Vaikka karvainen, helposti huolestuva Pessi ja siivekäs, huoleton Illusia ovat monilla tavoin toistensa vastakohtia, he ystävystyvät.
Yrjö Kokko - Pessi ja Illusia

25. joulukuuta 2017

Maneesilla pyörähtämässä

Meillä täällä eteläisessä Suomessa on ollut onnettomat pohjat liikuttaa maastossa yhtään ketään - ponia, koiraa tai edes oikein itseäänkään. Nastakengät olisivat aika must! Minos sai vajaa pari viikkoa sitten hokit ja tilsakumit joka jalkaan, mutta ruuna on sen verran eläväinen, etten ole sen kanssa uskaltanut lähteä ihan jäisille metsäteille. Jos ei muuta, niin kärryt sutivat sitten perässä senkin edestä.. :-D

Meillä on tallin lähellä muutama maneesi n. 15-20 minuutin ajomatkan päässä, ja kun lompakosta löytyy tuo BE-kortti, taloyhtiön pihalta neliveto-valtamerilaiva ja tallin läheltä halvalla vuokrattava traileri, päätin kiikuttaa Minoksen ja Islan viime viikon torstaina maneesille juoksemaan. Meidän ennen käyttämä maneesi on pohjaremontissa, jonka jälkeen siellä ei kuulemma saa enää irtojuoksuttaa, jota näiden ponien kanssa on lähinnä maneesissa harrastettu - irtohypyttämisen ohella. Piti siis löytää uusi maneesi, ja kun Facebookiin laitoin kyselyä, löytyi uusi maneesi alle tunnissa. Aika vikkelää!
Parit tekstarit ja puhelut, ja niin seuraavalle päivälle oli illalle varattu maneesivuoro Minokselle ja Islalle.
Torstai-iltana lähtin pikkupakkasessa ajelemaan suht vierasta, mutkaista ja jäistä tietä pitkin maneesille, pohtien samalla että onkohan tässä nyt mitään järkeä. Matka maneesille meni kuitenkin hyvin, kevyt kaasujalka, hyvä tilannenopeus ja neliveto päällä pärjää pitkälle!

Olin siis yksin reissussa, kun en saanut kaveria mukaan. Eniten jännitti saanko ponit lastattua ja purettua maneesin päässä yksin - tai lähinnä seisooko toinen sen aikaa kauniisti paikoillaan, kun saan toisen purettua/lastattua.
Kaikki sujui kuitenkin paremmin kuin hyvin ja ponit yllättivät taas ihan loistavalla käytöksellään! Isla tönötti trailerin ulkopuolella kauniisti kiinni sen aikaa, kun purin Minosta ja taas lastattaessa seisoi sen aikaa kauniisti, kun lastasin Minoksen. Villaloimet saivat kumpikin matkan ajaksi päälle kun kotiin päin mentiin.

Arvaatte varmaan että vauhtia löytyi? Oltiin maneesilla ehkä 35-40 minuuttia ja hyvän pätkän aluksi ponit rälläsivät maneesia ees sun taas täysillä. Minoksella oli joka jalassa ihan varmuuden vuoksi ostamani putsit - me käytetään niitä lenkeillä ja liikuttaessa joka jalassa nyt hokkikauden ajan, vaikkei varsinaista tarvetta olekaan. Haittaa niistä ei kuitenkaan ole!

Tänne maneesille on ehkä aavistuksen pidempi matka, mitä aikaisemmin käyttämällemme, mutta hyvin tännekin viitsii toisinaan ajella. Ponit tykkäsivät, sen verran hauskaa näytti olevan! Lisäsin instagramiin (@raiipe) videon reissusta, tunnistatteko kumpi on kumpi?


2 kommenttia

 1. Voi kuinka sulosii nää onkaan! Itsekin aina silloin tällöin pääsen juoksuttamaan shettiksiä ja täytyy myöntää, että on sitä hauska katsella, kun ne aivan innoissaan juoksevat maneesissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nä on kyllä hauskoja kun painavat täysillä menemään 😅 väkisin tulee itsekin hyvälle mielelle!

   Meillä on tallilla isot laitumet jossa oon yleensä hoitanut irtojuoksutuksen talviaikaan. Näillä sadekeleillä sinne ei ole vaan mitään asiaa ettei pohjat kärsi. Tulispa kunnolla lunta ja pikkupakkanen!

   Poista