Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

22. toukokuuta 2014

Uudet kärryt koeajossa

Uusi ulkoasu on tulossa parin viikon sisään, malttakaahan oi lukijat, kun minäkin maltan ;-)

Joo mutta asiaan! Kävin sunnuntaina hakemassa Ponille vihdoin ja viimein uudenkarheat valjakkokärryt! Sunnuntaina en kerennyt niitä mitenkään enempää koeajamaan, maanantain ja tiistain olin iltavuorossa, ja eilen kun niitä Outin kanssa kunnolla Ponnylle sovitettiin, olin valmis heittämään koko valjakkojutun metsään ja jatkamaan pelkillä koppiksilla. Outin isä onneksi näytti kärryille ties mitä ruuvimeisseliä, ja kärryistä saatiinkin ruunalle sopivat! Päivä pelastettu!

Tänään otus pääsi sitten kunnolla kärryjen eteen, ja voi jehna että olen hukassa noiden kahden ja tuhannen uuden remmin kanssa. Mäkivyö varsinkin! Apua on onneksi kuitenkin tulossa heti sunnuntaina, kun kärryjen myyjä tulee minua neuvomaan.

Huristeltiin siispä pellolle, Outin sain kuvausmieheksi, kuvista suuri kiitos hänelle! Safi oli mukana, tosin tamma söi ruohoa sen aikaa, kun minä pyörin ponin kanssa ympäriinsä ja ämpäriinsä. Mulla oli tunne, etten osaa ajaakaan enää, ja Poni oli hetkittäin aika laiska - pistetään lämpimän ilman, ja uusien kärryjen(tai lähinnä valjaiden) piikkiin. Pyörittiin pellolla ehkä maksimissaan puoli tuntia.

Nämä kärryt, nimettäköön heidät vaikka Valtteri-Valjakkokärryiksi, ovat aivan mahtavat istua! Kun vertaa Ponin koppiksiin, ovat nämä aivan loistavan ihanat, nyt kehtaa körötellä pidempiäkin lenkkejä, kun löytyy pehmustettua ja jousitettua penkkiä! Selkänojalla, tietty ;-)

Hetki kyllä menee, että molemmat, niin kuski kuin ponikin, tottuu uuteen valjastukseen. Ajattelin pyytää hierojaa jossain kohtaa tsekkaamaan ruunan läpi, sen verran vetotapa nyt kuitenkin muuttuu ravivaljastuksesta, että koen sen ihan tarpeelliseksi.

Hetkittäin ruuna oli ihan tosi jees, mutta huomaa kyllä, ettei olla taas vähään aikaan pyöritty edes tuolla pellolla! Mä odotan muuten nyt niiin kovin, että ensi viikolla Poni saa kengät kavioihin. Tuolla kuluu etukaviot aika helposti, ja täytyy välillä miettiä, että miten tuota nyt liikuttaisi. Tallilla odottelee 4kpl kenkiä kokoa 7x0, sekä tuubi rauhoittavaa, ihan varmuudeksi. Meidän kenkääjä kun sanoi, että nuo karvapallo-shettikset osaavat olla ensimmäisellä kengityskerralla vähän... yllättäjiä!

Blogille on muuten ilmestynyt nyt ihan yhtäkkiä pari uutta lukijaa (siis ihan muutamassa päivässä, mikä on outoa!), avatkaahan suunne jos haluatte kuulla jostain tietystä asiasta kirjoitettua postausta! Yritän taas vähän aktivoitua ;-)

2 kommenttia

  1. Ovatko nuo poni- vai shettiskokoa? Olen myös ollut ihan tyytyväinen, oma poni kulkee tyytyväisenä niiden kanssa ja kyydissä on kiva istuskella. :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista