Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

6. tammikuuta 2015

Lapset leikkii


Vähän hassunmuotonen kuva, piti rajata uudelleen, kun Aada kuseskeli taustalla :-D
Milolla ja Safilla oli tänään painitunti kirpakassa pakkassäässä! Safin kanssa Milo tykkää leikkiä, muiden kanssa en olekaan varsan nähnyt leikkivän oikeastaan kertaakaan. Aada ja Tara on hoitotätejä, Poni ilkeä isoveli ja Safi on kiva leikkikaveri!Ylläolevat kaksi kuvaa saivat allekirjoittaneen nauramaan vedet silmissä, varsinkin tuo "istumiskuva". Milo siis hyppäsi aavistuksen liian korkealle pystyyn, ja kaatui siitä selälleen. Oli onneksi pehmeä pudotus suoraan lumihankeen! Suurimman kolauksen koki luultavasti varsan ego, sen verran ihmettelevän katseen kera tuli ori mun luokse rapsutuksia kerjäämään :-D raukka!
Meno jatkui kaatumisen jälkeen samalla meiningillä, toista kertaa varsa ei kuitenkaan enää kaatunut.Nuoren varsan touhuja on mahtavaa seurata! Itsekin kuvatessa naureskelin varsan touhuille, Safia tosin vähän näyttäisi kyllästyttävän. Tosin kyllä tammakin ihan mielellään oli leikissä mukana!


<3
Eilen kävin yksinäni Safin ja Ponin kanssa lenkillä, Safilla oli kärryt ja Poni tuli käsiponina perässä (sivussa). Lenkki oli pituudeltaan n. 30min, mutta sitäkin raskaampi, kun hölkkäiltiin pitkin metsätietä, jota ei oltu aurattu. Hyvin jaksoi, kumpikin!

Tänään lähdetiin porukalla (Outi-Tara, Aada-vuokraaja) maastoon, itse ajoin Safia, ja voi jestas miten paljon energiaa tuolla oli! Suoraan sanottuna ensimmäisen ravi/töltti/laukka pätkän aikana ajattelin, etten yhtään ihmettelisi jos tämä nyt ryöstäisi. Sen verran reippaasti oli menossa muiden perässä, pari kertaa vaikutti siltä, että tamma ottaa ja lähtee muiden ohi. Hyvin kuitenkin loppujenlopuksi kuunteli minua, eikä ryöstänyt, tai edes meinannut. Potkuremmi oli taas pitkästä aikaa varmuuden vuoksi matkassa mukana, kun Safi on aika innokas menijä Taran mukana olessa. Käytiin kääntämässä hiekkakuopilla, ja takaisin kotiin tultiin yhden metsätien kautta, jossa sama reipas meno jatkui. Hikikin tuli!

Meillä on Outin kanssa nyt tarkoituksena saada Safi laihtumaan, tuo on lihonut naurettavan paljon. Alkusyksystä tuo lähtee ratsukoulutukseen, jota ennen on pakko olla hyvässä kunnossa, että jaksaa jotain sitten tehdäkin. Onneksi tuo liikkuu mielellään ja reippaasti - varsinkin kun on islantilaista seuraa mukana!

6 kommenttia

 1. Ihan huippukuvia! Kiva kun Tartzu pääs kans lenkkeilemään, mulla alkaa jo vieroitusoireet talleilusta vaikka kiva loma onkin; pakko oli käydä rapsuttelemassa naapurissa olevan kotieläintilan heposia ja huskyja kun alkaa olee ikävä omia elukoita :)

  VastaaPoista
 2. Tiina, kiitos :) Tartstruudeli oli kovinkin reippaana menossa tänään! :D noni, hyvä että löytyy helpotusta ikävään kuitenkin!

  VastaaPoista
 3. Päivän piristyis toi söpöläinen selällään. :D Mahto olla nolona.

  VastaaPoista
 4. Sonja, hyvä että aiheutti muissakin hilpeyttä! :D oli hän vähän nolona joo!

  VastaaPoista