Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

23. elokuuta 2013

Viittä vaille valmis kärryponi

Sohvi pääsi eilen varmaan kolmeen viikkoon kärryjen eteen puhisemaan ja tuhisemaan, ja huomasi kyllä loman tehneen hyvää! Tamma lähti mukavasti liikkeelle, mutta menomatkan tamma stoppailikin ihan reippaasti. Lenkin ainut ravipätkä onnistuikin tosi hyvin, ja varmaan ensimmäistä kertaa tuo oikeasti ravasi ilman tölttejä ja muita ihme seka-askeleita. Epe oli taas mukana, ja Safi oli kovasti menossa koiran perään.
Kääntäminenkin hiekkamontuilla onnistui tosi mahtavasti ilman apuja, varsa tajusi ottaa niitä paljon puhuttuja ristiaskeleita etusilla. Mahtivaava!
Kuvasaldo jäi ihan harvinaisen pieneksi, mutta kun Safilla oli mun mielestä jotenkin niiiin huolestunut katse niissä, että en kyennyt niitä tänne saati muuallekaan laittamaan :-D tätä ne Nooran kurssit aiheuttaa!

Hieno potkuremmiviritys Selssin rintaremmistä :-D
Safi on ollut ihan mahtavan nopea oppimaan, se on omaksunut asiat tosi nopeasti, eikä ole laittanut vastaan oikeastaan kertaakaan. Täydellinen ensimmäinen oma hevonen saati varsa! Tämän kanssa yhteiselo on sujunut niin kivuttomasti, että vähän pelottaa, koska vaaleanpunaiset pilvilinnat romahtavat. Toivottavasti ei ihan vielä kuitenkaan! ;-)

Mä olen ruennut hysteeriseksi Safin jalkojen kuvausta ajatellen, tuo onnahtelee satunnaisesti jompaakumpaa etujalkaa tiellä, jossa on siellä täällä isompia kiviä. Toki se on ihan normaalia, kun on kuitenkin oikeastaan koko kesän viettänyt pehmeäpohjaisella laitumella, että vähän aristaa kavion pohjia, kun kovalla tiellä, missä ei ole suuria kiviä tuo ei varo kavioitaan. Lisäksi tamman etukavioiden seinämiin on jäänyt epähuomiossa pikkukiviä, joita nyt kaivetaan naulalla pois, etteivät ne tekisi mitään paisetta sinne.

Sovittiin Outin kanssa, että kun eläinlääkäri tulee syksymmällä poistamaan tamman sudenhampaan(/t), niin pyydetään me tätä tunnustelemaan tamman koivet läpi huolella, ja kysellään tämän mielipidettä irtopalakuvausta ajatellen. Reippaasti ja puhtaasti tuo liikkuu pehmeällä pohjalla, joten uskon onnahtelun olevan vain isompien kivien aiheuttamaa. Ja kun tamman jalat eivät ole lämpimät tai turvonneet liikkumisen jälkeenkään, en usko että kyseessä on mitään sen vakavampaa.

Otettiin eilen myös Safista rakennekuva, suhkoht hienosti tuo jaksoi seistä paikoillaan, tosin oli taas pienen työn takana saada korvat höröön :-)

Safilla on päässä nahkariimu ja ketjuriimunaru, jolla tamman meinaan esittää sunnuntain näyttelyssä.

2v 2kk 1pv - törkeän takakorkea!
Huomenna olisi tiedossa Safin pesu ja tavaroiden valmiiksi katsomista, sekä Ponin hieronta! Saa nähdä miten jumissa koko ruuna on.

1 kommentti

  1. Hieno poni! Blogi vaikuttaa tosi mukavalta ja sivu on kivan värinen :)

    VastaaPoista