhassa ihmisen seura kelpaa aina, usein tuo tulee luokse kun tarhaan menee.

6. Meidän kengittäjä on sanonut, ettei ole nähnyt kellään hevosella niin hyviä kavioita kuin Safilla. Mun pitäisi itse vähän rohkaistua ja uskaltaa niitä itsekin vähän pyöristää, Safi kun vähän tarhassa kuopii, ja etukavioista tulee "neliöt" kun ne kuluvat varpaalta enemmän. Yleensä vuoluissa Safin kavioille ei ole tarvinnut tehdä muuta kuin vähän pyöristää.



PONI

1. Poni on aika hillitty kaveri, harvoin tuo saa mitään sen suurempia hepuleita. Yleensä vähän innostuessaan Poni heittää päätään sivulta sivulle.

2. Ruunan takapolvet oireilevat suht helposti liian raskasta liikuntaa, tosin nyt ne ovat pysyneet oireettomina jo pidemmän aikaa (kopkop). Oikea takapolvi on ollut useammin kipeä, kuin vasen, ja niitä kylmäilenkin aina rankimpien lenkkien jälkeen. Tosin ponin iho ei kestä linimenttejä, ja kylmäpatjojen kääriminen polviin on todettu superhyperhaastavaksi.

3. Poni ei pudota talvikarvaa kunnolla pois, jonka lisäksi ruuna juo muihin lauman hevosiin verrattuna enemmän. Tämän takia otatin ruunasta verikokeet viime syksynä, joista ei löytynyt tuloksia oikein mihinkään, kaikki arvot olivat (muistaakseni) viitearvoissa. Cushingia tuolle olen itse epäillyt, mutta kun otus on iloinen ja pirteä itsensä, niin näillä nyt mennään. Tästä keväästä en vielä tiedä, että klippaanko ruunan heti kun pihattohevosen vain voi, vai yritänkö nyhtää harjaamalla karvaa mahdollisimman paljon irti, ja klippaan sitten myöhemmin keväällä...

4. Ruunalla on edessä 7x0 kengät ja takana 6x0. Hokkeja on 4kpl/kinttu.

5. Ponnyn virallinen nimi aiheuttaa huvitusta missä sitä ikinä kysytäänkään. Puutarhan Basilica ei ole oikein tämmöisen kovanaaman nimi! :-D Ruunan lempinimi oli edelliselle omistajalleen tullessa Pasi, joka vaihtui hyvinkin nopeasti Poniin. Nykyään ruuna on joko Poni, Ponny, Pouni, Pasi-Poni, Paksu-Pasi tai Poni-Perkele.

6. Ponilla ei ole näyttely- eikä ravikilpailuoikeuksia. Paperit löytyy ja puhdas shetlantilainen otus on, mutta virallisiin tsempaloihin tällä ei pääse. Höh.



MILO

1. En ole vieläkään osannut päättää Milon virallista lempinimeä. Varsa on joko Milo-Mukula, Milo, Miltsi tai Minos. Tai Milou!

2. Varsan tämänhetkisen tallipaikan omistaja on saanut kokea sydämentykytyksiä, kun tuo minun varsa on niin pelottava. 12 maissa päivällä varsa heittää kyljelleen maahan muiden torkkuessa ympärillä. Pari kertaa tallinomistaja on katsonut keittiön ikkunasta, että hengittääkö Milo ollenkaan, ja varsaa huudeltuaan on tämä noussut maasta ylös hyvinkin kiukkuisen näköisenä, että oliko ihan pakko herättää?!

3. Joko varsa nukkuu maassa muiden torkkuessa ympärillään, tai sitten heinäkasan päällä niin, että samanikäinen varsakaveri saa nyhtää heinää Milon alta, mutta kun kirjava hoitotäti tulee paikalle, pomppaa varsa hyvinkin reippaasti tieltä pois.

4. Miltsi on yleisesti ottaen aika utelias ja reipas kaveri. Uusi vuolija oli kuitenkin aluksi vähän jännittävä, mutta ensimmäisen kavion vuolun jälkeen muutkin olivat ihan helppoja, ja vuolijakin oli ihan jees tyyppi loppujenlopuksi!

5. Maastossa on kiva käpsytellä menemään, ja yksinkin tämä lähtee mielellään. Kotiinpäin vauhtia saisi olla Miltsin mielestä vain vähän enemmän, kuin mitä allekirjoittanut haluaisi.

6. Miltsi asuu nykyään karsinatallissa, ja naapurikarsinassa on vähän vanhempi shetlantilaisori. Milon ja tämän orin väliseinä on vähän matalampi, ja Miltsi pitääkin leukaansa tosi usein väliseinän päällä, ja hyvin fiksun näköisenä tutkailee tallin menoa otsaharja pystyssä.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti