Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

4. toukokuuta 2014

MySeRa match show 4.5.

Pitkä päivä takana, mutta kiva vuoden eka mätsärireissu takanapäin!

Kävin aamulla hakemassa Outin ennen kahdeksaa, ja suunnattiin tallille yhdessä. Aloitettiin päivä reippaasti pyörittämällä hevosille uusi heinäpaali, kun oli lauma taas edellisen paalin imuroinut häviksiin. Pyydystettiin nuoret tarhan perältä, tehtiin peruspuunaukset ja odoteltiin hetki meidän kuskia. Ponit kyytiin ja kohti Mynämäkeä!

Tässä kyseisessä mätsärissä oli kolme eri luokkaa, ensimmäisenä olivat ponit, toisena hevoset, ja kolmantena nuoret (0-3v). Poni oli oletettavasti ensimmäisessä luokassa, ja alkupäässä pareja muitenkin. Meidän parina oli saman värinen kuin Poni toinen shettisruuna, tosin 30cm matalampi ja 300kg painavampi. Pareista arvosteltiin molemmat erikseen, ja jaettiin ruusukkeet, punaisen ruusukkeen sai parikehän "voittaja", ja sinisen ruusukkeen parikehän "häviäjä". Luokkien jälkeen oli sinisten ja punaisten kehä, ja punaisista otettiin kolme luokkavoittajaa, joita ei laitettu mihinkään järjestykseen. Luokkavoittajat pääsivät sitten BIS-kehään, joka oli kaikkien luokkien jälkeen iltapäivällä.

Ponilla oli vaikeuksia seistä kiltisti paikoillaan arvostelun ajan, ruuna vähän hyöri ja pyöri, ja melkein vetäsi palkokasvit nenäänsä, kun yritin raipalla ohjailla takapäätä. Raviin lähdettiin aika lennokkaasti, kuten ylläolevista kuvista näkyy! Kyllä se ihan kiltistikin ravasi ;-)

Ravipätkän jälkeen ruuna malttoi hetken seistä kiltisti paikoillaan, jonka jälkeen me mentiin kehän reunalle odottelemaan, että meidän pari arvosteltiin.

Poni nappasi suureksi ilokseni parikehästä punaisen ruusukkeen, mielestäni Ponin toinen tai kolmas punainen ruusuke! Kuunneltiin arvostelut (laitan molempien otusten arvostelut tuonne alemmas), ja käytiin otattamassa rakennekuvat ruusukkeen kanssa, jonka jälkeen laitettiin Safi ja Poni takaisin traileriin odottelemaan ponien ryhmäkehää(josta melkein myöhästyttiin....) sekä Safin kehää.
Ryhmäkehästä tosiaan melkein myöhästyttiin kun en kuunnellut ilmoituksia yhtään, vaan juttelin vanhojen tallilaisten kanssa kuulumisia, joten punaisten kehään mentiinkin sitten juoksujalkaa. Ryhmäkehästä ei päästy Ponin kanssa enää jatkoon, joten suitset pois ja ruuna Sohvin seuraksi koppiin.

Safin kehää jännitin hirmuisesti etukäteen, mutta tamma yllätti minut aivan totaalisesti! Seisoi kuin tatti paikoillaan korvat tötteröllä ja ihmetteli maailman menoa. Raviakin nähtiin tänään, eikä sikailtu yhtään! Loistava varsa <3

Pessimisti kun olen, jäätiin Safin kanssa jännittyneinä (tai no, minä olin, Safi ei) seuraamaan parin kehää. Sohvin parina oli pienempi 2vuotias varsa, jonka rotua en nyt saa päähäni. Melkein oli samaa väriä kuin Safi!
Tuomari yllätti minut totaalisesti, kun...

... Safikin sai punaisen ruusukkeen! Kovin hymyilytti, itse olisin ollut tyytyväinen siniseenkin, kun Safi käyttäytyi paikan päällä ja varsinkin kehässä niiiin loistavasti, mutta fiilistä paransi kyllä ehdottomasti punainen ruusuke! Mahti varsa, taas!

Hengailtiin hetki kehän lähettyvillä, ja tultiin sitten takaisin punaisten ryhmäkehään, jossa ilmoitettiin luokkavoittajat ja erikoispalkinnon saajat. Suureksi yllätykseksi oltiin Safin kanssa yksi kolmesta luokkavoittajasta, ja lisäksi saatiin erikoispalkinto!

Erikoispalkinnon nimi oli "söpöin issikka" joka keksittiin lennosta, tuomari kun sai kuulemma päättää erikoispalkinnot ihan itse. Kovin tuomari kehui Safin väriä! Saatiin riimunaru ja pieni pussi hevosten nameja, ja luokkavoittajana saatiin iso ruusuke, sekä Horzen tai Hööksin(... heh) lippis. Hymyilytti kovasti!

Luokkavoittajana päästiin siis Safin kanssa pyörimään vielä BIS-kehään, jossa ei sitten enää pärjätty, sen verran hienoja otuksia oli vastassa.

<3
Itse olen mahdottoman tyytyväinen Safin (ja Ponin!) käytökseen, Safi varsinkin yllätti positiivisesti. Tuo otus on kyllä aivan mahtava! En voi kehua tammaa tarpeeksi :-)
Pakattiin ponit autoon ja kävin hakemassa arvostelulappuset, jonka jälkeen ajettiin tallille ja jätettiin nuoriso vanhusten sekaan, laitettiin tavarat paikoilleen ja sieltä kauheassa räntäsateessa kohti Hesburgeria! Nyt teen pientä välikuolemaa, mutta ihan luvan kanssa, jonka tosin annoin ihan itse itselleni :-D oli kyllä kiva päivä, hyvin käyttäytyvät poniinit, ja kakun kruunasi vielä se, että tällä kertaa me jopa pärjättiin jotenkin! Ensmästä kertaa ikinä!!

Ruusukesaalis! Vasemmalla Safin luokkavoittajaruusuke, vaaleanpunaiset ovat
parikehäruusukkeita.
Laittelen vielä arvostelut tänne, jos jotakuta kiinnostaa mitä noista metsänpeikoista sanottiin :-)

PONI

Tyyppi - Melko hyvä tyyppi. Kaunis pää, kauniit silmät.
Runko - Lyhyt kaula, hyvä pyöreä lautanen, melko hyvä runko.
Jalat - Riittävä luusto
Liikkeet - Käynnissä edestä ahdas, takaa levittää. Käynti kiireistä. Ravi  melko tahdikasta.
Muuta - Persoonallinen.

SAFI

Tyyppi - Hyvä tyyppi, sopusuhtainen.
Runko - Hyvä runko, hyvä kaula ja takaosa.
Jalat - Hyvä luusto ja hyväasentoiset jalat.
Liikkeet - Suora, hyvä käynti. Levittää takaa ravissa, muuten hyvä.
Muuta - Vähän pulskassa kunnossa.

Voin allekirjoittaa kyllä jokaisen kohdan arvosteluissa, varsinkin Safin pulskan kunnon! ;-)

5 kommenttia

  1. ihania kuvia ja tykkään sun blogista muutenkin tosi paljon! :-)

    http://raipejaponit.blogspot.fi/2012/08/katsaus-viime-ja-edellisviikkoon.html

    tossa ^ postauksessa esiintyy Diana-poni, onko se Keiramolta? :-) se oli niin ihana neiti, jäin kovasti kaipaamaan monen kaverini kanssa :-( mitä sille kuuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :-)
      oli diana keiramolta joo, tammamamma lopetettiin viime syksynä kun ei ollut tammalla käyttöä enää, eikä pää kestänyt pelkkää seisottamista. Diana oli kyllä tosi kiva!

      Poista
  2. Voi kun tulin hyvälle tuulelle sun puolesta! Onnittelut onnistuneista mätsäreistä! Onko seuraavat mätsärit jo tiedossa?

    VastaaPoista
  3. Hyvin teillä näytti menevän :) Ittee harmittaa kauheesti ku ei viime vuonna päästy oman issikan kanssa seuran mätsäreihin :/

    VastaaPoista
  4. Ano nro.2, voi apua, kiitos! :D ei ole vielä seuraavia mätsäreitä tiedossa :-)

    Ida, kiitos, hyvin meillä menikin! (: harmi, mutta jos tänä vuonna pääsisitte? :-)

    VastaaPoista